fbpx
0 0 грн.

Яку кавоварку вибрати для дому!

kak pravilno svarit kofe v turke-760x360Дуже багато серед нас справжніх цінителів кави, і багато хто готує її по різному. Метод приготування напою впливає на його смак і запах, давайте спробуєм дізнатися, який метод найкраще підходить вам. Будемо розглядати три варіанти приготування в гейзерній кавоварці, турці і кавоварці.

 

Переваги турки очевидні, але давайте нагадаємо їх собі, і розповімо незнаючим. Готуючи каву в турці ви повністю контролюєте процес приготування і в ньому участь, недорога ціна турок, в порівнянні з кавоварками. У турці кава вариться в рази швидше ніж в кавоварці.

 

Що б кава приготована в турці у вас вийшла смачна і ароматна, потрібно використовувати тільки джерельну або добре відфільтровану воду, від цього залежить смак напою. Перемелювати кави потрібно безпосередньо перед приготуванням, щоб вона не вивітрилася, виберете дрібний помел і купуйте зерна тільки в якості яких ви впевнені.

 

Трохи про процес приготування. Кава в турці не повина кипіти, як тільки пінка починає підніматися знімайте турку з вогню і через кілька секунд ставте назад. Чим більше буде таких повторень, тим більш насичений смак кави у вас вийде.

 

Види турок: найпоширенішими можна назвати металеві турки, вони практичні і зручні в щоденному використанні. Мідні або алюмінієві турки не миють, і не витирають всередині. Є теорія, що з часом цей наліт тільки покращує властивості турки, тому рекомендується використовувати один і той же сорт кави. Турки з «нержавійки» поступаються мідним в рівномірності нагріву, і відповідно вони дешевші. На них не утворюється наліт, так що можна варити каву різних сортів.

 

Кавоварки можуть вичавити з кави велика кількість ефірних масел, що робить каву дуже ароматним. Вода проходить через каву під тиском, а не заливається в каву як у випадку з туркою. Для приготування напою багато зусиль не потрібно, як і постійного контролю. Заливаєте воду, засипаєте каву і чекаєте. У деяких моделях кавоварок ви можете самостійно регулювати міцність кави.

 

kofevarkaaespressodelonghiesam4400Є пару видів кавоварок, яку краще взяти для будинку?

 

Фільтраційні кавоварки (краплинні). У такій кавоварці використовується грубий помел кави, щоб вода легко через нього проходила. Вода по краплях проходить через мелену каву, після чого потрапляє в скляну колбу, де напій підігрівається нижнім елементом кавоварки. Кава може довго залишатися гарячою. Переваги перед туркою, це те, що за приготуванням не потрібно стежити, що б кава не «збігла». Ціна кавоварки демократична, а смак і запах не відрізняється від приготованої в турці.

 

Рожкова кавоварка (еспресо). Така кавоварка приготує чудову каву, та ще й з пінкою. Але і у цього виду кавоварок є недоліки, температура пара, який використовується для приготування, досягає 100 С, через, що вбиває аромат кави. При такій високій температурі з кави вичавлюється максимальна кількість кофеїну, тому кава міцна, але не ароматна. Капучино в таких кавоварках виходить приголомшливим, капучинатор або вбудований або молоко збивається вручну.

 

Гейзерна кавоварка також варить каву під тиском пари. Для приготування кави потрібно розібрати кавоварку в ємність налити холодної води. У фільтр засипається кава середнього помелу. Якщо засипати занадто дрібну каву, то її крупиці будуть падати на дно і залишиться осад після випитого напою. Коли кава і вода на місці закрутіть назад кавоварку і поставте її на газ. Ви зрозумієте, що ваша кава готова коли почуєте звуки схожі на шипіння.

 

У такій кавоварці напій виходить насичений і ароматний, кава виходить міцною і дуже смачною. Кавоварка має свої мінуси, фільтр потрібно періодично міняти, запобіжний клапан потребує чищення.

 

Тепер коли ми знайомі з усіма видами приготування кави, можна зробити висновки яка підходить для дому найбільше.

 

Кавоварка спрощує нам процес приготування кави, але в турці ми її зваримо набагато швидше. У турку або гейзерну кавоварку ми можемо, за смаком, додати різні прянощі, коли кавоварка змінює смак самої кави, не кажучи вже про прянощі. Для приготування напою за допомогою турки потрібен постійний контроль за процесом, в цей же час кавоварка все зробить без вашої допомоги. Гейзерна кавоварка оповіщає вас про готовність напою, в турці ви все контролюєте самостійно. Гейзерна кавоварка варить міцну каву, турка - густу і насичену. Гейзерна кавоварка повільно остигає, і якщо ви хочете зробити ще одну порцію кави, можете обпектися. Турка не вимагає такого трепетного догляду як гейзерная кавоварка, в чому теж є свої плюси.

 

koffe 9495

 

Далі все залежить від ваших смакових уподобань. У нашому інтернет-магазині ви можете придбати гейзерну кавоварку і турки. Смачної кави Вам!

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92