fbpx
0 0 грн.

Готуємось до дня святого Валентина!

 У багатьох країнах 14 лютого відзначають найромантичніше свято День святого Валентина. У кожній країні є свої особливі традиції святкування.

 

Наприклад, англійці вітають не тільки дорогих для них людей, а й улюблених домашніх тварин. Традиційні подарунки для них вважаються солодощі у вигляді сердечок, м'які іграшки, особливо улюблені в Британії ведмежата Teddy, і звичайно ж валентинки.

 

Галантні французи крім валентинок звикли дарувати коханим білизну, шоколадні муси, цукерки, романтичні подорожі, штучні квіти, з французьким акцентом бубонить щось на зразок "Я буду любити тебе вічно!" і навіть "щасливі" лотерейні квитки.

 

У Голландії в цей день жінка, могла попросити чоловіка на собі одружується, і це не вважалося негожим, але в разі відмови, чоловік повинен подарувати дамі сукню і переважно шовкове.

 

Дивують традиції Японії, для них це як 8 березня, для чоловіків. Прийнято дарувати чоловічі аксесуари такі як бритви, лосьйони, гаманці і т.д., і куди ж без солодощів, японці ділять шоколад на два види «Гирі» - це подарунок для друзів, колег і братів, а ось «Хонма» - можна дарувати тільки коханому чоловікові.

 

97241Безперечно що у всіх країнах прийнято в цей день робити подарунки, а от питання про виникнення всіма улюбленого 14 лютого достатньо спірне. Існує дві основні версії про початок святкування. Є припущення що це свято бере свій початок з Луперкалій Стародавнього Риму. «Lupercalia» -древній римське свято жіночого родючості, доводився на середину лютого, а саме його відзначали 15 числа.

 

Є й більш традиційна версія про священика Валентина. У пізньому середньовіччі у Франції та Англії житіє св. Валентина поступово почало обростати легендами, пов'язаними з таємним вінчанням закоханих пар.

 

Згідно Золотий легендою, в ті далекі й темні часи владний і жорстокий римський імператор Клавдій ІІ прийшов до думки, що самотній чоловік, що не обтяжений дружиною і сім'єю краще буде битися на полі битви на славу кесаря, і заборонив чоловікам одружуватися, а жінкам і дівчатам - виходити заміж за улюблених чоловіків. Але це не заважало молодим людям закохуватися, а святий Валентин колишній звичайним польовим лікарем і священиком, поспівчував нещасним закоханим і потайки від усіх, під покровом ночі освячував шлюб люблячих чоловіків і жінок. Незабаром діяльність святого Валентина стала відома владі, і його посадили в темницю, засудивши до страти. У висновку святий Валентин познайомився з прекрасною дочкою наглядача - Юлією. Закоханий священик перед смертю написав коханій дівчині прізнаніе- валентинку, де розповів про свою любов, і підписав його «Твій Валентин». Прочитано воно було вже після того, як його стратили, а сама страта відбулася 14 лютого 269 року. Після цієї події цей день і почали відзначати як День Святого Валентина - день всіх закоханих.

 

На передодні свята виникає вічне питання - «Що подарувати коханим?», Адже хочеться зробити приємне своїй другій половинці, і подарувати щось особливе. Наш Інтернет-магазин надає вам таку можливість. Це широкий асортемент вибору жіночої білизни, чоловічого та жіночого одягу, а також відмінна постільна білизна, може стати прекрасним подарунком для ваших коханих та близьких!

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92