fbpx
0 0 грн.

Популярний трикотаж ″Джерсi″

 

Джерсі - матеріал, відомий своєю універсальністю і широко використовується у виробництві одягу. Це тканина з давньою і цікавою історією, яка користується популярністю донині.

 

Матеріал з назвою джерсі з'явився вперше на острові з однойменною назвою в Англії. Спочатку тканина була виключно з вовни тільки однієї породи овець і використовувалася така матерія довгий час тільки для виготовлення робочого одягу рибалок і натільної білизни.

 

Революцію справила знаменита Коко Шанель, випустивши у своїй колекції пальто з джерсі. Незважаючи на перше враження дам вищого світу (а це був, скоріше, жах і скандал - як можна носити костюм з матерії для спідньої білизни), вони досить швидко звикли і прийняли нововведення. У матеріалу виявилася маса достоїнств - носка, зручна, приємна до тіла тканина прекрасно підійшла для повсякденного одягу - суконь, піджаків, костюмів і спідниць.

 

Джерсі - це вид трикотажу. Полотно не тчуть, а в'яжуть на в'язальних машинах методом однорядного плетіння. Згодом його стали виготовляти не тільки з вовни, а практично з усіх матеріалів. Для виготовлення даного виду трикотажу використовують волокна різного походження:

 

Натуральні (бавовна, шерсть, шовк); Штучні (віскоза, бамбук); Синтетичні (поліестер).

 

plate-corn-osen-2015Також може використовуватися і суміш волокон в різному співвідношенні. Від того, яка саме сировина використовується, безпосередньо залежать характеристики матеріалу.

 

Матерія з бавовни, вовни або шовку володіють всіма характеристиками натуральних волокон (гігроскопічність, екологічність, повітропроникність). Варіюючи співвідношення натуральних і штучних волокон можна домогтися будь-яких необхідних властивостей тканини.

 

З тонкого шовкового або віскозного полотна шиють білизну, вечірні сукні, а з бавовняного - сукні, костюми, з вовняного - пальто і піджаки. Найдорожчим вважається джерсі з натурального шовку.

 

Незважаючи на залежність основних характеристик від використовуваного сировини, джерсі володіє рядом властивостей, властивих кожному його виду:

 

Низька сминаємость. Трикотаж майже не мнеться за рахунок особливостей в'язки, саме тому вважається ідеальним дорожній костюм із джерсі;

 

Еластичність. Розтягування більше по основі, ніж по утку. Полотно розтягується сильніше по ширині тканини (поперек стовпчиків петель), тоді як в довжину майже не розтягується.

 

Завдяки даній властивості можна визначити, що перед вами саме джерсі - якщо необроблений край полотна розтягнути обома руками в ширину, то він завернеться, згорнеться в невеликий рулончик.

 

М'якість. Полотно з будь-якого матеріалу буде м'яким, податливим, приємним на дотик.

 

Драпіруємість. З такого матеріалу неможливо сформувати строгі складки, він утворює тільки м'яку, легку драпіровку.

 

Виробництво цього виду трикотажу набуло широкого поширення майже по всьому світу, багато в чому й завдяки тому, що використовуватися можуть як дорогі натуральні, так і дешеві синтетичні волокна. Від цього залежить і широкий розкид вартості як виробництва, так і самої тканини. Завдяки чому вироби з джерсі доступні для людей будь-яких матеріальних можливостей.

 

Основні види одягу з джерсі: верхній одяг: пальто, піджаки, кардигани; нижню білизну і колготки; дитячий одяг (костюми, сукні, брюки, кофти); домашній одяг (халати, домашні костюми, піжами).

 

Крім того, тканина вдосконалюється різними способами за допомогою нових технологій - на полотно напилюють метали, просочують різними складами (водовідштовхувальними, антибактеріальними), що дозволяє розширити область її застосування.

 

Рекомендації по догляду за виробами

 

Обов'язково вивчати інформацію на ярлику виробу, так як багато рекомендації залежать від складу тканини; Прання найчастіше дозволено машинне і ручне, температура води залежить від складу; Полоскати одяг слід у воді, температура якої не вище 20 градусів С, це допоможе зберегти колір; Віджим машинний дозволений на малих обертах; Сушити віддалік від опалювальних приладів, найкраще в розправленому стані в горизонтальному положенні; Гладити на мінімальній температурі через вологу тканину, а краще користуватися не праскою, а відпарювачем або ж функцією відпарювання; Зберігати вироби можна в складеному вигляді, далеко від сонячних променів і в добре провітрюваному приміщенні; Для того, щоб освіжити залежавший виріб, досить повісити його на плічики над ванною, наповненою гарячою водою.

 

Интернет магазин Next-buy | Домашний текстиль, все для окна, полотенца, нижние белье, женские сумочки, скатерьти и салфетки, пледы и одеяло
ул. Геологов,1 29019 Хмельницкий, Украина
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) -860-51-50, +3 (063) 198-54-92