fbpx
0 0 грн.

Як вiдбiлити кухонi полотенця!

 

До яких тільки методів господині не вдаються що б вибілити улюблені рушники. Іноді використовуються такі речовини, що і подумати складно що вони мають щось спільне з пранням. При підтримці порядку на кухні, відбілювання рушників можна тривалий час уникнути.

 

Рушники потрібно міняти вчасно, що б вони сильно не забруднювалися, для кухні найкраще підходять вафельні рушники, вони менше махрових накопичують бруд. А якщо після прання їх пропрасувати, то перший час рушники будуть мати деякий захист від забруднень. Рушники краще взяти більш темного відтінку, на них не буде так видно забруднення, але якщо ж ви прихильник білих рушників, готуйтеся, вибілювати і кип'ятити вам їх в будь-якому випадку доведеться.

 

kak-otstirat-kuhonnye-polotenca-4Не рідко зараз можна побачити рушники з красивими візерунками та малюнками. Такі вироби кип'ятити не варто, прати їх потрібно при 40 С. Для найкращого виведення плям, використовуйте спеціальні засоби.

 

Для господинь які з відбілюванням ще не стикалися, ми хочемо запропонувати кілька способів це зробити.

 

Спосіб №1. Марганцівка з милом

 

Настругайте ножем половину господарського мила, залийте його водою, що б мило гарненько розм'якло, і додайте 10 крапель, розчину марганцівки. Залийте отриману суміш окропом і розмішайте, до отримання однорідної маси, після чого залиште рушники там на ніч, після процедури гарненько сполосніть їх в чистій воді.

 

Такий метод дозволяє не тільки домогтися відбілюючого ефекту, але і хороший в якості дезінфекції рушників. Метод особливо гарний для махрових рушників, в них переважно розмножуються мікроби.

 

Спосіб № 2. Перекис водню

 

Перекис водню можна придбати в будь-якій аптеці, на пару йому відразу купіте нашатирний спирт, він вам теж стане в нагоді. Для початку рушники перуться як зазвичай. Після нагрійте шість літрів води до 70 ° С, в воду додайте 2 ст. ложки перекисю водню. І для поліпшення ефекту 1 ст. ложку нашатирного спирту.

 

Отриманим розчином залийте рушники і залиште на 20 хвилин, після цього рушники прополощіть кілька разів на воді.

 

Спосіб № 3. Рослинна олія

 

99813726 belyoРослинна олія, м'яко кажучи, засіб для прання не звичайний, але щоб добитися бажаного ефекту потрібно зробити все правильно. Беремо 2,5 столових ложки рослинної олії, 1 столову ложку відбілювача (сухого), і півсклянки звичайного прального порошку, заливаємо це все на 5 літрів гарячої води, вода не повинна бути окропом, просто гаряча. У цій суміші замочуємо рушники приблизно на 2-3 години, після чого їх потрібно випрати і прополоскати неодноразово. Такий метод дозволить позбутися навіть від в'ївшихся плям, без кип'ятіння.

 

Спосіб №4. Пральна машина

 

Практично у кожного є вдома пральна машинка автомат, де ми перемо всі свої речі, її так само можна використовувати і для відбілювання, рушників або тканинних серветок.

 

У машинку завантажуємо тільки білі рушники, окремо від кольорових. У лоток для порошку засипаємо відбілювач і порошок. Порцію відбілювача потрібно визначити за допомогою рекомендацій виробника, в основному це зазначено на упаковці. Машинку встановлюємо на програму попереднього прання, і температуру 70 С або більше. При використанні якісного порошку ваші рушники стануть білими як раніше.

 

Можна звичайно використовувати і бабусині методи, кип'ятіння, але з цими способами можна його уникнути!

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92