fbpx
0 0 грн.

Як правильно доглядати за махровим рушниками?

Кожна господиня стикалася хоча б раз із проблемою, втрати своїх властивостей рушниками. І погодьтеся, це досить таки неприємно, коли до першого прання рушник є м’яким та пухнастим, а після – жорсткий та далекий від пухнастого рушник? Одразу виникають питання, у чому ж проблема, невже обраний рушник був неякісним? Насправді ж все надто просто, причиною такого результату є неправильний догляд. Тому спробуємо дати вам декілька порад, які допоможуть уникнути неприємних випадків із рушниками.

ryshn2

Першою, і найбільш суттєвою причиною, що впливає на жорсткість рушників є вода, у якій прався виріб.

Інша, і досить важлива причина, що здійснює свій суттєвий вплив – це порошок. Так-так, саме порошок! Неважливо чи він надто дорогий, чи ж навпаки надто дешевий. Важливий його склад! Махровий рушник зовсім не полюбляє хімічні елементи. Деякі виробники, рекомендують прати махрові рушники за допомогою рідких миючих засобів, оскільки вважається, що у його складі знаходиться менша кількість хімічних компонентів. Проте, для кращого результату рекомендується застосовувати меншу кількість засобу, ніж зазначає виробник на етикетці. Після прання, рекомендується застосовувати кондиціонер-ополіскувач, що дозволить пом’якшити воду і зменшити негативний вплив води. ryshn3

Особливу увагу потрібно звертати на ярлички, оскільки сам виробник дає рекомендації стосовно прання. Як-правило, махрові полотенця перуться при температурі від 40-60 °C, із врахуванням всіх особливостей рушника, без застосування відбілюючих засобів. Також бажано обирати делікатний режим прання. Деякі виробники не рекомендують використовувати віджим, а радять віджимати рушник уручну. Такий спосіб дозволить не зминати махру та продовжити термін служби рушника.

Наступним фактором впливу на м’якість рушника є його сушіння. Ідеальним варіантом для сушки рушника є свіже повітря, проте варто пам’ятати, що час сушки – основна з причин жорсткості, тому потрібно не допускати пересушуванню виробу. Також махрові рушники не рекомендують прасувати, оскільки це може негативно вплинути на його м’якість.

Сподіваємось, що завдяки правильному догляді, ваші рушник зможуть тривалий час тішити своєю м’якістю!

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92