fbpx
0 0 грн.

Правда про бамбукову тканину!

 

Багато хто з нас цікавляться текстильними виробами з бамбукового волокна. Бамбукове волокно використовують для пошиття постільної білизни включаючи махрові простирадла і пледи, так само з нього виготовляють домашній одяг такий як махрові і велюрові халати, рушники та багато іншого.

 

Спочатку, поява тканини з бамбука викликала подив. Хіба може бути тканина з дерева? Але, по-перше, тканину роблять навіть із сосни (віскоза). По-друге, бамбук не дерево, а трава. А з трав'янистих рослин (льон, бавовна і т.д.) тканини виготовляють давно. Так який же він - домашній текстиль з бамбука.

 

З бамбуком пов'язані численні повір'я та прикмети. У Китаї він символізує довголіття, в Індії є символом дружби, на Філіппінах фермери вірять, що бамбук привертає радість. Так як бамбук має прямолінійний ріст, свіжий зелений колір пагонів і листя, в Японії він визнаний символом чистоти. У деяких культурах Азії визнано, що все людство виникло, вийшовши з міжвузлів бамбукових пагонів. За східним вченням Фен-Шуй, бамбук - це символ здоров'я, довголіття, великої життєвої сили, стійкості до незгод.

 

Залежно від способу виробництва і обробки тканини з бамбука можуть бути абсолютно різної якості, аж до самих м'яких і найніжніших, які можуть змагатися шовком і кашеміром. Існує так званий ЕкоКашемір, абсолютно неймовірний на дотик.

 

Бамбук є найбільш швидкозростаючою рослиною на землі. Адже деякі види бамбука ростуть зі швидкістю до 20 і більше метрів на місяць! А вирубка бамбукових лісів, не знищує самі рослини, не ушкоджує верхній шар грунту і дозволяє лісам швидко відновлюватися. Для вирощування бамбука, зовсім не потрібно застосування пестицидів, гербіцидів, фумгіцідов та інших "продуктів" цивілізації.

 

Цей екологічно чистий природний матеріал володіє унікальними бактерицидними властивостями, перешкоджаючи розмноженню бактерій. Результати тестів показують, що понад 70% бактерій, поміщених на бамбукове волокно природним чином помирають протягом 24 годин. Навіть при багаторазовому пранні бамбукове волокно не втрачає своїх антибактеріальних властивостей.

 

Носіння одягу з бамбука підвищує рівень імунної системи організму, перешкоджає утворенню ракових пухлин, сприяє зволоженню шкіри і перешкоджає старінню, поліпшує її енергетичний баланс, що пояснюється високим вмістом вітаміну Е і сапоніну в тканині. До того ж бамбукове волокно не утворює статичної електрики і затримує ультрафіолетове випромінювання. Бамбукове волокно володіє чудовою вентиляційною здатністю, дозволяючи шкірі дихати вільно. Має високу здатність вологопоглинання, його вбираючі властивості в дві рази краще, ніж у бавовни, до того ж бамбук в два рази швидше звичайного для бавовни відводить вологу і запахи. Це забезпечує оптимальний комфорт - сухо і тепло взимку, сухо і прохолодно влітку. Також бамбукове волокно довговічне, міцне, має високу зносостійкість. Зберігає свої унікальні властивості навіть після багаторазового прання і сушок.

 

bambooorganic

 

   Після технологічної обробки волокно має діаметр тонше людського волосся. Воно має округлу і гладку поверхню, не викликаючи жодних подразнень на шкірі людини, тому одяг з бамбука підійде людям навіть з самою чутливою шкірою, до того ж вироби з бамбукового волокна підходять людям, що страждають алергією та астмою.

 

              Специфікою бамбукового волокна є 5% усадка при пранні, це пояснюється екологічністю виробництва (матеріал не обробляється хімікатами), знаючи про це виробники зазвичай враховують цю специфіку при пошитті виробів. Пам'ятайте про це і не купуйте виріб, якщо він Вам "в обтяжку".

Рекомендації по догляду за виробами з бамбука

Прати речі з бамбука слід тільки при сильному забрудненні, так як він від природи має бактерицидні властивості і має здатність до самоочищення. Вироби слід регулярно провітрювати. У середньому прати такий виріб один-два рази на місяць при постійному носінні.

 

Вироби з бамбука слід прати вручну або в пральній машині в режимі "делікатне прання" і віджимати при низьких оборотах.

 

Температурний режим при пранні виробів з бамбука 30С. При дотриманні температурного режиму антибактеріальні властивості бамбукового волокна зберігаються навіть після багаторазового прання. Перевищення температурного режиму призводить до втрати виробом унікальних природних антибактерицидних властивостей. При пранні не слід використовувати відбілювачі, особливо з вмістом активного хлору.

 

Щоб зберегти природні якості бамбука, намагайтеся прати вироби біо-екологічними засобами. Звичайні засоби для прання перевантажені агресивною хімією. Вони - з одного боку - негативно впливають на волокна бамбука, руйнуючи і знищуючи їх унікальні властивості. З іншого боку, більшість хімічних компонентів можуть викликати алергічні реакції, активно вивільняючись при контакті зі шкірою.

 

Вироби з бамбукового волокна практично не мнуться, тому Вам не знадобиться їх гладити, однак якщо така необхідність виникла, то температурний режим при прасуванні - 110С, що на деяких прасках відповідає автоматичному режиму "шовк".

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92