fbpx
0 0 грн.

Полiсатин: опис i правила догляду!

 

1940472057Пояснювати, що це за тканина особливої ​​потреби немає, адже назва говорить сама з себе- полісатин. Відразу зрозуміло, що тканина має певний стосунок до сатину. Детальніше про сатин ви можете почитати у нас на сайті в статті «Чи варто купувати сатинову постільну білизну», зараз хочеться розповісти про відносно новий вид змішаної тканини, а саме про тканину на основі бавовни яку часто використовують для виробництва постільної білизни.

 

Полісатін це сумішева тканина, ще його можуть називати напівнатуральним, ненатуральним назвати його важко, адже в складі значну частину займає натуральна бавовна. Тканина має сатинове переплетення, тобто на лицьовій стороні тканини домінують уточні нитки, в точності, як і у сатину. Така особливість надає тканині міцності і щільності то пак довговічності, до того ж тканина має гладку, шовковисту поверхню яка має характерний для сатину блиск.

Те, що тканина наполовину синтетична з поліестеру, дає їй ряд переваг, вона швидко сохне, не продувається на вітрі, линяє, і не сідає, а головне вона зносостійка і не зношується протягом багатьох років. При додаванні бавовняного волокна, ми отримуєм прекрасну тканину, яку широко використовують для виробництва домашнього одягу, краваток, шарфиків і нарешті постільної білизни. Порівнювати таку постільна білизну з попліновою або бязевою немає сенсу, адже всі ми розуміємо, що 50% синтетики - це багато, але все ж це бюджетний варіант, який має свої переваги і недоліки.

 

Про недоліки: тканина в якій міститься велика кількість поліестеру не дуже то добре пропускає повітря. Але як не крути достоїнств у цій тканини не відняти, вона зносостійка, приємна на дотик, довговічна і дуже красива. Полісатін дуже добре піддається фарбуванню, що дозволяє робити ефектні 3D малюнки на його поверхні. Такі малюнки на постільній білизні здаються об'ємними і виглядають дуже яскраво і красиво. На полісатіновій постільній білизні не тільки малюнки з ефектом 3D такі красиві, яскраві малюнки в насичених тонах виглядають не менш розкішно.

 

full HL3021

Полісатін поєднує в собі такі властивості як легкість бавовни і міцність поліестеру. Не втрачаючи м'якості і ніжності сатину, він набуває підвищену ступінь міцності від поліестеру, що робить цю тканину прекрасним поєднанням протилежностей.

 

Незважаючи на великий відсоток поліестеру в складі полісатін все одно має досить хорошу повітропроникність. Такі вироби практично не мнуться, так що це спрощує процес догляду за ними, не витрачаючи часу на прасування улюбленого комплекту, вони довговічні і стійкі до зносу, що дозволяє насолоджуватися улюбленим комплектом не один рік, він міцний і чудово зберігає зовнішній вигляд, не втрачаючи яскравості малюнка і початкової форми.

 

Але що б постільна білизна прослужила довго за нею потрібен правильний догляд: Полісатін дуже легко переться, тому відбілювачі і подібну побутову хімію можете відкласти на задню полицю. Прати білизну потрібно при не високих температурах, вода не повинна нагріватись більше 40 С, з використанням звичайного порошку ви повернете комплекту постільної білизни колишню чистоту і приємну свіжість.

 

Після прання речі швидко висихають, і практично не мнуться, постільна білизна буде виглядати гідно і без допомоги праски. Якщо ви зважилися погладити постільну білизну робити це, потрібно не перевищуючи температурний режим, не більше 180 С - 200 С. відпарювати білизну або якимось, чином її зволожувати під час прасування категорично не рекомендується. Такі дії можуть призвести до втрати характерного блиску постільної білизни. Як би там не було, перед першим пранням завжди уважно читайте вказівки виробників і дотримуйтеся їх, і ваша постільна білизна на довго збереже міцність, насиченість малюнка, і м'яку, шовковисту поверхню. 

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92