fbpx
0 0 грн.

Народнi методи чищення килимiв!

hm4

 

Почнемо з того що точно не варто використовувати при очищенні килима: гаряча вода, занадто жорсткі щітки, чистка "проти шерсті", так само варто оберігати улюблений килим від вогкості, вона має згубні властивості для килима.

 

Чистка килима найефективніша якщо виконати її відразу. Засохлі плями, вивести досить важко. Миючі засоби для самостійного чищення підходять для штучних виробів. Але найкраще спочатку випробувати засіб на невеликій ділянці, якай прихована від очей.

 

Є кілька народних засобів для чищення килима, одне з них це, як не дивно, квашена капуста. Це один з найбільш ефективних способів, тим більше він екологічний. Можливо застарілі плями ви не виведете таким способом, але від звичайного бруду килим очиститься і ще й освіжить колір. Що потрібно для чистики килима квашеною капустою:

 

Звичайна квашена капуста (без оцту), віджимаємо її і розкладаємо по поверхні килима, що б уникнути неприємного запаху, капусту можна злегка промити. а потім почати чистку. Починаємо чистити килим щіткою, після того як капуста потьмяніє, зберіть її, промийте і можете знову використовувати. Таку процедуру потрібно повторювати поки капуста не перестане тьмяніти. Після зробленого, даємо килиму відпочинок, і можливість просохнути, потім пилососим. Ось і все килим готовий до подальшої експлуатації.

 

Другий спосіб чистики килима без спеціальних засобів, це чистка килима сіллю. Використовуємо для цього звичайну сіль, екстра, розсипаємо по поверхні килима і тремо килим щіткою або віником, після сіль прибираємо змоченим в теплій воді віником. Повторюємо процедуру кілька разів після чого пилососимо килим.

 

Популярний спосіб чистки килима взимку - чистка снігом. Зима закінчується, та й снігу немає, але все ж при наявності сніжку можна почистити килим перед весною. Кладем килим на сніг і ще притрушуємо зверху, і змітаємо віником, процедуру потрібно повторювати поки сніг не залишатиметься білим.

 

Чистка килима в домашніх умовах від плям.

y8da0xg74695bz123cfe1416738861

 

Якщо на килим пролилась кава або чай, то потрібно промокнути «постраждале» місце сухою ганчіркою, після чого почистити щіткою в мильному розчині. Якщо пляма не першої свіжості, то  потрібно втерти гліцерин і залишити на ніч, після чого вже почистити з мильним розчином.

 

Принцип виведення з килима плям крові такий як і для іншого текстилю - холодною водою. Якщо пляма засохла покладіть на неї вологу ганчірку, так би його розм'якшити, а вже після потрібно почистити щіткою і холодною водою.

 

Якщо бруд принесений з вулиці, то краще за все дати йому висохнути, а після пропилососити використавши щітку для чищення килимів.  

 

Плями від воску або жуйку вивести найпростіше. Прикладіть до плями лід, обов'язково в пакеті, що б, він не замочив килим. Коли віск або жуйка охолоне її буде досить просто зняти. З воском ще можна використовувати зворотний метод з використанням праски. Приклавши тканину і пропрасувати праскою.

 

Килим потрібно чистити не тільки коли на ньому з'явилися явні забруднення, а й освіжати хоча б раз на рік. Це можна зробити за допомогою нашатирного спирту (2 ст. ложки на літр води), потрібно взяти волосяну щітку і почистити нею килим змоченою в нашому розчині. Після процедури чищення провітріть приміщення і витріть килим насухо. Можна так само зробити розчин з солі і лимонної кислоти (1 ст. ложка солі, 2 ч. ложки лимонної кислоти на літр води)

 

Якщо ж народні засоби для вас далекі і ви звикли купувати миючі засоби в магазині то такі ви можете знайти у нас в розділі хімії. Миючі засоби для килимів і багато іншого!

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92