fbpx
0 0 грн.

Що протрiбно знати про посуд!

Posuda

Ми кожен день користуємось посудом, це незамінні предмети в нашому будинку, але що ми знаємо про його історію появи? Мало хто цікавиться історією посуду, і мало хто про нього розповідає. Давайте краще дізнаємося його, перевари і недоліки.

 

На Русі перевага віддавалася дерев'яному посуду, причому далеко не кожна деревина годилася для такого завдання. В основному віддавали перевагу деревині з лікувальними властивостями. Липа - має протизапальну дію, від авітамінозу рятує горобина. Береза ​​багата на лікувальні властивості, вона має бактерицидні і тонізуючі властивості. З берести плели посуд для зберігання круп, сільнички і борошна. У той період часу в кожному будинку користувалися тільки дерев'яним посудом, від ложок до мисок.

 

Посуд з міді прийшов на заміну дереву. У деяких сім'ях мідний посуд як сімейний антикваріат, передається з покоління в покоління. Мідний посуд має високу теплопровідність, тепло розподіляється рівномірно, що робить його ідеальним матеріалом для кухонного посуду. Зараз мідний посуд можуть використовувати для приготування смачного варення. Але наші вчені нас застерігають, що в даному посуді руйнується аскорбінова кислота, яка є, в ягодах і фруктах, а їжа яка зберігається в такому посуді позбавляється вітамінів. Так що залишимо мідний посуд в минулому або для рідкісного використання.

 

Багато століть в посуд додавали сплав свинцю. Вчені вже довели його згубний вплив на наш організм, і можливе отруєння, але раніше такий посуд використовували без побоювання.

 

У Римській імперії кухонний посуд виготовляли з великим вмістом свинцю. В результаті тривалість життя населення зменшилася мало не вдвічі. Також вченими доведено, що в поганому здоров'я московських князів також винен свинець, з його водопроводу текла вода, яка подавалася князям.

 

Не так давно в багатьох країнах, ввели заборону на посуд в складі якого є свинець. Але, для виробництва декоративного посуду присутність свинцю допустима. На посуді має бути написано, що в ній не можна зберігати їжу, але «Береженого Бог береже», не варто в будь-якому декоративному посуді зберігати їжу.

 

posuda-dlya-kukhni-17Алюмінієві каструльки до сьогоднішнього дня можна побачити на кожній 10 кухні. Посуд з алюмінію легко чиститься, і їжа в ньому не пригорає, але їжа приготована в такому посуді завжди «приправлена» алюмінієм.

 

Кип'ятити воду або зберігати продукти в такому посуді не слід, адже мікро частинки алюмінію відшаровуються і безпосередньо потрапляють до вас в шлунок. Якщо ви використовуєте такий посуд дуже рідко, то шкоди він вам не принесе, але для щоденного використання виберіть інші аналоги.

 

Варто задуматися над тим, що в алюмінієвій фользі не рекомендується запікати, під впливом високої температури, їжа насичується алюмінієм, який ви потім їсте.

 

Ну і всім відомий посуд «нержавійка» якщо для його виготовлення використовувалася якісна сталь і вироблялося за всіма стандартами, то такий посуд не впливає ні на смак продуктів ні на ваше здоров'я. Такий посуд краще купувати з товстим дном, воно повільніше остигає і рівномірно розподіляє тепло. Нержавіючий посуд не можна перегрівати, наслідком може стати пригорання їжі.

 

Емальований посуд також безпечна для нас, його поверхня не взаємодіє з кислотами та солями. Користуватися таким посудом можна тільки до того часу поки він цілий і неушкоджена, після ушкодження на посуді утворюється іржа, яка може завдати шкоди здоров'ю через їжу приготовлену в такому посуді. Посуд з жароміцного скла практичний, зручний і безпечний. При цьому приготована страва в такому посуді красиво виглядає.

 

Не варто ризикувати здоров'ям своїм та своїх близьких, купуйте тільки якісний посуд і використовуйте його за призначенням!

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92