fbpx
0 0 грн.

Як слiд доглядати за скляним посудом!

 

 

Як слід доглядати за скляним посудом, щоб він блищала і радував око? Посуд треба ретельно дезинфікувати після того, як він побувала у багатьох руках. Скляний посуд відмінно відмивається як руками, так і спеціальною м'якою щіточкою або губкою. У воду, в якій ви будете мити тарілки, келихи, склянки й чарки, можна додати пральний порошок, мило, або спеціальний миючий засіб.

 

Розчинивши у воді суміш з солі та оцту, Ви зможете без проблем відмити брудний осад, що накопичився на посуді, особливо на дні, з зовнішньої і внутрішньої сторони. Цю ж суміш можна нанести на м'яку ганчірочку, після чого протерти посуд. На руки варто надіти рукавички, так як суміш отруйна і може роз'їсти шкіру рук. Крім того, оцтово - соляна суміш здатна стерти зі скляного посуду малюнок і золотисті обідки. Не страждає від цього лише деколь. Вона здатна витримати і більш серйозний механічний вплив.

 

У місцях громадського харчування скляний посуд, окрім традиційного очищення водою з миючими засобами, піддають і обробці розчином хлораміну, потім промивають під холодною водою.

 

Щоб посуд мав блиск, у воду потрібно додати нашатирний спирт або синьку. Після миття посуд краще поставити на піднос з гратчастим верхом, або помістити його на спеціальні стійки для того, щоб вода могла стікати вниз. Тільки чистий і сяючий скляний посуд гідний, займати місце на обідньому столі. Для цього варто потрудитися над поліруванням.

 

qEJyT1koZFg

Полірувати потрібно вологий посуд. Матеріал, яким слід полірувати скляний посуд, повинен бути м'яким і не залишати ворсу. Посуд береться зі спеціального підноса рушником, для того, щоб на поверхні не залишилися сліди. Скляний посуд на ніжці полірується двома рушниками. Одним тримаємо за ніжку, іншим наносимо полірування. Якість полірування перевіряємо при яскравому світлі. Сухий посуд потрібно полірувати спочатку вологою, а потім сухою полірувальною серветкою.

 

Кілька слів про жароміцне скло. Посуд з нього не тільки екологічно чистий, він естетичний і простий у догляді. Якщо в такому посуді пригоріла їжа, не варто терти її абразівними засобами. Краще залити водою і дати постояти. Після цього відмити забруднені місця м'якою губкою. Перед миттям посуд з жароміцного скла потрібно остудити.

 

Скляний посуд - це обов'язковий гість на святах і урочистостях. Жодне застілля не проходить без склянок, фужерів, тарілок або блюд. Більш того, такий посуд по-своєму унікальний. Легкий і вишуканий, він прикрасить будь-який інтер'єр і поповнить набір домашнього інвентарю. Прозорість такого матеріалу дозволяє повною мірою отримати естетичну насолоду від страв, адже Ви бачите колірну гамму напою або страви. Нарешті, однією з переваг скляного посуду також є демократичні і помірні ціни. Як правило, вдома завжди знаходиться скляний посуд, як для повсякденного використання, так і для урочистих дат, монотонний і різнобарвний, прикрашений візерунками або класичний. Аксесуари з кольорового скла піднімають настрій за столом і створюють атмосферу радості. Більше того, кольоровий посуд навіть може поставити основний відтінок сервіровки усього столу.

 

Кришталь - ще одне рішення для Вашої кухні. По суті, це те ж саме скло, але більш високого класу. Вироби з цього матеріал відрізняються товстими стінками, більшою міцністю і надійністю, правда, по вазі вони теж важче. Завдяки алмазному гравіюванню, яке часто можна зустріти на кришталевих виробах, напої та їжа весело іскряться і виблискують в такому посуді.

 

Кришталеві вироби із золотими елементами мити потрібно тільки вручну, в теплій воді. Також не рекомендується сушити кришталь - вимивши його, просто витріть його лляною ганчірочкою. При цьому, тримайте вироби двома пальцями, біля основи самого денця. Щоб надати кришталевого посуду блиску, не можна використовувати гарячу воду і соду - просто протріть їх тканиною, змоченою в спирті.

 

Одним словом, скляний посуд - невід'ємний атрибут нашого життя. Але для того, щоб він довго зберігався і служив віддано, за ним необхідно доглядати. Не всі знають, що такі вироби вимагають особливої ​​уваги. Ми вирішили зупиниться на маленьких хитрощах, які допоможуть по догляду за скляним посудом і, таким чином, зберегти його в цілості й практично в первозданному вигляді. Перше, на що необхідно звернути увагу під час миття скляного посуду, це вода. Вона повинна бути гарячою - не менше 50-60 ° С. Таким чином, посуд не потьмяніє і не втратить свій зовнішній вигляд. Виняток становить кришталь - його потрібно мити в теплій воді, додавши туди трохи мила. Так, аксесуари не пожовтіють і не потріскаються.

 

Якщо Ви хочете, щоб Ваш скляний посуд блищав як новенький, спробуйте обполоснути його спочатку в підсоленій, а потім - у звичайній воді. Така процедура додасть матеріалу сяйва, тим більше, якщо його практикувати регулярно. Після миття і полоскання, посушіть вироби, поклавши їх боком або ребром, щоб вода швидше скла.

 

Якщо Ви користуєтеся посудом з вогнетривкого скла, під час приготування їжі на газовій плиті, ставте під дно металеву сітку-розсікач. За допомогою цього приладу, Ваш посуд не потріскається, а тепло розподілиться рівномірно. Пам'ятайте також, що такі вироби не можна залишати на вогні без рідини або жиру! У випадку, якщо в вогнетривкому посуді все-таки пригоріла їжа, її не можна знімати за допомогою металевої терки. Можна налити в неї мильний розчин і прокип'ятити, а потім помити звичайною губкою з м'яким миючим засобом.

 

Як бачимо, хитрощів по догляду за скляною і кришталевої посудом існує не так багато. Але знаючи їх, Ви продовжите життя цим кухонним виробам, і вони будуть мати відмінний вигляд, навіть після кількох років активної експлуатації!

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92