fbpx
0 0 грн.

Шовковий бенгалін!

Тканина бенгалін родом з Індії, поява її в світі сталася понад століття тому. Привезена з Індії тканина майже відразу підкорила модниць Європейського товариства. На той час бенгалін був єдиною тканиною, доступною за ціною, і що мав разючу подібність з шовком. Вироби з бенгаліна практичність, можливість красивого драпірування, і складного крою.

 

full bluza-amaros-korall-leto2015  1

 

Назву свою тканина отримала від місцевості створення Бенгалія, це Індія. У 19 столітті, бенгалін був завезений французами в Європу, і до кінця дев'ятнадцятого століття до тканини прийшла велика популярність. Спочатку тканина вироблялась виключно з натурального шовку, і шили з нього розкішні вбрання для виходу в світ. Трохи пізніше, для здешевлення матеріалу до нього почали додавати інші, менш дорогі компоненти, такі як бавовна, але при цьому тканина не втратила свою схожість з шовком.

 

У наш час від шовкового бенгаліна майже нічого не залишилося, його виготовляють як з натуральної бавовни, в кращому випадку, так і з синтетичної віскози або нейлону. Так само можливий змішаний бенгалін з поєднанням натуральних і синтетичних матеріалів. Ідеальна пропорція при змішуванні (98: 2), але від цього показника виробники часто відступають.

 

Властивості бенгаліна не поступаються прекрасному зовнішньому вигляду. Вироби з бенгаліну дуже практичні в носінні і досить міцні. Тканина добре пропускає повітря, і має низьку теплопровідність. Тканину можна красиво драпірувати. Бенгалін еластичний матеріал, а значить речі з нього прекрасно сидять по фігурі, і не втрачають форму після кількох прань, що дозволяє шити з матеріалу речі досить складного крою.

 

Що стосується виробництва, то тканина виробляється взаємно перпендикулярним перетином ниток, з одинарним скручуванням. Завдяки даній технології виходить візерунок в рубчик. Ширину і рельєфність змінюють використовуючи нитки основи і утка з різною товщиною.

Різні методи виробництва дозволяють робити тканину практично, що невагомою, при цьому бенгалін може бути досить щільним, для пошиття верхнього одягу. Але який би легкий і тонкий не був бенгалін, особливості переплетення завжди роблять його міцним.

 

Матерія забарвлюється як в однотонне полотно, так і з гарним малюнком. Натуральний бенгалін добре піддається фарбуванню навіть вдома, але з тканиною з синтетичних волокон, експериментувати не варто, вони можуть злиняти.

 

Властивості і текстура бенгаліна роблять тканину придатною для пошиття не одного типу одягу. З бенгаліна шиють сукні: весільні, коктейльні та вечірні, відмінними з таки виходять літні речі, так само тканину можна використовувати для пошиття пальто, тканина має достатню міцність для такого типу одягу. Так само тканину часто використовують для дитячого одягу, через зносостійкості.

 

Рекомендації по догляду

 

Бенгалін тканина міцна, але він може піддатися усадці або на ньому можуть утворитися зачіпки, тому за тканиною потрібен правильний догляд. Прання виробів з бенгаліна тільки при низьких температурах, не більше 30 С. Так само прання на низьких оборотах, це дозволить уникнути усадки виробу. Перед пранням обов'язково почитайте етикетку, адже є види бенгаліна, які можна прати тільки вручну, або навіть такі які піддаються тільки сухому чищенню. Прасуються вироби навиворіт, в режимі «шовк», якщо у вас є відпарювач, використовуйте його. Щоб річ не втратила свій колір, сушіть його на виворіт, цю обережність потрібно використовувати якщо речі сушаться на балконі і на них можуть потрапляти сонячні промені.

 

Якщо ви зважилися купити речі з бенгаліна, доглядайте зи ними правильно і вони прослужать вам не один рік!

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92