fbpx
0 0 грн.

Мiкстон - що це i як використовувати!

 

Мікстон (мікстон) - це інтенсивні барвники другого плану. Складаються з спектральних тонів, а також зустрічаються сірі, рожеві і безбарвні коректори. Останні бувають аміачні і безаміачние.

 

Щоб уміти управляти кольоровими нюансами, розбавляти або підкреслювати відтінки, грамотно нейтралізувати непотрібні півтони, необхідно бути на «ти» з мікстоном.

 

Хроматичні кольори, тобто всі відтінки крім чорного, білого і сірого, грубо кажучи, діляться на первинні та вторинні. Вторинні - це ті, які вийшли шляхом змішування двох різних відтінків. Наприклад, синій - це суміш жовтого і червоного. У фарбі для волосся відбуваються всі ті ж процеси, для того щоб отримати шоколадний відтінок змішують жовті, фіолетові, червоні та інші тони - кінцева формула залежить від виробника і обраного відтінку. Але так як волосся вже містить раніше нанесений на нього пігмент, то може відбутися непередбачена реакція. Найпоширеніший конфуз - коли на знебарвлене жовте волосся наносять барвник з попелястим тоном. Попелястий має первинний синій тон, у волоссі жовтий пігмент. При змішуванні синього і жовтого виходить зелений. Знайома ситуація, коли волосся раптом отримує зелений відлив? Щоб уникнути такої реакції, але отримати необхідний русявий відтінок необхідно додати в фарбу фіолетовий мікстон. Таким чином, вдасться нейтралізувати небажаний зелений.

 

ukrepit-volosiНайбільші труднощі викликає виведення жовтизни і червоності. Здавалося б, що може бути простіше, ніж зафарбувати обридлий рудий в темніший колір? На ділі, це зробити дуже складно, по-перше, новий колір все одно матиме проблиски золота, а по-друге, всі відтінки змиваються, а рудий залишається дуже надовго, тому буде проявлятися знову і знову. Щоб нейтралізувати його, принаймні, до наступного фарбування, необхідно до основного тону додати мікстон. Наприклад, щоб з помаранчевого отримати темно-русявий, необхідно безпосередньо до середньо-русявого додати синій коректор. Якщо є проблиски червоного, то ще і зелений. Пам'ятайте, що коректори затемнюють фарбу.

 

Мікстон - обов'язкове доповнення до професійної палітри перукаря, з їх допомогою можна створювати нові колірні нюанси, а головне - прибирати небажані відтінки. Правда, щоб бути з мікстоном на «ти» потрібно знати ряд технічних прийомів.

 

Мікстони - інтенсивні барвники як правило спектральних кольорів: червоного, синього, жовтого, зеленого, фіолетового, оранжевого. Можуть бути сірого і рожевого кольорів, а також безбарвними. У перукарні практиці до використання цих барвників прибігають в наступних випадках. Для нейтралізації небажаних відтінків або отримання проміжних колірних нюансів. Для отримання більш яскравих насичених відтінків або, навпаки для розведення кольору. Для попередньої пігментації знебарвленого і пористого волосся, насичення його відсутніми теплими пігментами. У цьому випадку мікстон використовуються самостійно або в суміші з барвниками натурального ряду.

 

Перш ніж говорити про нейтралізацію небажаних відтінків, потрібно зрозуміти, яким чином вони з'являються на волоссі. Справа ось у чому. Відтінок волосся складається з двох складових: 1) переважає відтінку в волоссі (натурального або косметичного) і 2) відтінку вибраного барвника. При фарбуванні натурального волосся колір барвника накладається на фон освітлення, при фарбуванні раніше пофарбованого волосся - на наявний косметичний колір. Появу небажаного відтінку в більшості випадків можна передбачити, уважно оцінивши колір волосся перед фарбуванням.

 

Якщо Ви не впевнені у своїй майстерності змішування тонів, то краще звернеться до фахівця! З асортиментом крем-фарб мікстон Ви може ознайомитися у нас на сайті в категорії "Косметика по догляду".

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92