fbpx
0 0 грн.

Що потрiбно знати при виборi рушника?

Рушник, таке просте слово, простий виріб, але який щодня поруч із нами. Щодня, саме рушник починає із нами ранок та завершує день. Саме так, рушник став важливим елементом нашого життя.

Враховуючи таку важливість, мабуть, всі ми замислюємося над тим, як зробити вірний вибір при покупці, на що потрібно звернути особливу увагу, щоб не помилитися та отримувати задоволення від користування.

Отож, розглянемо основні моменти, на які потрібно звернути при виборі полотенець.ryshnyk5

Першим і досить важливим моментом, що впливає на наш вибір є розмір рушника та його призначення. Тому для кращого узагальнення поділимо на категорії, від найменших рушників до найбільших за розмірами:

Проте, варто зазначити, що зазначені розміри є орієнтовними, та дещо можуть змінюватися у  кожного виробника.

Обравши розмір, наступним моментом, на який варто звернути увагу, є тканина із якої виготовлено рушник. Основними варіантами, які пропонуються є – бавовняні, бамбукові та з мікрофібри.ryshnyk7

Бавовняні рушники вже давно зарекомендували себе якнайкраще, оскільки характеризуються м’якістю, чудовою здатністю легко та швидко поглинати вологу та не визивають подразнення шкіри.

Бамбукові рушники відносно нещодавно набули особливої популярності. Рушники із бамбуку характеризуються більшою м’якістю, міцністю та надійністю ніж бавовняні. Такі рушники ідеально підходять людям схильним до алергії, оскільки завдяки бамбуковому волокні рушник має антимікробні властивості.

Рушники із мікрофібри мають свої переваги у використанні, проте варто пам’ятати, що мікрофібра – це тканина із синтетичного мікроволокна. Ці рушники характеризуються м’якістю, є приємними на дотик, не зберігають запахів та швидко сохнуть. Рушники із мікрофібри мають особливу властивість поглинати велику кількість рідини, що може перевищувати по об’єму в декілька раз його вагу. Проте, такі рушники неможна кипятити та прасувати.

Ще одним елементом, на який обов’язково потрібно звернути свою увагу – це ворс. Рушники не полюбляють крайнощів, тому надто довгий ворс – більше 8 мм, так само поганий, як і занадто короткий, довжиною 3,5 мм  та менше. Це можна пояснити тим, що  занадто довгий ворс після першого ж прання втратить свій вигляд та властивості, а надто короткий ворс не забезпечуватиме хорошого поглинання вологи. Оптимальна довжина ворсу вважається – 5 мм.

Отже, ми навели основні моменти на які варто звертати увагу при купівлі такого важливого елементу нашого побуту. Сподіваємося, що завдяки нашим порадам ви зробите вірний вибір!

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92