fbpx
0 0 грн.

Чи варто вибирати скляний посуд!

 

Незважаючи на широке поширення скляного посуду, він куди менш популярний ніж його керамічні і навіть фарфорові колеги по кухні. Начебто і все добре зі скляним посудом: широкий асортимент, відмінні технічні характеристики, екологічність, але він не користується великою популярністю у господинь. Давайте розглянемо всі плюси і недоліки скляного посуду, що б вирішити чи варто його купувати.

 

Скляний посуд буває різний: жароміцний для запікання, столові, чайні та кавові сервізи, контейнери для рідких і сипучих продуктів, келихи і склянки. Характеристики у них схожі, плюси і мінуси загальні.

 

Важливий плюс, що такий посуд абсолютно нешкідливий, це єдиний екологічний посуд, і він якщо і не принесе користі, то шкоди точно не зробить. Навіть при сильному нагріванні, охолодженне скло не виділяє шкідливих речовин.

 

Скляний посуд виглядає ефектно, красиво і дорого. У такому посуді зручно запікати страви в духовці - чудово видно, що відбувається з блюдом під час запікання. Асортимент, розміри і форми посуду можуть бути найрізноманітнішими - кожна господиня вибере відповідний варіант.

 

Посуд зі скла в принципі невибагливий у догляді - він досить стійкий до подряпин і як додатковий бонус не іржавіє, не покривається характерними плямами і взагалі не змінює свій початковий колір і вигляд. Навіть за умови посиленої і активної експлуатації скляний посуд довго не втрачає свій товарний вигляд і ніколи не деформується.

 

У скляному посуді можна готувати будь-які страви і не турбуватися, що буженина з телятини буде пахнути рибою і навпаки. Скло абсолютно не схильне до вбирання будь-яких запахів і відмінно відмивається звичайною водою з простим миючим засобом.

 

Посуд зі скла надійний і він абсолютно не боїться кислот, абразивних та інших чистячих речовин. З такого посуду легко відмиваються навіть найстійкіші і пригорілі сліди приготування їжі.

 

Купуючи скляний посуд навіть у недорогих виробників, ви можете бути впевнені, що він прослужить вам вірою і правдою довгий час. Головне, прочитати інструкцію і дотримуватися її.

 

У плані функціональності скляний посуд дасть 100 очок вперед будь-якого виду посуду, адже тільки в ній можна готувати їжу, подавати її на стіл, а далі ще й зберігати залишки їжі все в тій же формі.

 

Безумовно, ціни бувають різними, але якщо говорити про жароміцний посуд для запікання зі скла і тефлону, то перший, безсумнівно, дешевше, але не поступається тефлоновим аналогам за якістю і остаточному смаку приготовленої їжі.

 

Скляний посуд має безліч переваг, але і має свої недоліки, наприклад такий посуд тендітний, і легко б'ється. Такий посуд може пережити невелике падіння, але тут ніколи не знаєш напевно. Тому, посуд зі скла все ж краще не впускати і ставитися до нього дбайливо.

 

full bg-3651 

 

Рідко хто з нас любить сильно замислюватися про збереження посуду під час приготування їжі, але це неминучий момент, коли ми говоримо про скляний посуд. Не можна ставити гарячий посуд на мокру або холодну поверхню, а також наливати гарячу олію в холодний посуд або користуватися сильними абразивними миючими засобами.

 

Як ми вже говорили, скляний посуд не вимагає до себе постійної уваги, вам лише необхідно дотримуватися таких простих правил. Не використовувати занадто абразивні чистячі порошки, але можна мити посуд будь-яким миючим засобом. Для додання особливого блиску скляному посуду можна додати у воду кілька столових ложок оцту і ложку солі, а потім не забути сполоснути посуд у чистій воді. Також скляний посуд добре чиститься нашатирним спиртом - зазвичай його додають у воду, де миють посуд. Але не забудьте промити посуд надалі. Якщо ви задумали відполірувати скляний посуд, то необхідно це робити поки він вологий. Навіть в скляному посуді пригорає їжа, але не варто терти її абразивним матеріалом. Залийте посуд водою і дайте постояти, а потім всі забруднення знімуться звичайною губкою. Як правило, посуд зі скла придатний для миття в посудомийці.

 

Як ви бачите недоліків скляного посуду, не так вже й багато, якщо ставиться до нього дбайливо і правильно мити, то такий посуд прослужить вам довгі роки, тим більше, що порад по його догляду не так вже й багато.

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92