fbpx
0 0 грн.

Правильний догляд за тюлем та шторами!

 

Щоб штори і тюль довго зберігали свій первісний вигляд, їм необхідна періодична очистка. Для цього можна використовувати прання, хімчистку, очищення пилососом або провітрювання

 

Якщо штори необхідно неодноразово прати, постарайтеся вибирати для них щільні, міцні тканини, з щільним переплетенням, які можуть витримати часте прання. Для машинного прання вибирайте режим делікатного прання при температурі не більше 40 градусів, бажано використовувати мішечок для делікатного прання.

 

shtory-iz-lna-1Після прання необхідно переконатися, що ви ретельно виполоскали штори і на них не залишилося миючих засобів. Сонце може прореагувати з хімікатами, і штори злиняють або вигорятимуть. Штори завжди гладьте у вологому стані, оскільки прасування і відпарювання утримують форму штор. Намагайтеся не гладити поверх швів, проводьте по них тільки кінчиком праски. Якщо вам все ж потрібно пропрасувати по шву, покладіть всередину шматочок тканини між швом і основною тканиною, щоб не утворився рубчик.

 

Ефективний і доступний спосіб, завдяки якому штори будуть завжди чистими, це вибрати вітряний день, широко відкрити вікно, закрити штори і дозволити їм колихатися за вітром протягом декількох годин. Запах пилу, який з часом з'являється в підкладці, зникне. Якщо ви зможете проводити цю процедуру один раз на кілька тижнів, ваші штори завжди будуть свіжими.

 

Регулярне видалення пилу з полотен штор дуже важливе для того, щоб частки домашнього пилу не в'їдалися у волокна тканини, тому що після того, як пил хоча б один раз проник в тканину, видалити її стає дуже складно і часто неможливо. Очищайте тканини пилососом з м'якою щіткою-насадкою, звертаючи особливу увагу на внутрішню сторону, складки і бахрому. Не варто забувати, що регулярний догляд і увага захистять Ваші штори від забруднення.

 

Що стосується тюлю то він переться простіше всього. Достатньо пару разів замочити його з порошком на 1-2 години, кілька разів делікатно підняти і опустити назад, рази три прополоскати - у гарячій, теплій і холодній воді - і готово. При пранні можна додати у воду 2-3 столові ложки кухонної солі - бруд і жовтизна краще відперуться.

 

Якщо тюль сильно пожовк від сонячного світла і жорсткої води, використовуйте відбілювач, але врахуйте: відбілювачі на основі перекису водню діють лише при високих температурах, що для тюлю неприйнятно. Для шовку і нейлону не підходить хлор. Тюль зазвичай не гладять, а сушать прямо на карнизі - коли вікна вже помиті.

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92