fbpx
0 0 грн.

Чи варто купувати сатинову постiльну бiлизну?

Напевно просто неможливо спростувати твердження про те, що сатин – це одна із найкрасивіших, досить міцних та приємних на дотик тканин. На перший погляд, сатин здається досить благородно та вишукано. Ще у давні часи, сатин отримав оригінальну назву – шовковий хлопок. Проте, на перевагу шовку, сатин завжди був дешевшим у ціні, та в жодному випадку не поступався своїми характеристиками. Сатин має унікальні властивості, оскільки ззовні він виглядає як блискучий атлас, проте не втрачає бавовняної властивості зберігати тепло.

sat2

Слово «сатин», на відміну від інших тканин, що використовуються для пошиття постільної білизни, походить від типу плетіння. При виготовлені сатинового полотна використовують високоякісну бавовняну нитку двох видів, одна з яких більш тонша, інша ж – більш товстіша.  Тоненька нитка є скрученою за особливою технологією, і саме ця нитка утворює сяючу лицьову сторону полотна. А виворітна сторона  є матовою. Саме завдяки складному плетінню тканина має такий розкішний вигляд.

Проте, варто зазначити, що сатин буває різним. Ця різниця полягає у способі плетіння нитки. Деякі сатинові полотна мають більш виражений блиск, і тому варто називати цю тканину – мерсеризованим сатином. Завдяки хімічній обробці полотно набуває додаткового блиску, отримує міцність та стійкість кольору.

Ще один особливий метод, що застосовують до сатину – це каландрування, що додає блиску.  Сатинове полотно пресують через каландрові вали. Проте варто зазначити, що отриманий таким способом блиск, є тимчасовим, і після кожного прання блиск буде зменшуватися.

Якщо ж ви все ж таки вирішили зробити ставку на сатинову постільну білизну, вам потрібно пам’ятати про всі плюси та мінуси, та враховувати їх при користуванні.sat3

Отже, прекрасним плюсом сатинової постільної білизни є те, що воно практично не мнеться, тобто ваша постіль буде завжди виглядати дуже красиво та доглянуто. Враховуючи те, що полотно постільної білизни далеко не шовк, ви будете любуватися його сяючим блиском. Варто пам’ятати, що якісний сатин служить його власникам тривалий період часу, та майже не втрачає свій вигляд. Сатин, завжди добре зберігає тепло, проте й пропускає повітря, що дозволятиме вашій шкірі дихати, та відпочивати разом з вами. При виборі постільної білизни із сатину варто пам’ятати, що надмірно шовковиста постільна білизна буде дуже сильно ковзати, таким чином створюючи незручності і заважатиме спати його власникам. Зважаючи на це, можна ствердити, що сатин є практично ідеальним полотном для постільної білизни.

Розглянувши великі плюси та незначні мінуси сатину, звернемо увагу на те, що потрібно знати при виборі такої постільної білизни.  Першим, що потрібно зробити – це детально вивчити всю інформацію, що вказана на упаковці. Варто зазначити, що це обов’язково має бути 100% бавовна. Тканина на дотик має бути достатньо щільною. Чим більша міцність тканини, тим безумовно зносостійкість буде кращою.  Важливою порадою є те, що при виборі сатинової білизни варто переглянути тканину на проти світла. Якщо через тканину, ви можете прекрасно розрізняти предмети, значить якість цієї постільної білизни є недостатньою, якщо ж навпаки, сонячні промені не пробиваються крізь тканину – отже, сміливо можна робити свій вибір.

Якщо ж ви стали щасливою власницею постільної білизни із сатину, потрібно навчитися правильно доглядати за ним. Ідеальною температурою для прання сатинової постільної білизни є  40-60 градусів. При використанні миючих засобів не варто використовувати такі, які містять відбілюючи елементи, оскільки такі  засоби можуть пошкодити структуру тканини, що зменшить  тривалість строку служби вашої постільної білизни. Перед пранням, постільну білизну із сатину варто вивернути на виворіт і тільки у такому вигляді починати прання.

Не варто прати сатинову постільну білизну разом із синтетичними тканинами, оскільки вони можуть спричинити до втрати свого вигляду білизною.

Особливою відмінністю постільної білизни із сатину є те, що її не потрібно прасувати, оскільки навіть після прання, на ньому не утворюється жодних складок.

Якщо ж ваша постільна білизна має в наявності додаткові вишивки чи вставки, то це не обумовлює жодних додаткових моментів при пранні.

В будь-якому випадку, довіряєте лише перевіреним виробникам постільної білизни. Саме у нашому інтернет-магазині ви зможете зробити правильний вибір і ваша постільна білизна буде радувати вас та ваших близьких.

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92