fbpx
0 0 грн.

Догляд за волоссям!

уход за волосами

Для того що б правильно доглядати за волоссям з початку розібратися до якого типу ваше волосся відносяться. За кожним типом волосся свій індивідуальний догляд, підбираються відповідні маски і шампуні. Визначити тип волосся не складно, достатньо просто за ними поспостерігати, але якщо у вас сумніви то перевірте їх за запропонованою нижче таблиці.

 

Волосся діляться на чотири типи: сухі, змішані, нормальні і жирні. Так само волосся поділяють по товщині волосся: тонкий або товсті і станом здорові або виснажені. Тип волосся може змінюватися через клімат, стану здоров'я або неправильного догляду.

 

Жирне волосся має більш здоровий і блискучий вигляд, але вигляд такий вони тримають недовго, також на них менш згубно впливає вікова зміна. Такий тип волосся залежить від шкіри голови і сальних залоз, також впливає харчування, надлишок вуглеводів у вигляді жирної або солодкої їжі.

 

Якщо у вас сухе волосся то нету потреби часто мити голову, але виглядають такі волосся тьмяно і мляво, так само часто січеться, рвуться і плутаються. Може з'являтися лупа. Найчастіше до такого стану своє волосся наводимо ми самі частою фарбуванням, хім. завивкою, так само може до цього призвести зловживання праскою або феном.

 

Змішаний тип волосся часто спостерігається у власниць довгого волосся, коли біля коріння волосся досить жирні, а ось кінчики сухі і січуться.

 

Виснажені волосся неслухняне, що втратили свій природний блиск і еластичність також можуть бути шорсткими на дотик. Тонке волосся січеться і рвуться, не залежно від того сухі вони або жирні, а ось товстий волосся зачату нічим ні зіпсуєш.

 

Ви можете визначити свій тип волосся в таблиці запропонованої нижче, але враховуйте той факт, що вона допоможе якщо волосся більш менш в здоровому стані, тієї тобто не виснаження і не пошкоджені.

 

Тип волося

Нормальні

Жирні

Сухі

Змішані

Як часто ви миєте волося?

Раз в 2-3 дня

Кожного дня

Раз в тиждень

Раз в 3-4 дня

Стан шкіри голови і кінчиків волося?

Нормальні після миття, жирніють через 2-3 дні

Нормальні після миття, жирніють на ранок наступного дня

Нормальні після миття, жирніють через 6-7 днів

Нормальні після миття, жирніють через 2-3 дні

Кінчики (середня довжина волосся)

Нормальні, трохи сухи і січуться

Практично не січуться, або взагалі не січуться

Ламкі, багато сухих і посічених кінчиків

Сухі і січуться

Блиск волосся

Жирний блиск біля корнів через 2-3 дні

Жирний блиск біля корнів через добу

Нема блиску, тьмяне волосся

Жирний блиск біля корнів через 3-4 дні, кінчики без блиску

Об'єм і пишність волосся

Досить пишне

Лиши після миття або взагалі без об’єму

Дуже пишні

Досить пишні, пухнасті кінчики

Здатність до електризації

Інколи буває

Дуже рідко

Буває часто

Буває на кінчиках

Укладка без додаткових засобів

Піддаються без проблем

Піддаютья, але довго не тримаються

Важко зробити укладку

Укладці піддаються корені волосся

Догляд за волоссям вдома:

 

Нормальне волосся. Для нормального волосся купуйте відповідний шампунь, використовуйте його два або три рази на тиждень, можна частіше при необхідності. За бажанням можете використовувати бальзами або маски. Перукарні можливі.

 

Жирне волосся. Використовуйте м'який шампунь щодня або через день. Раз на тиждень використовуйте шампунь для глибокого очищення. Можна використовувати маски, але не без захоплення, намагайтеся уникати засобів з силіконом. Можна застосовувати спеціальні засоби для кінчиком волосся. Для нормалізації волосся обмежте їжу в вуглеводах: менше солодкого, гострого, смаженого копченого і жирного.

 

Сухе волосся. Купуйте зволожуючий шампунь без силікону, мийте голову раз на п'ять-шість днів. Для таких волосся потрібен дуже дбайливий догляд. Волосся не варто фарбувати або робити хім. завивку. Візьміть за звичку використовувати регулярно зволожуючі засоби для волосся. Остригають кінчики волосся раз в один-два місяці.

 

Змішані волосся. Вибирайте шампунь для змішаних або нормального волосся, голову мийте два-три рази на тиждень. Активно використовуйте маски і бальзами для волосся. Не використовуйте засоби з силіконом якщо волосся не піддаються фарбуванню або знебарвлення. Використовуйте для кінчиків волосся зволожуючі незмивні засоби. Регулярно підстригайте кінчики волосся.

 

Після визначення своє типу волосся потрібно взятися за їх доглядом. У нас на сайті в розділі косметики «Косметика по догляду» ви можете придбати засоби по догляду за різними типами волосся!

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92