fbpx
0 0 грн.

Сковорода-гриль: яку вибрати!

 

Для сучасних господинь зараз дуже великий вибір кухонного начиння, різних комбайнів і інших помічників на кухні. Сучасну кухню важко уявити лише з однією сковородою, адже на даний момент їх така безліч млинниці і сковорідки-гриль тільки одні з багатьох різновидів.

 

203895345953b6b1091db6b7.01968042 articles main bigТемою даної статті буде, не що інше, сковорода-гриль, на домашні кухні вони перейшли з сучасних кухонь ресторанів. Зовні це сковорода з товстими стінками і рефленним днищем. Завдяки такій конструкції сковорода наповнюється сильним жаром чим і виходить ефект духовки. Рифлене дно сприяє рівномірному просмажуванню, зайвий жир, замість того щоб вбиратися в їжу стікає в жолобки. Смуги які залишаються на продукті після смаження надають йому вельми апетитний вигляд і до того ж служать для більш практичного використання, а саме економлять кількість використаного масла. У підсумку ми отримуєм приготовану страву привабливу на зовнішній вигляд і не перенасичену маслом.

 

Перше на, що потрібно звернути увагу при виборі сковороди-гриль, це її форма, наприклад кругла форма прекрасно підійде для приготування сирників і котлет, в овальній буде вельми зручно готувати рибу, ну а квадратна майже універсальна, буде зручна для будь-якого продукту.

 

Коли ви вже вирішили якої форми сковорода вам потрібна, саме час визначитися з розміром. Сковорода 20х20 см квадратної форми буде зручна для сім'ї з двох чоловік або для одного, для великої родини практичним варіантом буде кругла сковорода-гриль 25 см в діаметрі, варто враховувати, що велика сковорода займає багато місця на плиті і в місці зберігання.

 

Найважливіше, що потрібно враховувати при покупці, це висота рифлення днища сковороди. Саме цей параметр відповідає за ідеальне приготування продукту. Для прикладу, якщо висота буде недостатня то продукт буде присмажуватися на всій поверхні сковороди і ефекту гриль вже не буде. Сковорода повинна мати високу решітку.

 

15f53a55cb5148ef0dd2d38157f7c6f2Для виробництва сковорідок гриль використовуються матеріали: чавун, алюміній, нержавіюча сталь.

 

Чавунні сковорідки хороші рівномірним нагріванням, вони довговічні і міцні. Але у цього матеріалу є свої недоліки сковорода з чавуну вимагає багато часу на нагрів і до того ж пристойно важить.

 

Алюмінієві сковорідки з антипригарним покриттям легкі і досить швидко нагріваються. Найпопулярніший матеріал антипригарного покриття зараз тефлон. Він практичний в експлуатації, екологічний і легко очищається. Думаю ні для кого не новина, що всі антипригарні покриття не стійкі до подряпин, і для приготування їжі краще використовувати дерев'яну лопатку.

 

Керамічне покриття визнано найбезпечнішим, за ним легко доглядати, підходить для всіх типів плит і підходить для використання в духовці. Керамічне покриття не переносить температурних перепадів і недбалого ставлення, при ударі можуть утворитися тріщини і посуд стає непридатним для приготування в ньому їжі.

 

Нержавіюча сталь також придатна для виробництва сковорідок-гриль, їх виготовляють керамічними або емальованими зсередини. Всі сковороди гриль мають більше ваги звичайної сковорідки, тому і ручки її повинні бути надійними. Для чавунного варіанту сковороди підходять тільки цілісно литі ручки, що ж до алюмінієвих або сталевих аналогів, вони легше за вагою і ручки виготовляються дерев'яні, силіконові або бакелітові. Дуже практично в зберіганні коли ручки на сковороді складні.

 

Варто звернути увагу на носик для зливу зайвого жиру, таких стоків може бути кілька по двом сторонам. Обов'язково уточніть відповідність сковороди для вашої плити, для газової плити, будь сковороди підходять, а для склокерамічних тільки ідеально рівні і гладкі. Для індукційної можуть бути рівні з металевими вставками на дні.

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92