fbpx
0 0 грн.

Що за тканина органза?

 

DSC07274

 

Органза - це досить жорстка, але і також ніжна і тонка тканина. Для її виробництва використовується найніжніший шовк, поліестер або віскоза, виготовляється методом скручування волокон між собою. Виготовляючи матеріал вибирають тільки найміцніші і тонкі, майже що прозорі нитки. Колись органза була дуже дорогою тканиною, так як, отримати ідеальну нитку, дуже важко навіть використовуючи синтетичні волокна, а знайти підходящі за якістю волокна з натуральних матеріалів - неймовірно важко. Зараз важко знайти органзу виготовлену з віскози або шовку. Найчастіше її почали виробляти з синтетичних, поліефірних волокон, що дало можливість істотно знизити ціну на даний матеріал. Свої дивовижні якості теперішня органза придбала завдяки тому, що до складу входить поліестер - поліефірне синтетичне волокно.

 

Походження слова «органза» до сьогодні не розгадано етимологами. Існують найрізноманітніші версії походження назви цієї тканини, наприклад, що органза теж саме, що і органді, тому вимовляється слово на французький манер, тобто наголос ставимо на останній склад, виходить «органзА».

 

full DSC02831-1Тюль з органзи виходить легкою, невагомою матерією. Крім того що вона чудово виглядає на вікні, вона ще має ряд переваг:

 

• низька зминаймість тканини;

• хороша світо і атмосферостійкість;

• досить міцна:

• пропускає велику кількість світла і повітря;

• стійка до органічних розчинників;

 

На сьогодні тканина органза обробляється і декорується найрізноманітнішими способами: травлення, друк, вишивка, перфорування, напилення, і лазерна прорізка.

 

Ораганза має матову або прозору структуру. Матовий тюль менше відбиває світло, виглядає вишукано і ідеально підходить для інтер'єру в класичному стилі, глянсовий тюль з яскраво вираженим блиском краще виглядає в інтер'єрах які виконані в стилях Хай-тек, Авангард або Техно.

 

            Матова і глянсова тканина може бути однотонною, різнобарвною, може бути прикрашена орнаментами або незвичайними візерунками. Однотонна органза виглядає невагомою не відволікаючи погляд від загального декору, прекрасно виглядає самостійно або в поєднанні з шторами.

 

Красиві візерунки та орнаменти можуть бути на будь-який смак, від гарної абстракції в стриманих тонах до різнокольорових метеликів. Такий тюль вже сам по собі самодостатній, і буде відмінною прикрасою.

 

Час не стоїть на місці і з'являються все нові різновиди тканини: органза-хамелеон, вона змінює колір залежно від освітлення, також органза-веселка - це різнобарвний тюль з плавним переходом кольорів вертикальними або горизонтальними смугами. «Колючість» даної тканини вигідно використовується в  сучасному прикрашені приміщеня , з органзи виходять об'ємні, так би мовити ламкі складки на ламбрекенах і шторах.

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92