fbpx
0 0 грн.

Доглядаємо за постiльною бiлизною правильно!

 

Для того щоб новий комплект постільної білизни довго не вицвітав і мав первинну м'якість і яскравість, необхідно дотримуватися деяких не складних правил: 

 

Перед використанням комплекту обов'язково його виперіть. У такому випадку максимальний комфорт в подальшому використанні Вам забезпечений. Перед пранням білизну необхідно вивернути навиворіт. Пральний порошок бажано вибирати з мінімальним вмістом вибілюючих компонентів - за рахунок цього довше збережеться насичене забарвлення білизни. Перед пранням білизну необхідно розподіляти за кольором, температурним режимом. Якщо на виробі є декоративний елемент, він переться разом з білизною. Тканини з поліестеру не рекомендовано прати разом з білизною з натуральних тканин. Плями на постільній білизні слід попередньо обробляти і тільки після цього прати виріб. Барабан пральної машини слід заповнювати тільки на 50%, тільки так можна забезпечити бережність прання. Сушка постільної білизни повинна виконуватися відразу ж після прання. Якщо Ви використовуєте машинну сушку, виставляйте делікатний режим. Постільні комплекти з натуральних тонких тканин найчастіше при пранні мнуться, тому слід їх прати при температурі 30-40 ° С і при 400-600 оборотах на хвилину. Прасування білизни повинна виконуватися тоді, коли білизна ще злегка волога. Вироби з елементами вишивки гладять з виворітного боку.

 

full ae6a79c15d686fa33d6a0fa42fe8f846Що потрібно знати при пранні виробів з натуральних матеріалів?

 

Вироби з ранфорса слід прати при температурі не більше 40 ° С, а гладити праскою, нагрітою до середньої температури. Настільки невибагливі запити, а також досить невисока вартість матеріалу роблять постільну білизна з ранфорса широко затребуваним серед споживачів.

 

Білизна з перкаля можна прати зі звичайними порошками в режимі 60-65 °С. Для глибокого очищення можна використовувати і більш високі температури, якщо така можливість вказана на етикетці. Кондиціонер не обов'язковий, тканина і так має м'яку на дотик поверхню. Для віджимання можна сміливо використовувати максимальні оберти, тканина від цього не пошкодиться.

 

Догляд за сатиновою білизною можна назвати найпростішим - її можна прати при високих температурах, при чому так часто, як потрібно. Однак досить виставити режим температури на 60 ° С, віджимання - на високих оборотах. Але це тільки для другої і наступних прань, перше повинне обов'язково виконуватися при температурі 40 ° С. Прасувати сатинові вироби можна за будь-якому нагріві праски.

 

Жаккард - ще одна тканина, що не вимагає особливого догляду. Примхлива тільки в пранні - температура не повинна бути вище 30 ° С, віджимання категорично заборонене, як і сушка під прямими променями сонця. Прасувати білизну рекомендується з виворітного боку. В іншому жакардова постільна білизна може тільки радувати - ніжна, м'яка, яскрава.

 

Шовкові вироби вимагають особливого догляду. Прати шовк можна тільки в прохолодній воді, прасувати - напів нагрітою праскою. Викручувати і віджимати тканину після прання не можна, полоскання повинно виконуватися в холодній воді, в яку необхідно додавати трохи оцту - це дозволить надовго зберегти яскравість фарб. Якщо немає часу возитися з шовковою білизною вдома, можна здати її в хімчистку - там гарантовано будуть дотримані всі правила догляду.

 

Вироби з бязі, мабуть, найстійкіші. Вони витримують десятки прань, легко відпираються навіть при температурі 65 ° С. Якщо на тканині є різнокольорові малюнки, температуру прання слід знизити до 40 ° С, якість прання при цьому не знизиться. Прасування бажано виконувати праскою, нагрітою до високих температур, так як бязь є досить щільним матеріалом.

 

Як правильно доглядати за бамбуковим постільним комплектом

 

Бамбук - досить новий матеріал на ринку постільної білизни, тому багато домогосподарок просто не знають, як за ним доглядати. Ось основні правила: Постільну білизну з бамбука слід прати окремо, користуючись делікатними режимами прання. Не можна прати бамбук в гарячій воді, температура води - не більше 30 ° С. Користуватися відбілювачами, кондиціонерами не варто, але при великому бажанні можна додати трохи засобу. Сушка бамбукових виробів повинна виконуватися на відкритому повітрі, але ніяк не в пральній машині. Прасувати білизну можна тільки слабо нагрітою праскою.

 

Дотримуючись цих нескладних правил, Ви продовжите життя новому комплекту постільної білизни. Ваш надійний інтернет-магазин Next-buy!

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92