fbpx
0 0 грн.

Мистецтво гобелена у вашій спальні!

 

 

Жаккард - це багатобарвна тканина, складного або простого переплетення, в такій тканині міститься більше 24 різнопереплетених ниток.

 

Назва тканини походить від імені її винахідника Жозефа Марії Жаккарда. У 1801 він винайшов жакардовий ткацький верстат, що дало можливість виготовляти жакардову тканину в промислових масштабах. Пряжа і нитки для виготовлення жакардових тканин можуть складатися як з натуральних волокон, так і з хімічних. По волокнистому складу, пряжа може бути змішана, тобто містити в своєму складі суміш різних волокон. Нитки можуть бути комбіновані, що складаються з різного волокнистого складу.

 

Жакардові тканини дуже міцні і довговічні, вони слабо розтягуються і стираються, добре зберігають забарвлення на тривалий період часу, так само вони слабо схильні до впливу перепадів температур. Жаккард - одна з дорогих тканин, так як її виробництво важко затратно. В результаті складного переплетення на щільній тканині виходить своєрідний рельєфний малюнок, що нагадує гобелен. Міцність жакардової тканини залежить від товщини нитки, яка використовується в переплетенні, чим товще нитка тим вище міцність тканини.

 

Жаккардова тканина не потребує особливого догляду - правила догляду звичайні. Прання бажане з нейтральним порошком і при невисоких температурах, максимум 30 ° С. Тканину з жакардовим переплетенням вкрай небажано вибілювати і віджимати, а також сушити під прямими сонячними променями. Гладити краще з виворітного боку.

 

full R30-KELEBEKПри виготовленні цього виду тканини використовують два способи фарбування.

 

Спосіб перший: Попереднє фарбування пряжі або нанесення фарбувальних матеріалів на готову тканину. Такий спосіб робить тканину особливо міцною, так само дає високий ступінь кольоростійкості.

 

Спосіб другий: На готову тканину наноситься друкований малюнок і потім спеціальними барвниками, іноді із застосуванням особливих просочень забарвлюється безпосередньо тканина з малюнком. Такий метод використовується при виготовленні жаккардового полотна з сумішевих тканин, наприклад, коли поєднують бавовну і поліестер. Такий тип фарбування називають - друкованим. Друкований жаккард є більш економічним і найдешевшим варіантом. За якістю і зовнішнім виглядом він істотно поступається класичній тканині з жаккардом, де малюнок створюється безпосередньо в процесі плетіння ниток. Тканий жаккард має неповторний контурний візерунок рельєфної фактури, унікально поєднує переливи ниток і чудову гру колірних тонів і відтінків.

 

Жакардова тканина користується попитом при виготовленні постільної білизни. Постільна білизна з жаккардової тканини має гладку і приємну на дотик фактуру. Досить міцна білизна, і легко переносить машинне прання. Жакардова постільна білизна - це мистецтво гобелена у вашій спальні!

 

Бажаємо вам приємних і корисних покупок. Ваш надійний інтернет-магазин Next-buy!

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92