fbpx
0 0 грн.

Що характерно мiнiмалiзму!

Стиль інтер'єру мінімалізм можна охарактеризувати як лаконічний, простий, точний і ясний. Цей стиль повністю відкидає прийоми творчості і художні елементи, в мінімалізмі використовується природні і промислові матеріали, вони мають прості геометричні форми, невеликих габаритів і ахроматичних кольорів.

 

Основні риси мінімалізму. Мала кількість меблів і аксесуарів, інтер'єр не нагромаджується а залишається велика кількість вільного простору. Багаторівневе освітлення, світла колірна гамма, вона ґрунтується на грі тонів і півтонів, велика кількість білого кольору який підкреслюється чорним і сірим. У палітру так само додають природні кольори: деревний, цегляний, металевий і доповнюють блиском скла. У мінімалізмі присутні простота ліній і форми, з мінімумом декору на стінах і вікнах. Використовуються геометричні форми прямі або з м'яким вигином. Обов'язково повинні бути великі вікна наповнюючи простір світлом.

 

Корпусні меблі відрізняються плоскою поверхнею, ніякого фрезерування тільки плоскі поверхні. Для обробки бюджетного варіанту меблів використовують пластик який імітує дерево або малюнки під дерево. Дуже часто використовуються глянцеві поверхні.

 

j5

 

На дорогих меблях присутня натуральна деревина, або полірована покрита глянсовим лаком, або ж має фактурну поверхню. Дзеркала часто прикрашають шафи і фасади. Стільниці зі штучного каменю, так само можна зустріти в інтер'єрі виконаному в стилі мінімалізм.

 

Що стосується освітлення, то це мається на увазі в основному наявність великих вікон, крізь які в приміщення надходить велика кількість денного світла. Штори і тюль тут не потрібні, їх можна замінити жалюзі, вертикальними або горизонтальними, так само можна використовувати ролети. Приховане підсвічування або світильник з однотонними бавовняними екранами, тут як не коли актуальні.

 

Стіни повинні бути однотонними, максимум мати два-три відтінки на приміщення. Якщо не хочете однотонні стіни, зробіть їх у двох контрастних кольорах, це так само в дусі мінімалізму. Можна використовувати шпалери з нечітким малюнком або рельєфною поверхнею. Можна вдатися до використання фактурної штукатурки. Іноді в мінімалізмі роблять вставки панелей з використанням штучних або натуральних матеріалів: дерево фактурне або поліроване, камінь, нержавіюча сталь. Такі елементи в інтер'єрі виглядають особливо ефектно.

 

Всім відомий «Білий» мінімалізм, більше не в моді, його місце зайняв екологічний мінімалізм з використання натуральних матеріалів і приглушених осінніх тонів.

 

Мінімалізм знайшов репутацію найяскравішого і спірного стилю другої половини 20 століття. У 90 вважалося що чим монохромний, квадратні і холодніше приміщення тим краще!

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92