fbpx
0 0 грн.

Еластичний дайвiнг!

 

Сьогодні ми хочемо розповісти про матеріал, який незамінний в гардеробі спортсменів і людей, що ведуть активний спосіб життя, бажаючих з вигідного боку показати принади своєї фігури. Тканина дайвінг - це суміш поліестеру, лайкри і віскози, що володіє унікальними властивостями, дозволяючи шити з неї великий асортимент спортивного і повсякденного одягу для жінок і чоловіків. Дайвінг жартома називають другою шкірою. Це означає, що тканина володіє рядом унікальних особливостей: вона гладка, прекрасно прилягає до тіла, обтягує фігуру, не мнеться, не утворює катишків і складок, не линяє, не втрачає еластичності з часом, добре розтягується, швидко сохне, її дуже важко порвати, відмінно сидить по фігурі.

 

Як вже говорилося раніше, цей матеріал виконаний на основі віскози. Це означає, що він пропускає повітря і може підійти навіть людям, які страждають алергією. Додавання поліестеру якраз надає еластичні властивості. Іноді можна зустріти ще додавання лайкри для ще більшої еластичності речей.

 

Тканину в даний час випускають у двох різновидах: мікродайвінг і щільний дайвінг. Перший - більш тонкий, легкий і еластичний відмінно підходить для пошиття легкого літнього одягу, зате другий пропонує кращий стягуючий і підтримуючимй ефект, з нього виходить відмінним зимовий одяг, а також вироби з утяжкою. Тканина використовується в основному для пошиття спортивних виробів, вона незамінна у виробництві легінсів і лосин, які останнім часом за зручність і красу так люблять молоді дівчата. Також її можна зустріти на етикетках повсякденного одягу: суконь, спідниць, боді, брюк, бридж, купальників, легких рукавичок.

 

4f1f1c1ff3d2a89512866caff1Загалом, якщо ви хочете купити річ, яка буде відмінно обтягувати вашу фігуру, вибирайте представлену тканину. Дайвінг також прекрасно підійде для занять спортом - такі вироби аніскільки не будуть вам заважати при рухах.

 

Тканина дайвінг - це один з різновидів трикотажу. На відміну від більшості трикотажних тканин, дайвінг складається не з натуральних, а з синтетичних волокон. Що, втім, не заважає цьому матеріалу володіти достатньо хорошими гігієнічними властивостями.

 

Ця тканина, відома ще як «трикотаж спорт» розроблялася для пошиття спортивного одягу, лосин і легінсів. Але з часом недорогу вартість і невибагливість дайвінгу в догляді оцінили і в інших галузях легкої промисловості. Сьогодні одяг з дайвінгу можна побачити не тільки на стадіоні або в спортзалі, але і в нічних клубах, і на прийомах. Переважно у складі дайвінгу є такі волокна як еластан, віскоза і поліестер. Всі вони штучного походження, хоча віскоза по своїх гігієнічних властивостях практично не поступається бавовні. До речі, бавовна теж іноді зустрічається в цій матерії, але все ж, частіше використовується синтетична сировина, оскільки вона дешевше. Зміст волокон віскози в тканині повиннен бути не менше 65%. Поліестеру - близько тридцяти відсотків, а еластану - не більше п'яти. Якщо ж в суміш волокон включають бавовну, то на його частку в матерії припадає не більше 10 відсотків. Наявність у матеріалі волокон віскози дозволяє надавати тканини різноманітний зовнішній вигляд: імітувати атласний або шовковий блиск, матовість бавовни або вовни. Поліестер забезпечує міцність і довговічність матеріалу. Еластан, крім додання речам здатності розтягуватися, захищає матеріал від ультрафіолету і шкідливих впливів хлорованої або морської води.

 

Поєднання трьох типів волокон надає дайвінгу такі позитивні властивості:

 

Такий матеріал добре вбирає і відводить вологу від тіла. Надовго зберігає форму і стійкий до утворення затягувань і потертостей. Володіє високою міцністю і еластичністю. Має здатність протистояти вицвітанню і вигорання кольору з часом. Також він легко протистоїть забрудненям, і, що не мало важливо, легко переться, швидко сохне і не мнеться, утягує і підтримує тіло і м'язи.

 

Правда, є у матеріалу і один істотний недолік - він слабо пропускає повітря. А значить, в жаркий час у виробах з нього буде не дуже комфортно. Також речі з цієї тканини не рекомендується носити людям з чутливою шкірою або тим, у кого є алергія на синтетику.

 

Догляд за виробами з дайвінгу:

Так як тканина наполовину синтетична, то догляду потребує відповідного. Вироби з дайвінгу не люблять прання при високій температурі, вона не повинна перевищувати 30 градусів. Взагалі прати вироби з дайвінгу краще вручну, але якщо звикли тільки до пральної машини, то встановлюйте делікатний режим і без функції віджимання. Вийнявши, дайте виробу стекти, а після цього він висохне дуже швидко, а прасування не буде потрібне - можна відразу надягати і продовжувати насолоджуватися зручністю улюбленої речі.

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92