fbpx
0 0 грн.

Стиль епохи Вiдродження!

 

Ренесанс - стиль епохи Відродження XV-XVI ст., Погляд на Античність очима Середньовіччя. Стиль ренесанс - це перевага, шик, краса, гідність, що наповнюють ваш будинок. Інтер'єр цього стилю відрізняє багатство декоративного оздоблення, численні архітектурні елементи, інкрустація на стінах і меблях. При цьому обов'язково дотримується чіткість і гармонійність форм.

 

Цей новий стиль інтер'єру, який назвали сучасники стилем Відродження, приніс в культуру і мистецтво середньовічної Європи вільний новий дух і віру в безмежні можливості людства.

 

Характерними рисами інтер'єру в стилі ренесанс стали великі приміщення, що мають округлі арки, обробка різьбленим деревом, самоцінність і відносна незалежність кожної окремої деталі, з яких набирається ціле. Сувора організованість, логічність, ясність, раціональність побудови форми. Чіткість, врівноваженість, симетрія частин щодо цілого. Орнамент наслідує античним зразкам. Елементи стилю ренесанс запозичувалися з арсеналу форм греко-римських ордерів. Таким чином, вікна стали робитися з напівкруглими, а пізніше з прямокутними завершеннями. Інтер'єри палаців стали відрізнятися монументальністю, пишністю мармурових сходів, а також багатством декоративного оздоблення.

 

ренессанс10Пропорційність і гармонійність форм - обов'язкові вимоги естетики Ренесансу. Характер внутрішнього простору багато в чому визначається склепінчастими стелями, плавні лінії яких повторюються в численних напівкруглих нішах.

 

Колірна гамма ренесансу м'яка, півтони переходять один в одного, ніяких контрастів повна гармонія. Ніщо не впадає в очі. Основні кольори: пурпурний, синій, жовтий, коричневий.

 

Наступний за готикою Ренесанс не успадкував мистецької її популярності у наших сучасників. Можливо, естетика Ренесансу занадто гармонійна і розумна для сьогоднішньої архітектури, яка відає перевагу хитромудрим і несиметричним формам.

 

Ренесансні принципи побудови простору і декоративні прийоми універсальні і цілком могли б застосовуватися в будь-якому столітті для вирішення різноманітних художніх завдань.

 

Наприклад, в епоху Відродження стало модним прикрашати внутрішні приміщення фрескою. Такий декор з використанням просторового живопису візуально розширює простір кімнати, робить його динамічним і легким.

 

На тлі декоративного пишноти Ренесансу обстановка інтер'єрів задоволена малим - в одному приміщенні рідко знаходилося більше трьох предметів меблів. Зате великі вікна з широкими укосами, що нагадують раму картини, здатні істотно змінити характер інтер'єру, залити його сонячним світлом і прикрасити весняним пейзажем.

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92