fbpx
0 0 грн.

Пледи: переваги та недолiки!

 

Пледи здавна асоціюються з домашнім теплом і затишком. Якщо в квартирі прохолодно, пледом можна накритися або укутати замерзлі ноги. Велика тепла вовняня хустку - саме так перекладається з англійської слово «плед». За роки свого існування він був і частиною одягу, і дорожнім покривалом. Сьогодні без нього неможливо уявити жодну квартиру - він додає особливу атмосферу затишку і тепла.

 

Який матеріал найкраще підходить для пледа? Якого розміру плед вибрати? Як правильно доглядати за пледом? На ці та інші питання ми постараємося відповісти.

 

У магазині ми часто вибираємо пледи за принципом зовнішньої краси і м'якості, майже не звертаючи уваги на склад. Хоча саме матеріал пледа визначає його якість. Всі покривала можна розділити на дві групи: пледи з переважанням натуральних волокон і синтетичні пледи. Вибираючи плед, не вірте своїм рукам: самий м'який і пухнастий плед, як правило, виготовлений з стовідсоткового поліестеру або акрилу. Але крім недоліків у синтетичних пледів є і очевидні переваги.

 

vyazanyi-pled-gostinaya originalСинтетичний плед приємний на дотик, простий у догляді,  його можна прати в пральній машині і не потрібно гладити, кращий варіант для людей схильних до алергії і також його низька ціна. До недоліків можна віднести те, що такі вироби швидко зношуються, накопичують статичну електрику і притягують пил сильніше натуральних, і не забезпечують достатню циркуляцію повітря.

 

Вовняні пледи - дуже теплі і затишні. Вони впишуться в будь-який інтер'єр, а головне, відмінно зігріють. Звичайно, коштують такі пледи на порядок дорожче, але зате повністю виправдовують свою вартість. Їх переваги: ​​шерсть дарує комфорт і так зване «сухе тепло», дозволяючи тілу «дихати», такий плед, вбираючи вологу, на дотик залишається сухим, він не потребує частих праннь. Шерсть має унікальну здатність до самоочищення: волога швидко випаровується, варто вам вилізти з-під пледа, а бруд і пил легко струшуються з волокон. Шерсть сприяє активізації кровообігу, знімає м'язову втому, болі в спині і суглобах, і при цьому пледи досить довговічні. Але є і свої недоліки, вовняні пледи «колючі» на дотик, можуть викликати алергію, і дорого коштують і забарвлення вовняних пледів зазвичай не такі цікаві, як акрилових.

 

Навіть якщо ви вже зробили вибір на користь вовняного пледа, не поспішайте з покупкою. Тепер потрібно визначитися, з якої саме вовни повинен бути плед.

 

Овеча вовна. Найтепліший і недорогий варіант. Відмінно допомагає при радикуліті, артриті і безсонні. Оскільки структура овечого волоса близька до людського, такий вовняний плед майже не колеться. Однак для дитини і розпещених осіб краще вибрати плед з вовни ягняти: він менш теплий, але більш м'який.

 

Козина шерсть. Матеріалом для цих дорогих вовняних пледів є зимовий підшерсток з шиї і грудей кашмірських гірських кіз. Тому кашемірові пледи дуже теплі, легкі і, найголовніше, ніжні. При зіткненні зі шкірою такий плед чудово знімає м'язову напругу.

 

Шерсть альпака. Шерсть альпака набагато міцніше, тепліше й легше за вагою, ніж овеча. Волокна альпака відрізняються надзвичайною багатством забарвлень, 24 натуральних відтінків, м'якістю і блиском. У хутрі альпака повністю відсутній ланолін і інші органічні жири, тому в такому пледі не живуть пилові кліщі.

 

Плед - це не центральний елемент інтер'єру. Але на ньому робиться акцент, тому, якщо ви дотримуєтеся класичного стилю, підберіть непомітний плед, який буде підходити під колірну гамму інтер'єру. Дуже добре виглядають пледи, які за кольором на один-три тони світліше дивана та іншого текстилю в кімнаті. Дуже темний плед на світлому дивані - ризикована ідея.

 

Строкаті пледи - смугасті, картаті або з яскравим малюнком - добре виглядають в тому випадку, якщо оббивка меблів та іншого текстилю однотонні, спокійні за кольором. Дуже гарний прийом - підібрати смугастий або картатий плед, частина відтінків якого збігається за кольором з кольором оббивки. Такий плед чудово освіжить інтер'єр.

 

У всі часи популярними забарвленнями пледів вважаються картаті. Проте варто бути обережними: переконайтеся, що велика клітина не буде конфліктувати з іншими малюнками, які присутні в інтер'єрі. А ось плед з яскравим квітковим малюнком вимагає особливо стриманого «обрамлення» і ні в якому разі не підходить для кімнати, у якій і без того вже царює буйство фарб. Також варто простежити і за відповідністю текстур. Якщо весь текстиль в кімнаті - шовковистий: сатин, шовк або атлас, то і плед повинен бути гладким, досить тонким, важкий шерстяний плед буде виглядати в такій кімнаті грубим і абсолютно недоречним. Якщо в кімнаті багато пухнастих, рельєфних тканин таких як оксамит, гобелен, фліс, килими, то плед слід підбирати також більш пухнастий - хутряний, трикотажний або вовняний.

 

Доглядаємо за пледом правильно3ecdee72baac0fd082f300ad336082b2

 

Очистити плед від пилу можна за допомогою звичайної щітки для одягу. Вовняні пледи краще прати вручну в прохолодній воді, з додаванням делікатних миючих засобів. У цьому їх велика практична перевага перед синтетичними пледами, які після прання можуть потьмяніти або злиняти. Якщо ви забруднили штучний плед, найкраще віднести його в хімчистку. Не можна віджимати плед після прання: він може втратити форму. Сушити його потрібно в розкладеному вигляді на гладкій поверхні.

 

Плед повинен «дихати», але стандартна поліетиленова упаковка перешкоджає цьому. Якщо ви тимчасово не користуєтеся пледом, зберігайте його у картонній коробці або просто на полиці шафи в згорнутому вигляді.

 

Який би плед Ви не вибрали, купуйте той, що Вам дійсно сподобався, адже тільки по-справжньому улюблені речі роблять ваш інтер'єр неповторним!

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92