fbpx
0 0 грн.

Пароварка: види та керівництво

Пропарювання - відмінний спосіб приготувати їжу, не жертвуючи якістю поживних речовин або смаком. Це також один з найпростіших способів приготувати вечерю після довгого робочого дня. Незважаючи на харчові переваги приготованих на пару овочів, багато хто ще не знає, як використовувати пароварку в повсякденній метушні. Відповідь проста: закип'ятіть трохи води і дайте пару приготувати їжу. Хоча це може здатися досить простим і зрозумілим, цей варіант приготування вимагає трохи терпіння і навчання. Ви допустите деякі помилки і, можливо, зіпсуєте кілька страв на цьому шляху, але не дозволяйте цьому перешкоджати вам. Коли ви навчитеся готувати з парою, ви швидко почнете помічати, що ваші овочі смачніші, і процес стане легким.

Давайте більш детально розглянемо різні типи пароварок, а також деякі поради і трюки, які допоможуть вам навчитися готувати овочі, як професіонали. Виберіть свою пароварку: електрична або для плити. Перш ніж ви дізнаєтеся, як використовувати пароварку, спочатку ви повинні мати загальне уявлення про те, який тип ви використовуєте. Ось короткий виклад двох пароварок, які ви, швидше за все, будете використовувати.

parovarka dlya gazovoj plity 17steamer

Парова каструля або решітка:
Парова каструля є найбільш поширеним приладом для готування на пару. Цей простий кухонний прилад складається з каструлі, ємності з перфорованим дном в яку поміщаються продукти і кришки. Використовується вона плиті або в мікрохвильовій печі. Концепція досить проста, ви просто додаєте трохи води в каструлю, кладете овочі в ємність з дірочками, а потім закриваєте все це кришкою. Коли вода кипить, пар залишиться всередині і готує ваші овочі. Для овочів загальний час приготування залежить від типу і кількості. Як правило, овочі повинні бути досить м'якими, щоб вилка могла легко пройти через них, але все ж їм притаманна певна твердість. Пропарювання м'яса трохи складніше. Риба повинна починати відшаровуватися в самій товстій частині, в процесі приготування.

Електрична пароварка:
Електрична пароварка слідує тій же концепції, що і парова каструля, але це автономний кухонний прилад, призначений для роботи за вас, прямо на вашій столешниці. Ви додаєте воду і овочі, які ви плануєте готувати на пару і закриваєте кришку, а потім вибираєте потрібну настройку на вашому пристрої, ось і все. Як і інші невеликі кухонні прилади, для вас є безліч різних типів пароварок. Деякі пароварки мають кілька рівнів, які дозволяють вам готувати усю вашу вечерю в одному пристрої одночасно, інші менше і готуватимуть тільки одну страву. Незалежно від того, який тип ви вирішите використовувати, всі пароварки мають свій власний набір плюсів і мінусів. Завжди корисно прочитати огляди, перш ніж купувати будь-який прилад для вашого будинку.

Тепер, коли ви знаєте тип пароварки який ви будете використовувати, ось кілька загальних порад, які допоможуть вам навчитися використовувати її, а також зробити кращі страви.

По-перше, найважливішим компонентом парової кулінарії є вода. Звичайно, додавання правильного кількості води - це ключ. Якщо вода вийде вище ємності з овочами, це їх розвариться і зіпсує. Занадто мало води може призвести до того, що ви спалите каструлю, якщо вода закипить, перш ніж ви закінчите приготування їжі. Страва приготується краще, якщо ви першим ділом закип'ятите воду, а потім додасте овочі або інші продукти. Як тільки вода закипить, просто додайте всі овочі, закрийте кришку і дайте можливість процесу обробки паром. Ви також можете поекспериментувати зі збільшенням або зменшенням вогню, поки ваша їжа пропарюється.

Хоч і найпоширеніший спосіб приготування їжі на пару є використання води, є й інші цікаві варіанти. Використовуйте творчий підхід, наповніть свою їжу трохи іншим смаком. Замість того, щоб використовувати просто воду, спробуйте використати курячий або овочевий бульйон; додайте трохи солі або лимона в воду, перш ніж вона почне кипіти; додайте деякі трави в воду, такі як гілочки розмарину, нарізаний часник, гілочки кропу або лимонну траву.

parovarka dlya gazovoj plity 34Для того, щоб ваша їжа правильно приготувалася, пар дійсно повинен торкатися їжі. Якщо кришка погано прилягає і закривається, тоді невелика кількість пара втече, і вам буде важче готувати їжу. У більшості випадків це може бути просто незручністю, яке подовжує процес або злегка змінює смак їжі. Однак в більш важких випадках, наприклад, якщо ви готуєте курку, ви можете отримати недоготовлену їжу. Термометр - кращий спосіб запобігти вживання сирої їжі. Якщо ви використовуєте пароварку на плиті, іноді виникає нещільна посадка. Якщо ви помітили це, спробуйте додати кухонний рушник між верхньою частиною пароварки і кришкою. Якщо ж ваша електрична пароварка має вільну кришку, вона не придатна для використання.

Ще один спосіб приготувати смачну їжу на пару - підготувати її перед початком приготування. До овочів ви можете додати різні суміші трав, спеції або часник. Замість того, щоб просто посипати овочі травами в каструлі, киньте овочі в миску, в якій оливкова олія і трави змішані разом. Ви можете також обсмажити часник і оливкове масло і додати до овочів, риби або курки в кінці.
Пропарювання - це простий спосіб приготування, особливо після того, як ви знаєте, як використовувати пароварку. Як і будь-який новий пристрій, для вивчення може знадобитися кілька експериментів. Але як тільки ви його пройдете, ви приготуєте ароматну страву з овочами або соковитою курячою грудкою, зберігши всі поживні якості вашої їжі.

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92