fbpx
0 0 грн.

Улюблена тканина епохи Ар нуво!

            Назва Шифон має французьке походження в перекладі (Chiffon) - це тканина. Шифон це дуже тонка, напівпрозора і легка тканина, з туго скручених ниток, чим і досягається ефект напівпрозорості.

 

full d93fbb803b74f9c9da35b2a9415d96c2Це улюблена тканина епохи Ар нуво. Ця тканина була завезена в Європу з Китаю, і виготовлявся шифон виключно з шовкових волокон. Вже в XVIII столітті привілеєм носити одяг з шифону були наділені лише особини королівської крові або багаті дами з вищого суспільства. Після появи поліестеру в 1958 році, шифон стали виробляти в основному з цієї сировини, така матерія була не тільки по кишені багатьом покупцям, але і відрізнялася більшою довговічністю.

 

Для виробництва шифону використовують натуральні волокна шовку, але найчастіше в продажу можна зустріти тканина з синтетичних волокон віскози, нейлону або поліестеру. Іноді матерію виготовляють із суміші декількох типів волокон. Шифон має невелику поверхневу щільність і однаковий вигляд і з виворітного, і з лицьового боку. Шифонова тканина легко струмує, викликаючи тим самим відчуття легкості і невагомості. Загальними властивостями матерії є: тонкість, прозорість, легкість і хороша драпируемость. Кожне з волокон, використовуваних у виробництві, додає тканини свої властивості та особливості.

 

Шифон з шовку вважається найціннішим, оскільки він самий повітряний і красивий і, незважаючи на свою тонкість, він досить міцний. Бавовняний шифон менш еластичний і, на відміну від шовкового, має більш матову текстуру. Він кілька жорсткіше всіх інших, тому драпірування з цього матеріалу не такі плавні і легкі, але є і свої переваги - він менше мнеться і є досить міцним. З віскози виходить найтонше полотно, але вона досить тендітна, якщо намокає.

 

full ba343731e3816cf43eee798a09c3efb5Шифон має безліч різновидів:

 

- Шифон хамелеон;

- Двосторонній шифон;

- Шифон з люрексом,;

- Креп-шифон,;

- Шифон з напиленням;

- Шифон-Атла;

- Перл шифон;

- Жакардовий шифон;

- Шифон шантан;

 

Переплетення ниток в матерії дуже просте, воно ж є одним з найстародавніших: нитки перетинаються хрест-навхрест. Якщо розглянути малюнок ниток при збільшенні або на світло, він буде нагадувати сітку. При великій різниці в щільності основної та утокової ниток в структурі тканини утворюються поздовжні або поперечні рубчики. При використанні ниток підвищеної крутки на тканині утворюється креповий ефект - тканина набуває зернисту поверхню. Шити з цієї тканини дуже непросто, оскільки вона дуже тонка і гладка, до того ж шифон - матеріал досить примхливий у догляді. Він дуже тонкий і тому вимагає до себе особливого делікатного поводження.

 

Як правильно доглядати за виробами з шифону:

 

1.Гладіть шифонові вироби можна тільки з виворітного боку через шар марлі і при температурі не більше 120 градусів. Обов'язково використовуйте режим «шовк».

2.Одежду і жіноча білизна з вставками з шифону краще всього прати руками при температурі 30 градусів. Періть м'яким порошком, злегка відіжміть річ після прання. Якщо ви, все ж, віддасте перевагу пральній машині, то користуйтеся спеціальним мішечком для одягу та вибирайте режим ручного прання.

3.Категоріческі заборонено сушити шифонове виріб в сушці пральної машини.

4.При сильному забрудненні потрібно здати річ в хімчистку.

 

Бавовняний шифон потрібно прати руками у холодній воді, оскільки при впливі гарячої, він може дати усадку.

Для догляду за шовковим шифоном рекомендується сухе чищення або ручне прання. Ніяких відбілювачів цей матеріал не визнає. А сушити речі з цього типу тканини потрібно далеко від прямих сонячних променів.

Матерія з віскози також повинна стиратися тільки вручну, але на відміну від шовку, її можна вибілювати навіть засобами, що містять хлор. Але прати і віджимати річ потрібно набагато обережніше, оскільки віскоза в мокрому стані стає малоломіцною, так що її легко пошкодити.

 

На відміну від шовку або бавовни шифон з поліестеру можна прати на делікатному режимі в машині при невисоких температурах, хоча ручне прання все ж краще.

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92