fbpx
0 0 грн.

Махровий халат: який обрати?

 

Махровий халат незамінна річ для тих, хто цінує комфорт і звик до затишку в будинку. Але щоб халат виправдав ваші очікування, потрібно ретельно підійти до його вибору. Як розібратися, якісний виріб чи ні?

 

Махрова тканина володіє прекрасними вологопоглинаючими і зігріваючими властивостями, тому вже давно саме її використовують для виготовлення банних халатів. Проте і у цієї тканини буває різний склад і характеристики, і сьогодні ми розповімо, як не загубитися у великій різноманітності банних халатів і вибрати ідеальний варіант для себе.

 

full 7155cf7e250aa835a359cb4aa7686288Отже, при виборі махрового халата, насамперед, слід звернути увагу на склад тканини. Сама по собі махра - це тканина, поверхня якої складається з ворсу, вона може бути одностороняя або двухстооняя. Махрові вироби можуть бути з бавовни або бамбука, так само бувають сумішеві тканини до складу яких входять синтетичні волокна.

 

Який варіант вибрати - багато в чому справа смаку: і ті й інші володіють необхідними для банного халата властивостями: відмінною гігроскопічністю, повітропроникністю і теплозахистом, проте хтось любить бавовну без добавок, а комусь, навпаки, не подобається його її жорсткість.

 

Бамбук має чудові бактерицидні властивості, добре пропускає повітря і вбирає воду. Халати з бамбука шовковисті на дотик і дуже приємні до тіла.

 

Синтетичні волокна, наприклад, акрил або поліестер, надають махрі м'якість - такі халати на дотик куди приємніше, ніж стовідсоткова бавовна. До того ж виріб набагато легше, не мнеться і довше зберігає зовнішній вигляд.

 

Один з важливих параметрів, на який слід звернути увагу при покупці махрового халата, - це щільність тканини. Вона вимірюється в грамах на квадратний метр і варіюється від 300 до 800 одиниць. Чим вище щільність махри, тим більше вологи здатна увібрати в себе тканина і тим тепліше матеріал. Оптимальний показник для банного халата - 400 - 600 г / м2.

 

Не мало важливий параметр махри, про який потрібно знати, - це тип петель. Вони можуть бути прямими і крученими.

 

У першому випадку махровий халат буде дуже легким і м'яким, але швидше втратить форму.

 

Тканина з крученими петлями, навпаки, більш довговічна, однак після прання вона стає жорстковатою.

 

Звісно, на властивості махри, а саме її гігроскопічність і зовнішній вигляд впливає висота ворсу. Оптимальний варіант - 5 мм, ворс коротше гірше вбирає вологу, а довші робить виріб менш зносостійким - після прання петлі можуть витягуватися, від чого псується зовнішній вигляд халата.

 

Після вивчення якості тканини переходимо до оцінки її забарвлення. Хороший махровий халат має рівномірний колір. Порівняйте лицьову сторону з виворітньою - якщо вони відрізняються хоча б на тон, це означає, що тканина, швидше за все, погано забарвлена ​​і при пранні такий виріб полиняє.

 

Вважається, що найкраще зберігають яскравість махрові халати теплих жовто-помаранчевих кольорів, а сині швидше втрачають свій насичений колір.

 

Взагалі ж варто віддати перевагу виробам пастельних відтінків - вони довго виглядають як нові і до того ж сприяють створенню розслабленої атмосфери, а адже водні процедури і є тим самим довгоочікуваним релаксом.

 

Що стосується дизайну то в більшості своїй махрові халати являють собою кімоно прямого силуету з запахом на поясі. Розрізняються вони по довжині, наявності кишень і капюшона, а також за формою коміра. Іноді халати прикрашають непомітним декором - вишивкою, мереживом, тасьмою. Але в кожному випадку банний халат - річ досить лаконічна, і найчастіше залишається лише визначитись - чи потрібен вам капюшон і чи подобається вам, наприклад, це мереживо.

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92