fbpx
0 0 грн.

Особливостi iндукцiйних плит!

Особливість індукційної плити в тому, що вона нагріває дно посудини але не нагрівається сама. Це відбувається завдяки магнітному полю, яке виникає на поверхні індукційної плити. Нагрівають дно посуди і безпосередньо їжу вихрові струми.

 

Для індукційної плити підходить не кожен посуд, купувати потрібно спеціальний. Готування на такій плиті - швидке, економне, а головне безпечне і чисте. Єдиний недолік, що потрібно купувати спеціальний посуд. Але кожна господиня тільки рада новим покупкам.

 

varochnaya-poverkhnost-07-512x494Для індукційної плити підходить посуд, що володіє високими феромагнітними властивостями. При покупці посуду зверніть увагу на маркування, повинен бути спеціальний значок-піктограма. Якщо яке-небудь маркування відсутнє можете скористатися звичайним магнітом, що б посуд індукційна плита «прийняла», магніт повинен «прилипнути» до його дна.

 

Посуд для такого типу плит повинен бути металевим, тобто ж мати здатність намагнічуватися. Тому посуд виготовлений з кераміки, скла, міді, який не має спеціального магнітного шару на дні, до такої плити не підходить. Для індукційної плити потрібно посуд шукати з чавуну, алюмінію або нержавіючої сталі з спеціальним покриттям на дні.

 

У посуду підходящого для індукційної плити дно повинно мати товщину 2-6 мм, в діаметрі дно повинно бути не менше 12 см. Дно повинно бути ідеально рівним, без будь-якого рельєфу, що б воно добре прилягало до поверхні плити, це забезпечить найкращу теплопровідність.

 

Дно посуду, є джерелом тепла, при технології нагріву індукційної плити. Під скляною поверхнею, знаходиться мідна котушка, по цій котушці з високою частотою проходить електричний струм. Тепло акумулюється в мідній котушці з струмом, в результаті утворюється магнітне поле, яке починає впливати на дно посуду, нагріваючи його разом з їжею. Що б утворилися вихрові потоки посуд для індукційної плити повинен обов'язково мати вбудований магнітний диск. Зі звичайним посудом індукційна плита працювати не буде.

 

Що б індукційна плита включилася і почала працювати, діаметр посуду повинен ставити не менше 70% площі. Тобто є не менше 12 сантиметром в діаметрі. Така робота обумовлена тим, що на плиту можуть потрапити металеві предмети, які можуть магнітитися. Тому аби уникнути небажаного включення плити, виробники зробили таке обмеження, що б уникнути нещасних випадків. В результаті такого обмеження, найбільш постраждали любителі справжньої кави, не маючи можливість зварити її в турці, так як її дно становить менше 12 см в діаметрі. Але кавомани винахідливі і знайшли інший спосіб побалувати себе улюбленим напоєм. Для цього вони насипають пісок в чавунну сковороду з магнітними властивостями, і ставлять турку зверху конструкції, так і варять каву.

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92