fbpx
0 0 грн.

Як вiдiпрати кухоннi полотенця?

Хороша господиня чудово розуміє, що без кухонного полотенця обійтися практично неможливо! Проте, й не можливо тривалий час зберігати полотенця у чистоті, адже кухня просто переповнена точками, що бруднять полотенця так, що їх практично не можливо відіпрати звичайними методами. Саме тому, ми підкажемо вам декілька секретів, які допоможуть вашим кухонним полотенцям знову стати чистими.

pol2

Перш за все, хочемо вам нагадати, кухонні полотенця мають бути чітко визначені у використанні, адже іноді, саме полотенцем ми не лише витираємо руки, але і використовуємо як захист від високих температур, беручи розігріту сковорідку чи чайник. Саме таке використання, призводить до того, що красиве кухонне полотенце дуже швидко перетворюється на звичайну тряпку, що втратила не лише свій зовнішній вигляд, але й привабливість.

Тому, щоб такого не трапилося із вашим кухонним полотенцем, привчіть себе та ваших домочадців, що полотенця призначені ЛИШЕ для витирання рук! Для термічного захисту використовуйте спеціальну рукавичку, а для того, щоб витерти поверхню – використовуйте спеціально відведену губку.

Отже, привчивши себе до правильного використання полотенце, варто звернути увагу на гігієнічну сторону користування кухонним полотенце. Пам’ятайте, що кухонне полотенце є чудовим середовищем для бактерій, тому змінювати його варто 1 раз в тиждень. Така періодичність заміни полотенця, гарантуватиме вам відсутність застарілих плям, що надзвичайно складно вивести.

Також варто звернути вашу увагу, на матеріал полотенця – це однозначно не махра, оскільки завдяки своїй ворсистості вона накопичує багато бактерій. Чудовим варіантом є бамбукові полотенця, що мають чудово бактеріальну дію, проте через свою високу ціну, не кожна господиня може порадувати себе таким чудом!

А тепер, більш детально розглянемо те питання, що нас господинь хвилює – як вивести плями з полотенець?pol3

Звичайно, найкращим варіантом було б просто закинути у пральну машину полотенця, виставити температурний режим 95 градусів для білих, та 60 для кольорових і чекати, що в результаті ми отримаємо абсолютно чисті полотенця. Проте так буває не завжди, хоча як можливий варіант не варто відкидати, в залежності від ступеня забруднення.

В деяких більш складніших випадках, чудово допоможе плямовивідник, але варто пам’ятати, що він не такий вже й дешевий по ціні, та не завжди достатньо ефективний.

Саме тому, варто чи то запам’ятати, чи то записати декілька хитростей, що заощадять ваш час, гроші та сили!

1. Для виведення плям вам допоможе звичайний сольовий розчин – в 5 літрах холодної води розбавити 5 столових ложок солі і замочити на 1 годину ваш виріб, після чого провести цикл прання із додаванням порошку.

2. Якщо ви власниця білого полотенця, то вам потрібно буде трішки порошку або мила,1 ложка силікатного клею та трішки води. У цю суміш занурюємо полотенця і хвилин 20-30 кип’ятимо. Проте з таким методом потрібно бути ДУЖЕ обережним!

3. Також вам чудово може допомогти звичайне господарське мило. Для цього, щільно натріть кухонне полотенце милом, покладіть у звичайний поліетиленовий пакет, зав’яжіть його та  залиште на ніч у такому стані. Після цього проперіть виріб та про полосніть, і стане помітним результат одразу, жирних плям як не було!

4. Щоб видалити жирні плям із білих полотенець можна замочити їх у гарячій воді із додаванням 2-х столових ложок сухого відбілювача, соняшникового масла та 1 вимірного стакану  порошку для прання у машинці автомат (це дуже важливо, адже порошок не повинен активно пінитися).  Замочіть в розчині сухі полотенця,накрийте їх кришкою та очікуйте поки вода стане прохолодною. Після цієї процедури, прополощіть полотенця і ви побачите якими чистими вони стали.

Напевно вас здивував той факт, що потрібно додати соняшникове масло, проте саме у цьому складнику і полягає вся хитрість. Олія ступає в реакцію з іншими компонентами розчину і таким чином розм’якшує застарілі жирні плями.

5. Також, чудово допомагає впоратися із жирними плямами засіб для миття посуду. Для цього, нанесіть засіб на плями та залишіть замочуватися полотенця на добу. Потім, ОБОВ’ЯЗКОВО чудово прополощіть вироби від миючого засобу, що дуже добре піниться, та проперіть звичайним методом.

Сподіваємось, що наші поради, стануть вам у нагоді, та допоможуть позбутися таки набридливих плям на кухонних полотенцях!

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92