fbpx
0 0 грн.

Як прати тюль і де купити недорого ″Next-Buy″?

Ми купуємо тюль на вікна, щоб створити останній штрих в оздобленні кімнати. Також, завдяки тюлі, вікна не виглядають «голими» і запобігають потраплянню занадто великої кількості сонячного світла в кімнату. Ми витрачаємо досить багато часу, і коли ми, нарешті, вирішуємо купити тюль, вона повинна ідеально відповідати інтер'єру нашої кімнати. Тюль - дійсно гарний аксесуар, але вона безумовно не дуже гігієнічна. І наша відповідальність - дбати про її чистоту. Для того щоб тримати фіранки в чистоті, ви повинні приділяти їм належну увагу, принаймні, один раз кожні два тижні, і прати як мінімум один раз на рік.

Немає фіранок (незалежно від того, з якого матеріалу вони зроблені), які не поглинають пил і різні види запахів. Якщо ви не вірите в це, просто підійдіть ближче до своїх вікон, і ви це відчуєте. Ви напевно відчуєте запах їжі, яку приготували вчора або побачите пил, який осідає на фіранках. Це накопичення може також різко вплинути на якість повітря в приміщенні. Для страждаючих алергією, регулярне чищення тюлі, дозволить значно полегшити симптоми.


Які купити засоби щоб випрати тюль?

Для якісного прання фіранок, варто обзавестися спеціальними засобами побутової хімії для тюлі та гардин, вони відмінно впораються з усіма забрудненнями, дбайливо відбілять і подкрохмалят тканину. Також можна використовувати традиційні миючі засоби:

• Порошок - підходить для нейлонових сітчастих тканин, натуральної бавовни або тюлі з органзи. Ви можете поєднувати його з відбілюючими засобами.

• Порошок або гель для прання дитячого одягу - має відбілюючий ефект, може добре впоратися з різного походження плямами, такі засоби є гіпоалергенними.

• Шампунь для ніжних тканин - добре працює в теплій воді, легко ополіскується, ретельно чистить тонкі штори з вуалі, шовку та інших тканин які легко деформуються.


Перед тим як купити тюль, важливо звернути увагу на матеріал. Наприклад, фіранки, виготовлені з тонкої бавовни, можуть дати усадку при пранні в гарячій воді. Ви можете вибрати делікатний режим прання для таких матеріалів або прати вручну.


Засоби які здатні недорого відбілити тюль

У магазинах ви можете знайти багато засобів для відбілювання тюлі, але є також кілька домашніх способів, які допоможуть вам заощадити гроші:

• Сольовий розчин - наші бабусі і, можливо, також їх мами, знають всі варіанти використання солі в різних домашніх справах. Щоб відбілити фіранки, просто помістіть їх в солону воду, змішану в пропорції - 4 столові ложки солі на 3 літри води. Попередньо промийте їх і після промивання сіллю ретельно промийте в чистій воді і повісьте, щоб вони висохли.

• Замочування в соді - однаково ефективно в боротьбі за чисту і свіжу тюль. Досить додати ложку соди в воду, і білий колір гарантований.

• Додавання аміаку - пам'ятайте, що це не те ж саме, що сода. Ефект однаково гарний. Перед тим, як прати вашу тюль звичайним способом, вимочіть її у воді з додаванням аміаку, співвідношення: одна столова ложка аміаку на два літри води.

• Рідина для посуду - ідеально підходить для прання тюлі, яка висить на кухні. На кухні неважко отримати жирні плями, а позбутися від них можна за допомогою однієї столової ложки рідини.

Як прати тюль: за допомогою машинки або вручну?

Як ми всі знаємо, прати можна за допомогою машинки або вручну. Перший спосіб виглядає простим і перевага в більшості випадків за ним, тому що вам не потрібно мочити руки. Але є одна деталь, яку ви повинні знати - прання в пральній машині підходить не для всіх матеріалів. Це прийнятно в тих випадках, коли ви хочете випрати щось з льону, бавовни, а також деяких видів штучних волокон. Найпростіший спосіб дізнатися, чи ризикуєте ви зіпсувати тканину, - це невеличкий експеримент. Намочіть невеликий шматочок тюлі великою кількістю води. Якщо матеріал не вбирає більшу частину води, ви можете помістити його в пральну машину. АЛЕ! Тоді ви повинні бути обережні. Періть його в делікатному режимі і при низькій температурі, щоб уникнути усадки і деформації. А ось тюль з тонких матеріалів, зроблених з шовку і мережива, або шифону, варто прати вручну.


Якщо ви шукайте де купити тюль онлайн, то в інтернет-магазині «Next-buy» ви знайдете величезний асортимент. У вас є можливість купити тюль недорого для спальні, вітальні, дитячої кімнати а також тюль на кухню. Ми гарантуємо вам високий рівень обслуговування і консультацію від наших менеджерів!

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92