fbpx
0 0 грн.

Види обробних дощок!

 

Обробна дошка, можна подумати дуже важливий інструмент на кухні, що б виділяти йому цілу статтю? Але ж, так! Багато господинь недооцінюють важливість вибору правильної обробної дошки, а адже саме з нею ми маємо справу, щодня.

 

69627 86403-640x480

 

Це звичайно не найголовніше кухонне начиння, але не мало важливе, без неї важко нарізати, шинкувати подрібнювати і багато іншого. Дошка в будинку повинна бути не одна їх повинно бути як мінімум три, в багатьох будинках прийнято використовувати одну дошку для всіх продуктів, але ж це абсолютно не гігієнічно. Не можна ж після сирої риби різати хліб на цій дошці, адже ми не застраховані від того, що бактерії і мікроби не потраплять з хлібом до нас в шлунок. Також важлива причина це естетика, коли запахи різних продуктів які були подріблені на одній дошці збираються воєдино їсти вже і зовсім не хочеться. З цим можна поборотися звичайно, якщо протерти дошку часточкою лимона або промивати оцтом, але все ж найкращим варіантом залишається покупка ще кількох обробних дощок.

 

Для домашньої кухні потрібно купити хоча б три дошки для різних продуктів. Першу дошку для хліба, другу для оброблення сирого м'яса і риби, ідеально було б для риби мати окрему дошку. І третя дошка для фруктів і овочів.

 

Що б підібрати хорошу дошку для кожного призначення потрібно розібратися в матеріалах з яких їх виготовляють.

 

Натуральні і екологічні дерев'яні дошки. Для таких дощок часто використовується бамбук і гевея. Дерев'яна дошка це класика на домашній кухні, але і вона має свої недоліки. На дерев'яних дошках з часом з'являються сліди від порізів ножем, в такі прорізи безперешкодно проникають мікроби і бактерії. Дошки з твердих порід не бояться води, але можуть завдати шкоди ножам. Дошки з дуба ідеальні для розрубки на ній м'яса.

 

plastikovaya-razdelochnaya-doska

 

Дошки з бамбука і гевеї практичні у використанні, вони не вбирають запахи, не деформуються під впливом води, і перепадів температури і не схильні до утворення тріщин і подряпин.

 

Дуже важливо зрозуміти зроблена дошка з цільної деревини або з брусків, це можна зрозуміти подивившись на її бічну поверхню. Якщо дошка прикрашена малюнком це говорить про те що зроблена вона з цілої деревини. Що б дошка прослужила довгий час вона повинна мати достатню товщину, прийнято вважати що склеєна дошка з брусків довговічніша і не деформується. Але потрібно вибирати якісну дошку з брусків, що б з часом вона не розклеїлася, і шматочки клею не потрапили в їжу.

 

Пластмасові обробні дошки успішно конкурують з дерев'яними, вони не вбирають неприємні запахи, вони дуже довговічні не можуть розмокнути або розшаруватись. За такими дошками дуже легко доглядати. Але так само як і дерев'яні, пластикові дошки мають свої недоліки, вони туплять ножі, ці ж ножі стають причиною появи на поверхні дошки мікротріщин де мешкають мікроби і бактерії.

 

Скляні дошки, дуже стильні і неймовірно красивий аксесуар на кухні. Дошки виготовлені зі склокераміки володіють великою міцністю і гігієнічністю. Але такі дошки досить важкі і видають не найприємніший звук при нарізанні, вони дуже швидко сприяють зносу ножа. Низ дошки завжди повинен бути оснащений гумовими накладками, що б уникнути ковзання дошки по столу.

 

Також виробляються дошки з силікону, за своїм видом вони швидше нагадують невеликий м'який килимок. Такі дошки не вбирають запах, і не туплять ножі, і дуже легко миються. Такий килимок можна скрутити і висипати нарізані продукти в потрібну ємність. Також прекрасно підходять для використання в походах або при виході на природу.

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92