fbpx
0 0 грн.

Доглядаєм за текстилем вірно!

 

Правильний догляд за текстилем - запорука його якісного та тривалого використання. Ми вирішили зібрати кілька порад і секретів по догляду за тканинами, які дозволять Вам зберегти довговічність і споконвічну красу ваших речей.

 

Догляд за шовковими тканинами. Всі шовкові тканини вбирають вологу, рівну за кількістю половини власної ваги. При цьому дуже швидко сохнуть. Шкірна волога дуже швидко випаровується з поверхні шовку, але при цьому можуть залишатися плями поту, які рекомендують виводити спиртом. Натуральний шовк може сильно злиняти при звичайному пранні. Прати шовк вручну можна тільки в злегка теплій воді. Ні в якому разі не можна терти шовкову річ руками і викручувати. Після прання виріб з шовку необхідно прополоскати в холодній воді, додавши трохи оцту для того, щоб повернути яскравість фарбам. Після прання виріб сушать далеко від батарей і прямих сонячних променів. Прасувати шовкові речі потрібно у вологому стані з виворітного боку, не змочуючи, оскільки від води можуть залишитися плями.

 

inspiration textile 20100531Догляд за виробами з гіпюру. Вироби з гіпюру перуть вручну або в пральній машині при температурі 30 - 40 градусів за допомогою м'яких миючих засобів. Виріб не викручувати в центрифузі. Прасувати потрібно з зволожувачем при температурі 150 градусів, використовуючи щадний режим "шовк".

 

Догляд за виробами з поліестеру. Вироби з поліестеру можна прати при 40 градусах в пральній машині за допомогою м'яких миючих засобів. Виріб не викручувати в центрифузі. Білі тканини перуть універсальними пральними порошками, кольорові - порошками для синтетичних тканин. Прасувати із зволожувачем при температурі 150 градусів, використовуючи режим "шовк".

 

Догляд за виробами з атласу. Вироби з атласу можна прати при температурі 30 градусів вручну з м'яким пральним порошком. Атлас не можна терти і викручувати. Після прання виріб з атласу необхідно прополоскати в холодній воді, додавши трохи оцту для того, щоб повернути яскравість кольору. Гладити виріб потрібно злегка вологим з виворітного боку при температурі 150 градусів, використовуючи режим "шовк".

 

Догляд за виробами з шифону. Вироби з шифону можна прати при температурі 30 градусів вручну м'яким пральним порошком. Гладити з виворітного боку злегка вологими при температурі 150 градусів, в режимі "шовк.

 

Догляд за виробами з льону. Лляне полотно має гладку поверхню і матовий блиск. Вироби з льону, що не ворсяться мало брудняться, прекрасно вбирають вологу і при цьому швидко висихають. Лляне полотно відрізняється особливою міцністю. До шляхетних властивостей льону відносять його велику здатність до зминання, лляні полотна можна кип'ятити. Температуру прання вибирають залежно від обробки тканини. Вироби з льону можна прати в пральній машині при температурі 30 - 40 градусів. Кольорове полотно перуть при температурі 60 градусів. Вироби з льону після прання можуть дати усадку. Прасують їх добре розігрітою праскою із зволожувачем.

 

Догляд за виробами з бавовни. Вироби з бавовни дуже міцні, добре переносять вплив високих температур. Особливість бавовни - її прекрасна здатність вбирати вологу. Недоліками бавовни називають його високу здатність до зминання і сильну усадку при пранні. Бавовна дуже довго сохне після прання. Вироби з бавовни можна прати в пральній машині при температурі 30 - 40 градусів. Для прання білої білизни використовують універсальні миючі засоби, для кольорової - м'які миючі засоби і засоби без відбілювача. Речі, що сильно линяють перуть тільки в холодній воді і сушать у добре розправленому вигляді негайно після полоскання. У воду для полоскання додайте сіль у кількості 1 ст. ложку на 10 л.

 

Щоб визначити, линяє чи кольорова річ, намочіть її кінчик і відіжміть його в білій ганчірочці. Якщо на ганчірочці залишилося забарвлена пляма, то кольорову річ перуть окремо від інших.

              

Бавовняні речі можна сушити і в машинній сушці, але треба пам'ятати, що при цьому вони можуть дати велику усадку. Вироби з благородною обробкою радять розвішувати для просушування мокрими. Прасують бавовняні тканини праскою із зволожувачем.

 

Догляд за виробами з віскози. Віскозне волокно при різній обробці може своїм блиском і щільністю нагадувати шовк, бавовну або навіть шерсть. На віскозному волокні виконують навіть характерні для льону потовщенні нитки. Вироби з віскози добре поглинають вологу, але в мокрому стані втрачають міцність. Тому вимагають особливо дбайливого прання. Вироби з віскози перуть з використанням м'яких миючих засобів вручну або в пральній машині при температурі 30-40 градусів. Виріб не рекомендується викручувати, тим більше в центрифузі. Прасують віскозу праскою з зволожувачем при температурі 150 градусів в режимі «шовк».

 

tartanman2Доглд за виробами з тафти. Вироби з тафти, виробленої зі штучного шовку, гладять злегка вологими, з вивороту, негорячою праскою. Вироби з шовкової тафти не можна перекручувати під час прання і віджимання. Складки, які утворюються при неправильному віджиманні, залишаються і після прасування. Тому ці речі викладають для сушіння на чисту тканину, прикривають цією ж тканиною зверху і, притискаючи руками, видаляють зайву вологу.

 

Догляд за виробами з мереживами. Мереживо насамперед треба накрохмалити додавши 3 ст.л. на 5 літрів води, а потім гладити передньою частиною помірно нагрітої праски, намагаючись не прим'яти. Не забудьте, що синтетичне мереживо боїться гарячої праски.

 

Догляд за виробами з сатину. Вироби з сатину перуться: білі та кольорові однотонні - при температурі - 95 С, кольорові - при температурі до 60 С, тонкі кольорові - при температурі до 40 С. Для прання білої білизни використовують універсальні миючі засоби, для кольорової - м'які миючі засоби і засоби без відбілювача. Вироби з сатину сушать у розправленому вигляді. Вироби з обробкою розвішують для просушування мокрими. Машинна сушка виробів не рекомендується. Прасують сатинові тканини праскою із зволожувачем.

 

Догляд за виробами з велюру. Перед пранням вироби з велюру вивертаються виворітного стороною назовні і перуться вручну, в прохолодній воді, при температурі води не вище 30 С або припустиме делікатне прання в пральній машині: чистячі засоби на основі води, короткий режим віджимання. Вироби не можна відбілювати, віджимати, сушити в пральній машині або електросушарці. При хімчистці використовується щадний режим чистки. Вироби гладять при температурі не вище 150 С з виворітного боку через зволожену тканину праскою з парозволожувачем.

 

Догляд за виробами з жаккарда. Для підтримки гарного зовнішнього вигляду тканини та видалення пилу, жаккард чистять м'якою щіткою або пилососом або злегка вологою губкою. При сушінні слід уникати потрапляння прямих сонячних променів, оберігати тканину від механічних пошкоджень, не допускати попадання на тканину різних хімікатів, не прасувати. При видаленні плям не можна використовувати чистячі засоби, що містять сильні хімікати; не рекомендується терти матеріал занадто сильно, щоб не пошкодити текстуру.

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92