fbpx
0 0 грн.

Як обрати харчові контейнери?

У кожного в холодильнику є харчові контейнери, призначені для зберігання продуктів харчування. Більшість з них виготовлені з пластику, доступні за низькими цінами і пропонують зручність і простоту очищення. Інші контейнери для зберігання харчових продуктів, наявні на ринку, виготовлені зі скла і є більш безпечним і сучасним продуктом, але він, як правило, дорожче пластикових контейнерів. Хоча пластикові контейнери мають нижчі ціни, ніж скляні, покупка цих типів контейнерів може в кінцевому підсумку вплинути на здоров'я вашої сім'ї з плином часу, оскільки вони, як правило, включають небезпечні речовини. Тому ця стаття допоможе вам дізнатися більше про шкідливі наслідки деяких контейнерів для зберігання в порівнянні з іншими і про те, як вибрати кращі контейнери для зберігання харчових продуктів для вашої сім'ї.


Пагубний вплив пластикових контейнерів


При використанні неякісних пластикових контейнерів для зберігання асортименту гарячих продуктів або оброблених продуктів при повторному нагріванні в мікрохвильовій печі при високих температурах, добавки або шкідливі інгредієнти в пластикових контейнерів будуть вбиратися в їжу. На ринку існує кілька видів пластику, здатних витримувати температури від 150 до 200 o C. Однак при використанні цього типу пластику для виробництва харчових контейнерів виробник додав деякі інші добавки для підвищення якості продукції та зниження виробничих витрат, Ці добавки не сприяють здоров'ю людини тому якщо ви використовуєте продукт в довгостроковій перспективі, вони можуть вплинути на ваше здоров'я. Кращим пластиком для виготовлення харчових контейнерів є ПП (поліпропілен), який не токсичний і дуже гнучкий. Якщо пластик, який використовується для харчових контейнерів, переробляється з відходів пластмаси, він дуже токсичний, тому що він витримує температуру від 70 до 80 o C, тому при використанні для упаковки гарячої їжі або впливу високих джерел тепла шкідливі інгредієнти можуть виділятися.


Спосіб вибору кращих контейнерів для зберігання харчових продуктів


Вибір контейнерів для зберігання харчових продуктів є важливою річчю для людей, тому ви повинні більше дізнатися про те, як вибрати найкращий тип контейнерів для зберігання харчових продуктів. Існує сім типів пластикових контейнерів з різними характеристиками:

Тип 1: Всі продукти, виготовлені з поліетилентерефталату (ПЕТ), абсолютно безпечні і вважаються шкідливими для вашого здоров'я. Однак продукти, виготовлені з цього пластика, часто використовуються один раз, тому що його поверхня здатна накопичувати бактерії, і їх важко вбити, просто використовуючи воду, щоб мити їх нормально. Пластик використовується для виготовлення пляшок з водою і пляшок для напоїв ємністю 16,9 л, таких, як види, що використовуються для зберігання мінеральної води, коли, сиропу і т. Д Ось чому ви не повинні повторно використовувати такі пляшки.

Тип 2: ПЕВП вважається відносно безпечним, оскільки здатність пахнути і накопичувати бактерії на поверхні відносно низька. Однак недоліком цього пластика є його молочний колір. Тому люди часто використовують цей вид пластику для утримання води, соку і молока.

Тип 3: ПВХ дуже небезпечний, він впливає на вироблення гормонів і знижує народжуваність. Крім того, ПВХ дуже чутливий для приготування гарячих продуктів або впливу високих температур.

Тип 4 і 5: вони дуже схожі за структурою і функціями. Тип 4 часто використовується для виробництва всіх видів обгорткового паперу і обгорткового плівки. Тип 5 підходить для виготовлення пластикових пляшок і контейнерів для зберігання харчових продуктів. Фактично, ці типи пластмас цілком безпечні для здоров'я людини. Проте ви повинні вибрати контейнери з номером 5 на поверхні, щоб уникнути токсичності.

Тип 6: цей пластик дуже схожий на тип 1, тому що він також використовується для створення пластикових виробів для одноразового використання. Однак цей тип пластику також містить токсичні речовини, які впливають на здоров'я людини, оскільки при впливі високих температур матеріал може вбратися в їжу.

Тип 7: Це суміш полікарбонату і BPA. Це пластик, який використовується для упаковки харчових продуктів, і містить речовини без будь-яких протипоказань для здоров'я.

Таким чином, при виборі контейнерів для зберігання харчових продуктів ви можете вибрати контейнери, виготовлені з пластику типу 2, 4 або 5 для упаковки і зберігання продуктів. Крім того, щоб захистити ваше здоров'я, ви повинні обмежити вплив високих джерел тепла, щоб запобігти забрудненню харчових продуктів токсичними речовинами. Якщо ви хочете придбати безпечні харчові контейнери, інтернет-магазин «Next-buy» до ваших послуг. У нас тільки якісні контейнери, в різних формах і розмірах, то що потрібно будь-якій господині.

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92