fbpx
0 0 грн.

Пасхальнi яйця!

 

Ось і підходить саме довгоочікуване християнське свято для багатьох жителів нашої країни, великих і малих, - Великдень. Існує багато видів фарбування і розпису великодніх яєць.

 

Який би спосіб забарвлення ви не вибрали, яйця слід підготувати. За кілька годин до використання яйця потрібно вийняти з холодильника, щоб вони були кімнатної температури, для запобігання лопаня яєць, або можна проколоти яйце тоненькою голкою. Що б фарба лягала рівномірно, яйця потрібно гарненько вимити, можна з мильним розчином або спиртом. Що б надати яйцям блиск після приготування натріть їх маслом.

 

krachenue-jajczaОтже, які види великодніх яєць бувають.

 

Крашанками називають однотонні яйця будь-якого кольору. Ще наші бабусі робили крашанки в цибулинні від чого колір у них виходив червоний. Кожна господиня робить крашанки по своєму, у випадку з цибулевим лушпинням для цього сирі яйця занурюються у воду з лушпинням і варяться хвилин п'ятнадцять - двадцять.

 

Харчовий барвник можна придбати в продуктовому магазині. Для цього яйця варять в круту після чого поміщаємо їх в розчин з теплою водою, в яку вже доданий розчин, і залишають їх на 10-15 хвилин.

 

Є варіант обмотати яйця листям дуба, кропиви або берези, перев'язати і варити. У підсумку отримуємо гарні мармурові крашанки.

 

Дряпанки. Для такого виду крашанок, виберете темні яєчка і у більш міцна шкаралупа. Яйця потрібно відварити і пофарбувати в темний колір, після просушування наноситься візерунок гострим предметом, ножем, шилом або гострою голкою. Але перед тим як приступите до дряпання нанесіть узор на яйце олівцем. В процесі яйце має бути в лівій руці, а голка в правій.

 

Крапанки. Назва яєць пішло від методу прикраси. Яйця фарбують в один колір, після висихання і охолодження на нього наносять краплі гарячого воску. Коли віск остигає яйце кладуть в розчин іншого кольору. Після повторного висихання яйця потрібно опустити в гарячу воду, віск тане і виходять гарні яйця в горошок.

 

Писанки. Коли за справу береться майстер це справжній витвір мистецтва. Розфарбовуються вони елементами тваринного і рослинного світу, геометричними фігурами. Писанку розписують на сирому яйці. Розпис писанки самий справжній ритуал.

 

Для яєць використовуються тільки натуральні барвники так як вони будуть подані на стіл. Якщо ж ви хочете зробити чисто декоративне яйце, перш за все його потрібно видути. Для цього потрібно проколоти невелику дірку в шкаралупі. Що б яйце витекло, візьміть медичний спирт і не поспішаючи вводите в яйце повітря, яйце відразу почне витікати. Після потрібно його промити. Наберіть в шприц води і повільно вводите воду. Після його просушіть. Видути яйце можна видути ще за допомогою соломинки, зробивши отвір з двох сторін яйця.

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92