fbpx
0 0 грн.

Причини появи i способи усенення неприэмного запаху з пральноi машинки!

 

58a420e316zygfd9b7xc1412185478

 

Причин появи неприємного запаху в пральній машині дуже багато, але всі вони зводяться до одного висновку - всередині машинки йде життя повним ходом, і розмножуються мікроорганізми. Джерелами тухлого або цвілого запаху є колонії цвілевих грибків або бактерій.

 

Що б вирішити проблему потрібно визначити зону її появи. Найчастіше бактерії утворюються в ємності для насипання порошку або рідини, в шлангу провідному від ємності до баку, кільце ущільнювача навколо люка, так само улюблене місце бактерій, шланг з каналізацією і його фільтр, дно бака де завжди залишається трохи води, так само це можуть бути нагрівальні елементи, якщо вони покрилися накипом.

 

Потрібно перевірити всі місця і гарненько їх промити із застосуванням побутової хімії в якій міститься хлор. Не приємний запах зникає після усунення проблеми.

 

Причини появи тухлого і запліснявілого запаху.

 

Якщо при пранні часто використовувати економ режим з невисокою температурою прання, і коротким полосканням, бактерії, які були раніше на речах не гинуть, а збираються на стінках бака. Якщо після прання машинка не була просушена належним чином, це рай бактеріям, і сприятливе середовище для їх розмноження. Ось і не дивно, що через деякий час з машинки пахне немов з каналізації.

 

До утворення нальоту бактерій так само може привести марнотратство ополіскувача і неякісний порошок. Якщо випрати речі і не витрусити вміст кишень теж може з'явиться запах. Розмоклий папір або залишки солодощів прекрасне місце для розмноження колонії бактерій.

 

Як не дивно причиною такого запаху може стати накип. Після обробки пральної машинки засобами від накипу, шматочки нальоту можуть обсипатися і залишитися на дні бака, на них і з'являються бактерії. Від такого типу проблеми позбутися швидко не завжди вдається.

 

Запах може з'явиться через неправильне з'єднання до каналізації. Іноді через недосвідченість шланг приєднують так, що всі запахи з каналізації потрапляють в машину. Потрібно перевірити правильність підключення шланга якщо з машини погано пахне. Іноді усунення банальної неполадки, усуває запах на завжди.

Як позбутися від неприємного запаху

 

zapah-stirkaВсю внутрішність пральної машинки потрібно ретельно промити з дезінфекційною побутовою хімією. Є спеціальні засоби, призначені для усунення неприємного запаху. Купівля спеціальної хімії не обов'язкове, можна зробити дезінфекцію звичайним хлорним відбілювачем. Можна використовувати спеціальні таблетки миючого засобу для посудомийних машин, вони дають непоганий результат.

 

Якщо на деталях пральної машинки ви виявили тухлий чорний наліт, просто промийте їх і гарненько просушіть. Якщо нападу цвілі піддалося гумове кільце для ущільнення люка його можна замінити, ті ж дії зі зливним шлангом, якщо промивка не допомагає.

 

Що б раз і назавжди позбутися від запаху, запустіть машину в холосту на довгу прання з максимальною температурою, додавши всередину відбілювач або миючі таблетки для посудомийних машин. Після закінчення прання запустіть короткий полоскання, що б повністю вимити машину. Найчастіше такі заходи допомагають позбутися від обридлого запаху.

 

Профілактика

 

Після кожного прання потрібно витерти насухо внутрішню частину машини і промити ємність для порошку і рідини. Ущільнювальному кільцю потрібно приділити особливу увагу.

 

Іноді потрібно промивати і прочищати фільтр зливного шланга, найчастіше він джерело проблем.

Не рідше одного разу на два місяці прочищати нагрівальні елементи від накопичився накипу. Це можна зробити за допомогою оцту (1 склянка) або лимонної кислоти (100 г). Кислоту помістити в барабан і запустити прання на максимальній температурі.

 

Хоча б раз на місяць потрібно користуватися тривалим пранням з кип'ятінням, ідеально з відбілювачем на основі хлору. Не потрібно переборщувати з ополіскувачем або бальзамом. Його залишки осідають на стінках бака. Не купуйте неякісних порошки.

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92