fbpx
0 0 грн.

Як повернути свiжiть та бiлизну вашому тюлю?

І ось прийшла така довгоочікувана весна! Весна, що надихає на нові звершення, особливо господинь на проведення генеральних прибирань своєї оселі!

Особливу увагу домогосподарки звертають на чистоту вікон та тюлю, адже віконне обрамлення є обличчям господарів. Погодьтеся, як красиво споглядати на віконце, що декоровано білосніжним тюлем?! Але ж кожна господиня знає, що триває така білосніжна чистота зовсім не довго, а через незначний проміжок часу перетворюється на сіре полотно. Саме тоді виникає питання, як відновити цю сяючу білизну тюлю?

ty2

На справді ж, таких способів є досить велика кількість, і всі способи можна умовно розділити на 2 групи:

-         сучасні методи;

-         народні методи.

Розглянемо спочатку сучасні методи, адже на дворі 21 століття. До сучасних методів, відносять відбілювання із застосуванням різноманітних миючих засобів.

Першим відбілюючим засобом є звичайна «Білизна», яку по інструкції розводять у певній кількості води та замочують 30 хвилин виріб. Проте такий засіб є досить ризикованим, оскільки існує великий % ризику, що після такого прання ваш тюль, буде схожим на шматок безформної тканини. Тому радимо такий засіб застосовувати лише у крайніх випадках.

Більш лояльним засобом відбілення тюлю є застосування різноманітних порошків із відбілюючими елементами або ж п’ятновивідники. Такий метод є досить лояльним та простим у застосуванні! Просто потрібно розвести відповідно до інструкції невелику кількість порошку чи концентрату у воді та замочити ваш виріб на той час, що обумовлено виробником засобу.

Проте, застосовуючи синтетичні відбілювачі, варто пам’ятати, що не кожну тюль можна відбілювати таким методом! Тому, перед початком прання ОБОВ’ЯЗКОВО ознайомтесь із інструкціями, які подає виробник миючих засобів!!!

Тепер спробуємо більш детально розглянути народні способи, тобто ті методи, які використовували ще наші бабусі. Такі способи, як правило, використовують такі речовини як:

-         зеленка

-         синька

-         нашатирний спирт

-         перекис водню

Також, напевно багатьом із нас відомий метод виварювання, який не потребує додаткових засобів. Для цього, достатньо просто використати каструлю, воду та господарське мило, в розчин із яких потрібно занурити виріб та кип’ятити годину.ty3

Чудовим методом, що прекрасно додає білизни вашому тюлю може стати зеленка. Для цього потрібно розчинити 5 крапель зеленки у незначній кількості води. Після звичайно прання вашого тюлю потрібно занурити у цей розчин та потримати декілька хвилин, після цього не піддаючи ополіскуванню, потрібно розвішати тюль до підсихання.

Таким самим методом застосовується для відбілювання і синька, проте збільшується кількість фарбуючої рідини – один ковпачок синьки буде достатнім.

Ще одним прекрасним засобом, що відбілює тюльє метод із застосуванням нашатирного спирту та перекису водню. Для цього змішують дві частини нашатирю та частину перекису у  відрі гарячої води, після цього занурюють тюль у даний розчин на пів години. Після такого замочування потрібно прополоскати виріб та просушити.

Також можна скористатися соляним відбілюванням, даний метод є досить простим у застосуванні. Потрібно приготувати соляний розчин із 5 літрів води, 5 столових ложок солі та з додаванням прального порошку відповідно до інструкції виробника. У даний розчин занурюють тюль на декілька годин, після чого простірують виріб.

Пам’ятайте, ми навели різноманітні методи відбілювання тюлю, проте вибір завжди за вами. Потрібно враховувати матеріал та колір тюлю. Якщо ж ви вирішили відбілити свій тюль, то пам’ятайте також те, що народні методи на те вони і народні, так як не надають жодних гарантій, та й користувалися ними наші предки, а в часи їхнього життя в якості тюлю не використовувалися деякі види тканин. Тому довіряйте, але перевіряйте! Вдалого відбілювання!

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92