fbpx
0 0 грн.

Модна тканина - букле!

 

Чудова, особлива тканина букле з'явилася в середині минулого сторіччя. На неї звернули увагу Золоті кутюр'є планети. Вона стала улюбленою тканиною великої Коко Шанель, екстравагантного Жака Хейма і вишуканою Маггі Руфф.

 

 У 1960-і роки еталоном класики стали букльований костюми з спідниці і жакета. Тканина стрімко завоювала провідні світові подіуми, вона була затребувана всі минулі десятиліття і неймовірно популярна в наші дні.

 

Навіть у самій назві укладений ні з чим незрівняний паризький шик. «Букле» походить від французьких слів boucle - завиток або bouclette - колечко. Вигадливий рельєф поверхні тканини з численних вузликів нагадує невеликий каракуль. На дотик надзвичайно приємна і м'яка, на вигляд вона об'ємна і деколи громіздка. При цьому матеріал разюче еластичний і легкий.

 

Це щільна найчастіше вовняна тканина полотняного переплетення. Щоб виготовити цей матеріал, використовують фасонну пряжу, на якій є дрібні вузлики, розташовані на певній відстані один від одного. Завдяки використанню такої пряжі матеріал набуває цікаву шишкувату поверхню. Є й такі види, які виготовляються з крученої пряжі шляхом дрібноузорчатого переплетення, а також не з вовни, а з інших волокон, наприклад, бавовни або віскози.

 

Хвиляста вузликова поверхню пояснюється незвичайним виробництвом. Вона виготовляється полотняним плетінням із фасонної, або креповой, пряжі особливої ​​крутки, з вузликами. Найбільш відомо вовняне букле, причому від відсотка вмісту вовни залежить товщина матеріалу. Чудову тканина з вузликової поверхнею виготовляють також з бавовняних, шовкових, віскозних або змішаних волокон. З букльовану поліестеру виготовляють чудову оббивку для м'яких меблів.

 

Букле має традиційну забарвлення. Найпопулярніша - це знаменита «куряча лапка», або пье-де-куль. Виготовляються також однотонні, різнобарвні, картаті вироби або в смужку.

 

Оригінальна поверхню тканини пояснює її видатні якості. Виняткової м'якості і легкості зобов'язана пухкому плетінню пухнастих вузликових волокон. Об'ємна структура робить букле «дихаючим» і теплим матеріалом. Еластична, прекрасно драпірується. Полотно високої щільності добре захищає від дощу або вітру. Неординарність матеріалу повідомляє виробам з нього деякий романтизм, при цьому підкреслює ділові якості костюма. Практичність. Чи не мнеться. В одязі з цієї тканини можна виглядати свіжо протягом багатьох годин. Виключні тактильні відчуття. Матеріал обволікає м'яко і ніжно, він грамотно підкреслює жіночні форми, дарує затишок і комфорт. Ідеальна для початківця кравця. Текстура полотна може приховати нерівності строчки.

 

Однак треба зауважити, що вироби з вузликової поверхнею схильні до утворення затяжок, тому, надягаючи костюм або пальто з букле, необхідно підбирати аксесуари та прикраси, що не мають гострих виступаючих кутів.

 

Різновиди букле та їх застосування

 

Тканина може бути не тільки товстої, але і більш тонкої і м'якою. З товстого полотна шиють пальто, жакети, піджаки і навіть взуття Більш тонкий матеріал хороший для літніх костюмів, жіночих статусних або вечірніх суконь, спідниць та сарафанів. М'яка, що обволікає текстура матеріалу чудова для створення жіночних силуетів і не годиться для суворих, чітких фасонів. Виробники навмисно тчуть його нещільно, тому полотно виходить м'яким і пухким. При пошитті пальто частіше використовуються багатоколірні варіанти пряжі, але не менш популярними вважаються і однотонні волокна.

 

Це найкращий матеріал для ділових костюмів. Але слід враховувати одну важливу особливість: вона здатна візуально надати вам кілька непотрібних кілограмів і пару зайвих років!

 

Ідеально підходить для струнких дам середнього віку. Якщо ж ви не задоволені якоюсь частиною своєї фігури, то букльований речі можна одягати, якщо ви хочете збільшити цю зону. Для того, щоб модель не додала вам віку, рекомендується «розбавляти» костюми кольоровими брюками або молодіжними джинсами.

 

Різновид цього полотна, призначеного для пошиття пальто і костюмів, з'явилася лише в 1970-і роки. З цих часів воно не втратило своєї актуальності у сфері швейного виробництва. З цим матеріалом дуже легко і приємно працювати навіть недосвідченим кравцем, адже структура полотна дозволяє зробити непомітними незначні дефекти.

 

Догляд

 

Догляд за виробами з букле залежить від складу тканини. Вовняні речі рекомендується один раз на тиждень чистити м'якою щіткою. Їх не перуть, а здають в хімчистку.

 

Синтетичне, віскозне або шовкове полотно можна прати, але в делікатному режимі, без віджимання, при температурі не вище 40 С. Сушать речі в тіні, в розправленому вигляді. Тріумфальний хід дивного матеріалу по подіумах триває. Дотепер букле вважається самою статусної. Умілий крій і правильна забарвлення костюма підкреслить жіночність і ділові якості і поставить вас в один ряд з видатними жінками планети.

 

При неакуратному поводженні з одягом з букле можна швидко зіпсувати її зовнішній вигляд - що з'явилися затягування не додадуть привабливості виробам. Речі з такої матерії бажано не прати самостійно, адже так вони розтягнуться і втратять свою форму. Краще віддати їх в хімчистку, тоді улюблений одяг не втратить свій привабливий вигляд!Восхитительная, запоминающаяся, особенная ткань букле появилась в середине прошлого столетия. На неё обратили внимание Золотые Кутюрье планеты. Она стала любимой тканью великой Коко Шанель, экстравагантного Жака Хейма и изысканной Магги Руфф.
         

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92