fbpx
0 0 грн.

Чому важливо вибрати правильну хлiбницю!

 

Сьогодні вже не проблема купити або навіть спекти в домашніх умови по-справжньому смачний хліб. Сортів його сьогодні безліч починаючи від звичайного традиційного «українського» і до самих дивовижних солодових або без дріжджових примірників. Одне відомо всім напевно найсмачніший хліб - свіжий, і зберегти його таким без додаткових маніпуляцій можна тільки протягом декількох днів.

 

Щоб продовжити термін життя своєму хлібові хтось використовує поліетиленові пакети, хтось - ящички шаф, зустрічаються навіть любителі зберігати хліб у холодильнику або навіть розвішувати його в пакетах по дверним ручкам. Але самий надійний і перевірений спосіб зберігання хліба - це хороший, зручний хлібник. Більш того, якщо правильно його вибрати хліб вийде зберегти свіжим у кілька разів довше ніж у звичайних умовах. А для того, щоб не помилитися з вибором необхідно точно знати з чого слід вибирати.

 

full wb-7018З давніх часів великою популярністю користувалися дерев'яні хлібниці. По-перше це екологічно, а по-друге не тягне за собою появи сторонніх запахів. Однак, є у такого місця зберігання і свої недоліки, наприклад, те, що дерево має властивість розсихатися від перепаду температур, а в умовах кухні це дуже навіть можливо. Ці незручності наштовхнули на пошуки більш надійних варіантів, але при цьому не менш екологічних. Звичайно, дерев'яні вироби як і раніше залишилися у продажу і не втрачають своєї актуальності, але разом з тим на полицях з'явилися і хлібниці з харчового пластику, металу, скла і навіть кераміки. Крім них, існують змішані варіанти з двох або трьох матеріалів - наприклад, сам хлібник пластмасовий, а дно дерев'яне, або хлібник скляний, але з металевим дном. І кожен з таких варіантів має право на життя - адже все, так би мовити, справа смаку і звички. Якщо ж уважно придивитися до всіх згаданих матеріалів, в кожному з них можна знайти і переваги, і недоліки. Розглянемо їх детальніше в кожному окремому варіанті.

 

Хлібниця з нержавіючої сталі без вставок з дерева або пластмаси сама по собі дуже зручна. За нею легко доглядати, вона не затримує запахів, хліб довго залишається свіжим і смачним. Недоліки такої хлібниці те, що її доводиться часто мити і на ній залишаються сліди пальців.

 

Дерев'яний хлібник підійде практично до будь-якого інтер'єру. Це дуже хороший і екологічний виріб - за умови, що він виготовлений з натуральної деревини. Однак тут є свої нюанси: потрібно уважно стежити, щоб хліб в дерев'яній хлібниці не запліснявів. Вся справа в тому, що дерево набагато легше і швидше іншого матеріалу вбирає запахи, вивести які в подальшому практично неможливо. Якщо Ви вирішили придбати саме варіант з натурального дерева, то краще розглядати зразки з липи, ясеня або берези. Одна з причин такої перебірливості в тому, що ці породи не перебивають запах свіжоспеченого хліба власним деревним ароматом.

 

Керамічний хлібник. Саме по собі гончарство відомо століттями. Вироби з глини широко використовуються в господарстві вже тисячі років, тому керамічну хлібницю складно назвати нововведенням. З іншого боку, саме для хліба господині, як правило, воліють використовувати легкі системи зберігання, які не б'ються. Вироби з кераміки саме у варіанті хлібниці стали користуватися попитом відносно недавно, тому останнім часом їх стало з'являтися у продажу все більше. Величезний плюс керамічної хлібниці в тому, що кераміка абсолютно не вбирає неприємні запахи і, що не менш важливо, перешкоджає розмноженню мікроорганізмів. Хліб, поміщений в тару з цього матеріалу, довго зберігає свіжість і смак. Головний недолік - крихкість. Крім того, що її можна розбити треба пам'ятати що від найменшого удару вона може надколоти

 

Пластик матеріал, який викликає масу суперечок - в першу чергу, дешеві його варіанти. Насамперед слід зазначити, що пластик обов'язково повинен бути харчовим і про це повинна бути відмітка на самому виробі. Далі важливо щоб він не видавав ніяких сторонніх запахів - це чи не єдиний спосіб для Вас перевірити його на відповідність призначенню. Якщо є запах - ні в якому разі не купуйте. Хлібниця з пластику має безліч переваг: за нею легко доглядати, хліб в ній надовго залишається свіжім, існує багато моделей хлібниць з даного матеріалу. З недоліків слід відзначити той факт, що купити насправді якісний виріб такого призначення вкрай не просто.

 

Скляні хлібниці - дуже красиві, дивовижно виглядають і зовсім непрактичні. Варто відзначити, що перевагами таких виробів є: екологічність, відсутність сторонніх запахів і привабливий зовнішній вигляд. Недоліки - це крихкість, регулярний догляд за хлібницею і обов’язкове дбайливе ставлення.

 

full wb-7001-2Вакуумний хлібник відносно новий, але вже досить популярний винахід. Для створення вакууму всередині цієї посудини використовується спеціальний насос, а виробники стверджують, що хліб зберігається в ньому довше і краще. У кожній фірмі такі системи мають різні назви, але суть роботи у всіх однакова - витягти з посудини повітря, так, щоб вміст не окислявся і зберігався довше.

 

Так само дуже важливо якого розміру хлібник потрібен, це безпосередньо залежить від того місця, в якому він знаходитиметься і від розмірів вашої родини. Для одного-двох чоловік досить компактної моделі з одним відділенням, для сім'ї з трьох-чотирьох чоловік краще придбати більш просторий, на два відсіки. Слідуючи тій же логіці, якщо в сім'ї прийнято купувати кілька видів хліба, наприклад, житній та пшеничний, паралельно, то бажано придбати модель на два або три відсіки, так як різні види хліба краще зберігати окремо один від одного.

 

Після цього варто подумати про те, де його розмістити. На невеликій кухні навіть невеликий хлібник буде займати простір. Дуже зручний хлібник навісна – його можна прикріпити до стіни, таким чином, заощадивши простір. Чудово виглядають навісні хлібниці з нержавіючої сталі, а також дерев'яні або пластикові моделі.

 

Ми Вам розповіли про матеріали та їх достоїнства, далі вибір за вами. Як бачите вибір хлібниці чимало важливий, і слід підійти до нього з усією відповідальністю!

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92