fbpx
0 0 грн.

З яким наповнювачем обрати подушку?

Обираючи подушку для сну, ви звичайно звертаєте увагу на зовнішній вигляд, протезавершальну роль у виборі становить те, з якого наповнювача вона виготовлена. Адже від наповнювача залежить не лише якість подушки, але й зручність та довговічність.

Проте, постаючи перед вибором, який же наповнювач обрати, просто розбігаються очі, адже існує просто величезна кількість наповнювачів. Ці наповнювачі класифікуються за різними характеристиками, проте важливим моментом вибору стає ціна.

pod2

Варто зазначити, що обираючи подушку, варто звернути увагу на зручність, на скільки вона поглинатиме вологу та пропускатиме повітря. А для людей, що мають схильність до алергічних реакцій варто враховувати й те, щоб вона не викликала жодних подразнень.  

Якщо ж ви обираєте подушку для декору, то не доцільно буде обирати подушку із надто дорогим наповнювачем, адже якість подушки не матиме значення.

Що ж стосується дитячих подушок, то для їх вибору варто обирати найбільш якісну та гіпоалергенну. Окрім цього, дитячі подушки не повинні бути важкими, адже діти часто полюбляють у своїй грі використовувати подушки.

Розібравшись із основними моментами вибору подушок, перейдемо до більш детального уточнення наповнювача.

Ще з давніх-давен пухові подушки були найбільш популярними у використанні, вони характеризуються особливою м’якістю та здатністю чудово зберігати тепло. Також чудовою перевагою пухової подушки є те, що вона легко відновлює свою форму. Проте, варто зазначити, що пухові подушки мають досить високу ціну та здатні викликати алергію у схильних до цього людей.

Існує досить незвичайний наповнювач подушки такий як з наявністю гречаного лушпиння.  Така подушка рекомендується  людям, що маю проблеми із шийними хребцями. Чудовою особливістю такої подушки є те, що даний наповнювач характеризується прекрасним ортопедичним ефектом та здатністю легко пристосовуватися під форму тіла. Недоліком такої подушки виступає її достатньо значна вага.

Черговим варіантом наповнювача подушки є овеча вовна, яка добре пропускає повітря та відмінно зберігає тепло. Варто уточнити, що вовна здійснює сприятливий вплив на організм людини.

pod3

Подушка із бамбуку набирає значної популярності серед покупців. Відмінною характеристикою бамбуку є те, що він не визиває жодних алергічних реакцій та має високу гігроскопічність.  Бамбукова подушка завжди зберігає свою сухість та комфортність та запобігає поширенню різних бактерій.

Існують також подушки із поліефіру, які здатні швидко повертати свою форму  навіть після тривалого зжаття. Поліефір – це сучасний синтетичний матеріал, що не викликає алергічних реакцій та не поглинає жодних сторонніх запахів. Також таку подушку легко прати.

Подушки із комфореля здатні пропускати повітря та втримувати тепло. Комфорель являє собою сукупність мілких кульок, як не поглинають запахи та є досить міцним, і що головне не викликає алергічних реакцій. Такі подушки можна навіть прати у пральній машині.

Подушки із холофайбера являють собою 100% поліестр, який просочений силіконом.  Перевагами таких подушок є відсутність пухо-піряних кліщів, що й визивають більшість алергічних реакцій, також такий матеріал чудово зберігає тепло, не горить  та не поглинає запахи.

Існують подушки із фейберлона, вони також чудово пропускають повітря, швидко відновлюють форму та легко перуться. Особливістю таких подушок є те, що в подушці матеріал укладається рівномірними пластами.

Виготовляють також подушки із флізеліну. Для таких подушок властивим є відмінна м’якість. Проте такі подушки погано відновлюють форму та , як правило, швидко втрачають свої споживчі якості.

Схожими до подушок із флізеліну є подушки із синтепону, вони також досить м’які, проте довговічністю охарактеризуватися не можуть. Перевагою ж виступає дешева ціна.

Також, напевно багатьом із нас відомі подушки із вати. Такі подушки не можуть похвалитись відмінною довговічністю. Для таких подушок є властиве швидке збивання наповнювача у згустки, в яких може поширюватись різні грибкові організми, а це сприятиме появі нових захворювань у власників таких подушок, тому для людей які мають різні алергічні реакції такі подушки є протипоказаним.

Отже, ми ознайомили вас із різноманітними та найбільш поширеними наповнювачами подушок. Визнали переваги та недоліки кожної із них. Тепер, ознайомившись із можливими наповнювачами ви можете сміливо робити вибір, а наш інтернет-магазин допоможе вам! 

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92