fbpx
0 0 грн.

Прекраснi властивостi ″кукурузи″!

 

Цього разумова піде про незвичайну тканину. Тобто навіть не про однин матеріал, а про цілий різновид матеріалів які виготовляються з кукурудзяного крохмалю. Тканини які мають загальну назву «кукурудза» мають цілий ряд унікальних властивостей, про які ми розповімо нижче.

 

На перший погляд може здатися, що мова піде про натуральні матеріали, проте доведеться вас засмутити, кукурудза - синтетичний матеріал.

 

Виробництво «кукурудзи»: кукурудзяний крохмаль переробляють в полімер, саме з нього далі виходять нитки для майбутньої тканини. Я думаю, що відомо кожному, що все що створено з полімерних сполук - чистісінька синтетика.

 

resizermagick2Переваги даної тканини:

- Володіє відмінною гігроскопічністю (дуже швидко вбирає вологу і швидко висихає)

- Тканина не вигорає, і збереже насиченість кольору навіть при інтенсивних праннях, стійка до сонячного проміння          

- М'яка і приємна на дотик тканина

- Має гіпоалергенні властивості, при тому що це синтетика

- Тканина чудово тягнеться

- Дуже приємна до тіла, речі з кукурудзи приємно надягати знову і знову

- Матеріал може зігріти в холодну погоду

- Еластичність матеріалу

- Зносостійка тканина

 

Речі з кукурудзи виробляють в основному в США в нас виробництво ще не сильно розвинене. Ingeo - найпопулярніша тканина з кукурудзяних ниток. Якщо кукурудзяні волокна додати в інший матеріал, то вони змінюють свої властивості схожі більше до вовни ніж до «кукурудзи». Ingeo використовують для пошиття подушок і ковдр, з чималим успіхом у продажу з'являється одяг з подібних волокон. Речі з цього матеріалу в більшості випадків отримують позитивну оцінку.

 

Ще одна причина назви трикотажу «кукурудза», на зовнішній вигляд нерівності поверхні тканини нагадують кукурудзяний качан, ще її можна порівняти з вафельним рушником. Тканину часто використовують для пошиття одягу для спорту та фітнесу, вона не затримує піт і іншу вологу, до того ж дуже приємна до тіла. Наші модниці не зупинилися тільки на спортивному одязі і з задоволенням використовують одяг з «кукурудзи» в повсякденному гардеробі.

 

Кукурудза має прекрасні еластичні властивості і чудово тягнеться, всі синтетичні тканини володіють цією властивістю, чим тонше тканина тим більше вона тягнеться.  

 

Трикотаж кукурудза дуже часто називають ще Лакост, французьким трикотажем або просто кукурудза. Об'єднувати ці назви, а тим більше їх плутати неправильно.

 

Французький трикотаж - це тканина яка складається з натуральних волокон, сплетених у вигляді ланок і петель. Тканина славиться своєю натуральністю і прекрасними властивостями, вона повітропроникна, м'яка і має гарну терморегуляцію. Вона має дуже мало чого спільного з трикотажем кукурудза, як мінімум різниця в натуральності, кукурудза - це синтетика. Єдине що можна відзначити загального це хороша розтяжність. Обидві тканини мають пухку структуру, і добре тягнуться. Можливо через схожість структури французький трикотаж і плутають з кукурудзою, хоча вони абсолютно різні.

 

Що таке кукурудза і з чим її не варто плутати ми розібралися, тепер можна розглянути які типи одягу ми можемо зустріти в продажі з цього матеріалу. Дуже часто шиють спортивний одяг. Ряд позитивних якостей робить кукурудзу хорошою альтернативою для виробництва спортивного одягу, футболок, білизни і багато іншого.

 

Вибирайте одяг з текстилю «кукурудза» і інших матеріалів у нас на сайті в відділі одягу!

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92