fbpx
0 0 грн.

Оксамитовий вельвет!

 

Вельвет - це бавовняна, досить щільна тканина, в деяких випадках з додаванням синтетики. На вигляд вельветова тканина дорожче, ніж вона є насправді, не дарма слово «вельвет» перекладається як «оксамит».

 

Переплутати вельвет з іншими видами тканини неможливо, поверхня тканини покрита ворсистими смугами. Американцям так полюбилася винайдена тканина, що вони вирішили відзначати свято - день вельвету. Дату святкування теж вибрали не даремно 11.11, написана дата нагадує винахідникам вельветовий рубчик.

 

Для пошиття одягу використовують найрізноманітніші матеріали, до кожного матеріалу потрібен свій догляд. Речі з вельветової тканини мають приголомшливий зовнішній вигляд, а догляд за ними завдання не просте.

 

Чистка

 

Найкращим варіантом чистки вельветових виробів є чищення професиональне хімічне. Але ця процедура не з дешевих, догляд за вельветом так само можливий в домашніх умовах. Для чищення вельвету від пилу потрібно взяти широкий скотч, порізати його на довгі смуги і по черзі прикласти до вельетової поверхні. Весь пил приклеїться до липкої сторони скотчу, а відклеїти його від велюрової поверхні не складе труднощів. Так само можливий варіант почистити одяг намоченою м'якою щіткою. Якщо виріб сильно забруднений, потрібно протерти річ попередньо розклавши її на твердій поверхні, спочатку губкою з мильним розчином і повторити сухою.

 

 

670px-Clean-Velvet-Step-1

 

Ручне прання

 

Якщо одяг сильно забруднений, і чищення від пилу не достатньо, можна випрати виріб вручну. Для цього потрібно розвести нашатирний спирт у холодній воді, в пропорціях: 2 ст.ложки на 10 літрів води, і замочити річ на 15 хвилин. Після цієї процедури потрібно випрати річ в прохолодній мильній воді і кілька разів сполоснути.

 

З давніх-давен у воду при полосканні рекомендувалося додавати ст.ложку оцту, але вельветова тканина може увібрати його специфічний запах.

 

Машинне прання

 

Якщо немає часу або бажання прати одяг вручну, можна випрати вельветовий одяг у пральній машинці. Для кращого результату краще заздалегідь очистити одяг від пилу, вище запропонованим способом. Для прання потрібно вибрати найбільш короткий режим прання без довгого віджиму і прати в температурному режимі не вище 30-40 градусів, що стосується порошку для прання варто зупиниться на засобах для делікатного прання.

 

Сушка

 

Якщо ваша пральна машинка оснащена сушінням або в будинку є спеціальна сушарка, то їх ні в якому разі не потрібно використовувати для сушіння вельвету, краще залишити для інших виробів. Якщо вельвет пересушити волокна тканини ламаються, і одяг має дуже пошарпаний вигляд.

Сушити вельвет на батареї теж не варто, виріб може дати сильну усадку. Ідеальна сушка вельвету відбувається в розправленому вигляді на плічках на свіжому повітрі, якщо такої можливості немає можна сушити в прохолодному приміщенні. У процесі сушіння потрібно пару раз витягнути шви виробу, та б вони не позсихалися.

 

ironing

 

Прасування

 

Висушений вельветовий одяг потрібно вивернути навиворіт, розправити на рівній не твердій поверхні і пропрасувати не розпеченою праскою, злегка торкаючись до тканини. Найкраще вельвет гладити злегка вологим або застосувати відпарювання

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92