fbpx
0 0 грн.

Праня пуховика в домашнiх умовах!

 

Пуховик - сьогодні дуже популярний, улюблений багатьма вид верхнього зимового одягу. Легким і теплим таке пальто робить наповнювач - пух. Якщо ви вирішили попрати пуховик, важливо дотримуватися деяких правил, щоб пух в ньому не звалявся, а саме пальто не втратило форму. Можна звичайно довіритися професіоналам і знести річ в хімчистку, але такі послуги доведеться оплачувати кожен раз, а це коштує не дешево. Прати пуховик вручну теж не варіант - занадто трудомістке і стомлююче заняття.

 

Як випрати пуховик в пральній машинці:

 

Спочатку потрібно відстебнути капюшон і зняти хутро. Тепер уважно розглянемо місця, найбільш схильні забрудненню при носінні: рукава, внутрішню сторону подолу, комір. Перш ніж відправити пуховик в пральну машину, всі ці місця потрібно попередньо почистити милом, на етикетці якого написано - для виведення плям. Оскільки з сильно забрудненими ділянками пальто пральна машинка може не впоратися. Не варто застірувати брудні місця на пуховику за допомогою порошкового плямовивідника - він сильно піниться і погано вимивається з виробу.

 

 Тепер пуховик потрібно застебнути на всі ґудзики і блискавку, що дозволить уникнути деформації при пранні і потім вивернути навиворіт, щоб не пошкодити зовнішню сторону виробу. Крім самого пуховика в барабан машинки кладемо 2-3 тенісних м'ячика. Знадобляться м'ячики для великого тенісу з хутряною оббивкою - вони не дозволять збитися пуху при пранні і полосканні пальто.

 

На всяк випадок заздалегідь виперіть м'ячі, щоб переконатися в тому, що жовта фарба з них не линяє, особливо, якщо у вас світлий пуховик. Не бійтеся що тенісні м'ячики можуть завдати шкоди пральній машині, в ній навіть перуться  кросівки, які набагато важче м'ячиків.

 

Для прання пальто не варто використовувати пральний порошок, так як потім він погано вимивається з пуху. Краще взяти рідкий миючий засіб. Він вже має дозування, так що не треба ламати голову, скільки миючого засобу заправляти в пральну машинку.

 

Включаємо режим делікатного прання, що відповідає пранню виробу при температурі 30 градусів. Можна так само скористатися режимами «Синтетика» і «Шерсть». При таких програмах включається дбайливе прання, тому пух не вилізе з швів. Пуховик слід прополоскати два-три рази в режимі «Полоскання». Це робиться для того, щоб потім не залишилося на ньому розводів. Віджимати потрібно на максимальних обертах - 600 оборотів цілком вистачить.

 

Дістаємо пуховик з машинки, розстібаємо його і вивертаємо на правильну сторону. Розвішуємо сушити пальто на пластикових плічках, обов'язково застібнувши на всі застібки, щоб повністю відновилася форма пуховика. Не варто його сушити поблизу опалювальних приладів, інакше можуть з'явитися розводи. До того ж гарячий жар батареї або іншого опалювального приладу може пошкодити пух, пір'я стане опадати, і легко вилазити з виробу. Не можна сушити пуховик і розкладеним на горизонтальній поверхні, так як потрібно, щоб повітря проникало з обох сторін, інакше пух не буде належним чином просихати, а тільки пріти і може навіть загнити, з'явиться неприємний запах. Постраждає якість виробу, пуховик більше не буде гріти.

 

4064Необхідно періодично струшувати пуховик, вивертати його то на одну, то на іншу сторону, тоді пух розпушиться і не потрібно буде гладити його після висихання. Якщо у вас після висихання пуховик має м'ятий вигляд, то використовуйте для прасування не праску, а відпарювач для одягу.

 

Дотримання всіх десяти вищеперелічених пунктів дозволить вам гідно впоратися з пранням пуховика. І ще кілька додаткових рекомендацій, перш ніж ви вирішите попрати пуховик в пральній машині:

 

Зверніть увагу на етикетку, можливо для вашого пальто передбачена тільки хімчистка. Не мало важливу роль відіграє якість пуховика, якщо з нього постійно вилазив при носінні пух, то швидше за все машинне прання йому не підійде. Чим меншого розміру на пуховику відстрочені квадрати, тим краще - пух в них менше збивається, а сам виріб зможе витримати більше прань. У барабан машинки для прання потрібно поміщати не більше однієї речі, тобто прати пуховик окремо від іншого одягу.

 

Як бачите випрати пуховик в пральній машинці не складно. Тим більше, якщо почитати відгуки людей, які користувалися послугами хімчистки - не всі залишалися задоволені результатом.

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92