fbpx
0 0 грн.

Дизайн маленької кухні!

 

Жителі хрущовок і малогабаритних квартир просто змушені миритися з незручною і тісною кухнею. Звичайно, деякі господині просто не помічають дискомфорту, але коли мініатюрне приміщення є постійним джерелом невдоволення і роздратування, потрібно терміново щось міняти. Адже для кожної господині кухня - місце втілення кулінарної майстерності, а якщо вона «творить» з пригніченим настроєм, безумовно, це позначається на смаку і якості її приготувань. Тому сьогодні мова піде про всілякі варіантах оптимального планування та дизайну маленької кухні. Подивимося, що ж можна зробити, виключивши варіант суміщення кухонної зони з якою-небудь кімнатою.

 

Перш ніж самостійно планувати дизайн для малогабаритної кухні, необхідно врахувати пару важливих моментів:

 

Підвищена температура і вологість в процесі приготування їжі. Оздоблювальні матеріали, використовувані для кухні, повинні бути добре стійкими до цих чинників.

 

Високе навантаження на покриття підлоги. На кухні ми часто упускаємо чашки, тарілки, ножі або вилки, тому дуже важливо подбати про достатню міцність кухонної підлоги.

 

Як обставиш, так і проживеш: розміщення меблів в маленькій кухні. Прив'язка функціональних елементів, плити, мийки і холодильника до прокладених комунікацій передбачає дотримання певних правил розстановки:

 

0ad297bddb9446e8412233129ff7aed71. Газову плиту, як правило, встановлюють біля газової труби.

2. Не варто ставити холодильник поряд з плитою, так як він не виносить теплового впливу.

3. Ящик для столових приладів повинен знаходитися недалеко від мийки, щоб далеко не носити їх після миття. Також і шафку для сушіння тарілок зручно розміщувати вгорі над мийкою.

4. Для маленького приміщення оптимальними будуть вбудовані кухонні меблі, зроблені на замовлення. Вони володіють великою кількістю різноманітних конструкцій з висувними і складними елементами.

5. Кухонні меблі слід встановлювати уздовж однієї із стін, попередньо визначившись з місцем розташування робочої зони і холодильника, після чого можна приступати до розміщення м'якого куточка або обіднього столу зі стільцями.

6. У мініатюрній кухні намагайтеся використовувати будь-який простір, зручний для монтування меблів. У цих цілях відмінно підійдуть навісні кутові шафи і відкриті полиці, над якими добре буде організувати точкове освітлення.

 

У дизайні маленької кухні використовуйте нейтральні спокійні кольори - вони візуально розширюють межі кімнати, добре відбиваючи світло. В даному випадку фахівці рекомендують обмежитися двома відтінками. Також безглуздо виглядатимуть і складні візерунки, малюнки на текстилі або шпалерах. Але якщо дуже хочеться, вибирайте максимально блідий рельєфний орнамент під загальний фон кухні. Для стін найкраще підійдуть кремові тони, відтінки какао, універсальний білий колір, для меблів - пастельні, світло-коричневі і жовті фарби.

 

Ще одне ультрамодний на сьогоднішній день рішення - виділення однієї зі стін малогабаритної кухні яскравим акцентом. Контрастний прийом освіжить простір, привнесе в дизайн свою родзинку, а приміщення при цьому візуально не звузиться.

 

Іноді дизайнери, заради зорового збільшення простору, викладають всі стіни на кухні плиткою до стелі. І врахуйте, чим менше куточків, звивин і западин, які виділяє світло, тим краще. Візуально розширити приміщення допоможуть точкові яскраві світильники, розташовані по периметру стелі, а також над навісними шафками і поличками. Прекрасний вибір - багатолампові моделі, що рівномірно розподіляють світло над обіднім і робочим столом.

 

Не потрібно розставляти на підвіконні безліч кімнатних рослин, обмежтеся одним горщиком з витонченою квіткою. Намагайтеся залишити якомога більше природного світла. Відмовтеся від громіздких портьєр, вибирайте легкі повітряні фіранки, римські або рулонні шторки. Дуже акуратно використовуйте малюнки та візерунки - цілком достатньо буде лише пари акцентів, наприклад, симпатичного орнаменту на меблевій оббивці і декоративних подушечках. Повісьте карниз трохи вище вікна. Таким чином, воно буде як би тягнутися вгору, а стеля здаватися вищою.

 

Оформляючи вікно шторами, намагайтеся не закривати його, щоб сонячне світло вільно проникало у невеликий простір. Нехай це буде вправний елемент декору, невимушено обрамляючий отвір.

 

Набивний текстиль краще замінити тканиною з текстурованим візерунком. Не хочете використовувати тканини - спробуйте римські завіски або світлі легкі жалюзі, вільно пропускають сонячні промені, роблячи їх більш розсіяними і м'якими. До того ж, ніби зливаючись зі стіною, вони відволікають очей від кордонів мініатюрного приміщення.

 

Центровий об'єкт уваги на кухні - обідній столик. Для малогабаритної кухні оптимальним варіантом будуть овальні або круглі форми, які вже самі по собі не передбачають чітких рівних ліній, що робить приміщення ширше і просторіше. Багато хто віддає перевагу складним або розсувним столам. Це дуже практично, адже коли на кухні обідають 2-3 людини, компактного столика цілком достатньо. Розкласти його можна для прийому.

 

Організуйте в центрі кухні багатофункціональний зручний острівець, який послужить і робочою поверхнею, і обіднім столом, і місцем для збереження об'ємного посуду.

 

Бездоганну впорядкованість предметів на маленькій кухні створить оригінальне розташування навісних шаф і ніш паралельно один одному по обидві сторони простору, при цьому плита і мийка знаходяться в кінці кухні.

 

Приступивши до останнього, але не менш важливого питання оформлення малогабаритної кухні, важливо розуміти: чим простіше стиль, тим гармонійніше він буде виглядати в компактній площі. І перш за все, це хай-тек, мінімалізм, модерн, традиційний стилі. У дизайні хай-тек один окрас преважає над іншим, чітко виділяються контрасти. Скло, метал, точні пропорції, рівні лінії - саме так можна коротко описати хай-тек.

 

Мабуть, найбільш популярним для невеликої кухні є стиль модерн. Завдяки своїй функціональності, зручності, широкій колірній варіації оформлення, він багатьом припаде до смаку. Вбудована техніка, комфортне точкове світло, відсутність, зайвих предметів - все це поєднується на кухні в стилі модерн.

 

Якщо говорити про мінімалізм, то вже сам термін говорить за себе: відсутність елементів декору, мінімум кольору, чіткі межі і хороше освітлення дарує відчуття безмежного простору, неповторної легкості і невагомості. В даному випадку віддавайте перевагу світлим тонам без зайвих візерунків і нав'язливої обробки. Звичайно, благородну вишуканість інтер'єру підкреслять натуральні дерев'яні меблі. Бажано, щоб вони були однотонними, без химерних форм і ліній.

 

Не бійтеся оригінальних рішень, сміливо втілюйте в життя цікаві ідеї, але при цьому не забувайте про те, що було сказано вище!

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92