fbpx
0 0 грн.

Як зберегти антипригарнi властивостi сковордки!i

 

skovoroda-foto

 

Посуд з антипригарним покриттям швидко завоював популярність серед господинь, адже немає нічого більш подразнюючої на кухні, ніж пригоріла їжа. Ось тільки найпопулярніше покриття - тефлон - виявилося не нешкідливим для здоров'я. Більш сучасна альтернатива тефлону - посуд з керамічним покриттям.

 

Останнім часом посуд з керамічним покриттям користується великим успіхом. Пояснюється це тим, що він: володіє чудовими антипригарними властивостями; екологічно чистий, а значить, і безпечний; практичний у використанні; привабливий зовні.

 

Перед початком використання посуд з керамічним покриттям потрібно обов'язково вимити теплою мильною водою, а потім ретельно протерти сухим рушником.

 

 Що стосується сковороди, то перед початком готування слід змастити її внутрішню поверхню невеликою кількістю рослинної олії і нагріти її на вогні, не більше хвилини! Це значно покращить її антипригарні властивості.

 

 До кожного виробу зазвичай додається детальна інструкція, в якій зазначено, як доглядати за керамічним посудом. Не полінуйтеся докладно її вивчити щоб уникнути небажаних наслідків. Особливо якщо це ваша перша покупка.

 

 Незважаючи на те, що керамічне покриття досить стійке до механічних пошкоджень, краще використовувати не металеві, а дерев'яні або силіконові лопатки.

 

 Не слід піддавати керамічний посуд різким перепадам температури. Це означає, продукти краще дістати з холодильника хвилин за 15 до готування. І сам посуд мити тільки після її повного охолодження.

 

 Забороняється перекаляти посуд. Тобто не можна залишати порожню сковороду без їжі на плиті. У цьому випадку посуд дуже швидко втрачає свої антипригарні властивості. Діаметр конфорки не повинен перевищувати розмір дна посуду.

 

При готуванні краще використовувати не дуже високу температуру. Кераміка є дуже хорошим провідником температури, тому при приготуванні їжі рекомендується використовувати помірну температуру.

 

 Такі сковорідки бояться різких перепадів температур (скажімо, якщо ви виливаєте холодне тісто на гарячу сковороду). Спочатку це може бути непомітно, але з часом в покритті можуть почати утворюватися мікротріщини. Також керамічні сковорідки вкрай небажано мити в посудомийній машині.

 

Якщо у вас індукційна плита або панель, керамічна сковорода вам не підійде: для готування на індукційних конфорках потрібен спеціальний посуд з металевим магнітним дном.

 

Після використання сковорідки з керамічним покриттям потрібно вимити її м'якою губкою в теплій воді з безпечним миючим засобом. Не можна використовувати абразивні чистячі засоби, жорсткі губки, засоби, що містять кислоти або луги, хлор.

 

oeMI5a5XmldpVv8alcN1OTCiRnbJGGsV Не пересмажувати жирну їжу. Вона може залишати на поверхні невеликі плями. Щоб вивести їх необхідно замочити сковороду в теплій воді з рідким миючим засобом і потім вимити м'якою губкою. Якщо плями не відмилися, то нагрійте сковороду з невеликою кількістю оцту і потім помийте, як звичайно. За наявності не відмитих плям використовувати посуд не рекомендується.

 

 Мити в посудомийній машині можна тільки в низькому температурному режимі (50 ° або ECO) з мінімальною кількістю миючого засобу. При частому і неправильному використанні посудомийної машини можлива втрата антипригарних властивостей поверхні. Останнє також може статися через твердість води і використання абразивних чистячих засобів.

 

 З часом на посуді з керамічним покриттям можливе утворення плям або розводів, які не позначаються на її споживчі властивості. З метою зменшення ймовірності появи плям достатньо заповнити дно посуду сумішшю води і хлорки у співвідношенні 1: 1, залишивши її на 1 годину. Потім акуратно промити теплою водою і рідким миючим засобом, висушити і змастити олією.

 

 Пам'ятайте, щоб посуд прослужив вам довго, необхідно доглядати за нею і правильно використовувати, оскільки гарантія на виріб поширюється виключно на виробничі дефекти.

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92