fbpx
0 0 грн.

Магiя кольору!

 

Оформляючи інтер'єр, ми часто стикаємося зі складністю вибору колірної гами. У цій статті ми хочемо не рекомендувати стиль інтер'єру, а розглянути вплив кольорів, з психологічної точки зору. Який колір краще використовувати для інтер'єру спальні, кухні, вітальні.

 

Вибір колірної гами серйозно впливає, не тільки на Ваш настрій, перебуваючи в кімнаті, але і на сприйняття, є кольори, що збуджують апетит, допомагають розслабитися і заспокоїтись, з цими кольорами Ви можете ознайомитися в даній статті.

 

Блакитний. Асоціюється з легкістю, безпосередністю, безтурботністю. Знижує апетит, тому не використовується на кухні. Має властивість візуально розширювати простір.

 

Синій. Допомагає розслабитися, заспокоїтись. Асоціюється з авторитетом, вірністю, добротою. Додає кімнаті елегантності та вишуканості. Візуально звужує простір, тому не варто використовувати в маленьких приміщеннях. синій символізує спокій, задоволеність, стійку прихильність до близьких. Синьо-зелений - почуття впевненості, наполегливість, цілеспрямованість, самоствердження.

 

Червоний. Асоціюється з енергією, успіхом, любов'ю, пристрастю, напругою, владою, сексуальністю. Ефективно бореться з депресією і поганим настроєм, стимулює мозкову діяльність. Збуджує апетит в інтер'єрі кухні. Чистий червоний колір символізує силу волі і впевнений рух до мети.

 

Сірий. Нейтральний колір, відноситься до ахроматичних кольорів. Означає розважливість, недовіру. Поєднується в різних комбінаціях. Успішно використовується в інтер'єрі спальні.

 

Зелений. Колір природи, гармонії, юності, свіжості, надії. Допомагає сконцентрувати увагу. Символізує активність і зростання при поєднанні з жовтим кольором. Діє заспокійливо і бореться зі стресом і втомою. Глибокий зелений (Не салатовий) символізує гнучкість вольових устремлінь і високу працездатність.

 

знФіолетовий. Не використовується в якості основного кольору. Впливає на роботу серцево-судинної системи. Підвищує самооцінку при поєднанні з жовтим і помаранчевим. Звужує простір.

 

Білий. Як і сірий колір, відноситься до ахроматичних кольрів. Символізує чистоту, невинність, радість. Використовується з метою візуального розширення простору, робить кімнату світлою. Поєднується з будь-яким іншим кольором і відтінком.

 

Помаранчевий. Теплий, життєрадісний колір. Збуджує апетит, покращує настрій. Має властивості жовтого і червоного кольорів. Не використовується для оформлення спальні і робочого місця, кабінету. Має властивість звужувати приміщення. Помаранчева-червоний - агресивність, наступальні тенденції, збудження, успіх.

 

Жовтий. Символізує багатство, світло, бадьорість. Має властивості зеленого і червоного кольорів. Є кольором життєрадісності, родючості. Ефективно стимулює мозкову діяльність. Розширює простір. Світло-жовтий - активність, прагнення до спілкування, експансивність, веселість, мрійливість і надію на краще.

 

В інтер'єрі важлива пропорція, в якій кольори використані. Переважніше використання комбінацій з основних кольорів, або - їх поєднання з тактовним введенням кольорів додаткових.

 

Переважаючий синій в інтер'єрі вашого житла символізує задоволеність і спокій. Переважаючий зелений у поєднанні з синім - символізує позитивний емоційний настрій, прагнення до визнання, успіху в справах. Він же в поєднанні з червоним - активне прагнення до прийняття самостійних рішень, подоланню перешкод, до перемоги. У поєднанні з жовтим - прагнення до визнання, бажання справити враження. У поєднанні з фіолетовим переважаючий зелений може викликати занепокоєння. З додаванням коричневого або сірого - провокувати відчуття незадоволеності.

 

Переважаючий червоний у вашому інтер'єрі налаштовує на активний, бойовий лад, але може надавати перезбуджуючу дію на людей неврівноважених. У поєднанні з синім він впливає на жителів сприятливо: викликає прагнення до діяльності, враженням і задоволень.

 

Переважаючий світло-жовтий у вашому інтер'єрі створює позитивний емоційний настрій і символізує взаємопідтримку домочадців. Додаючи до нього трохи зеленого або синього, ви отримуєте поєднання, що підтримує початковий позитивний настрій і символізує прагнення до самоствердження.

 

Переважаючий фіолетовий в оформленні інтер'єру можна порекомендувати використовувати людям спокійним, мрійливим, схильним до релаксації, тим, хто приходить в будинок не працювати, а саме відпочивати і міркувати про життя. Переважаючий фіолетовий в поєднанні з синім символізує невизначений настрій і прагнення до згоди і гармонії.

 

В якості переважаючого кольору великих площин домашнього інтер'єру: килими, гардини, стіни, стельове покриття, не варто віддавати перевагу сірому, коричневому і тим більше - чорному. Жоден з позитивних основних кольорів не зможе в цьому випадку «врятувати становище», будучи доданий лише в невеликій кількості. Переважання сірого кольору в будинку де ви проводите велику частину часу свого життя, пригнічує, передає почуття невпевненості і настороженості.

 

Білий колір, будучи доданий до будь-якого з кольорів, розглянутих вище, послаблює його дію. Переважаючий в інтер'єрі білий працює досить нейтрально, але на його тлі сильніше впливають на самовідчуття яскраві кольорові деталі й дрібниці. Якщо взятий не чистий білий колір, то використаний відтінок несе в собі слабкий заряд того кольору, за допомогою якого складний колір був отриманий. Чим інтенсивніше відтінок, тим сильніше його дія. Поєднання білого і чорного, навіть у невеликих кількостях, може дратувати, вселяти відчуття дискомфорту, використовувати його психологи не рекомендують. Будь-який колір в оформленні та дизайні вашого будинку, володіє силою, здатною впливати на психіку, тільки лише, будучи використаний, як переважаючий. Ви можете дозволити собі використовувати деталі і набувати аксесуари будь-яких кольорів, якщо вони радують ваше око і гармонують з іншим інтер'єром.

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92