fbpx
0 0 грн.

Мармурове покриття сковорідки!

 

При покупці сковорідки ми намагаємося вибрати найкраще, в основному це сковорідки з антипригарним покриттям, але яке саме вибрати, ми вже говорили про керамічні сковорідки, зараз хочемо розповісти Вам про мармурове покриття. Отже, що собою являє мармурова сковорода? Мармурове покриття покращує зовнішній показник сковорідки і дає виключно декоративний ефект. Такий вид покриття не впливає на функції сковороди.

 

full wb-2454Мармурове покриття наносять як на недорогі сковорідки з 2-шаровим антипригарним покриттям, так і застосовується у виробництві дорогих сковорідок з багатошаровим покриттям. Матеріал виготовлення цих сковорідок - литий алюміній. Він легкий і має гарну теплопровідність.

 

Сковорода з мармуровим покриттям нагрівається рівномірно, не створюючи перегрітих ділянок і холодних країв, навіть якщо процес приготування їжі йде на невеликий газовій конфорці. Це скорочує процес приготування їжі і позбавляє від ризику їсти їжу, яка є сумішшю пересмаженої і недосмаженої.

 

Самими довговічними вважаються сковороди у яких дно не менше 6 мм, а стінки не тонше 3,5 мм. Сковорідки з мармуровим покриттям дуже зручні в експлуатації. Основний плюс цього виду сковорід полягає в тому, що цей посуд не перегрівається, а значить не руйнується антипригарний шар. До того ж, вони мають невелику вагу, чого не скажеш про сковороди-гриль, наприклад. Сковорідки цього типу мають відмінні антипригарні властивості і підходять для приготування навіть найскладніших страв. Однак, існують деякі нюанси у використанні цього посуду. Мармурове покриття «боїться» подряпин, тому власникам таких сковорідок доведеться відмовитися від помішуваннь і перевертань їжі ложкою, виделкою або металевою лопаткою.

 

Основний виробник сковорідок з мармуровим покриттям - це Китай і Корея. Також одним з найпопулярніших виробників вважається фірма BERGNER, яка успішно тримає марку лідера, сковорідки даної фірми Ви можете придбати у нас на сайті. Сковороди з мармуровим покриттям - це оптимальний варіант для тих хто шукає посуд гарної якості за демократичною ціною.

 

Кілька років тому фірми, що виробляють тефлоновий посуд, щоб поліпшити такі її якості, як міцність і зносостійкість, стали додавати в тефлонове покриття різні частинки. Так з'явилися сковороди з мармуровим покриттям. Основа покривається декількома шарами антипригарного покриття з додаванням в останній шар мармурової крихти.

 

full wb-2219-1Відрізняються такі сковороди від тефлонових і керамічних, насамперед, зовнішнім виглядом, численні блискучі цяточки створюють ефект мармуру. Мармурове покриття є найстійкішим серед інших антипригарних покритів, з якими рекомендується працювати дерев'яними лопатками, в той час як тефлон легко зіпсувати випадковим дотиком металевим предметом. Сковороди з мармуровим напиленням при правильному використанні служать значно довше, зберігаючи антипригарні властивості, на відміну від керамічного посуду. До того ж керамічне покриття може потріскатися при випадковому падінні і боїться лужного середовища.

 

Мармурове покриття являє собою непроникну плівку, створену за допомогою нанотехнологій. До складу антипригарного покриття додаються частинки мармурової крихти, оброблені спеціальним чином для використання в харчовій промисловості. Така технологія істотно покращує якість внутрішньої поверхні сковороди і збільшує термін служби за рахунок більш високої міцності. Покриття досить стійке до механічних пошкоджень. Наступний плюс цієї сковороди - вона нагрівається за короткий час і досить довго залишається гарячою. Власникам електроплит це дозволяє економити електроенергію в процесі приготування. Під час готування не обов'язково використовувати масло. Підходить для різних видів плит, є моделі, які годяться навіть для індукційних плит.

 

Одне з властивостей мармуру - це хороша теплопровідність. На додаток до цього, є моделі сковорідок, які мають рельєфну поверхню у вигляді сот. За рахунок цього сковорода з таким покриттям має швидкий і рівномірний нагрів. Тому вона відмінно підходить для приготування страв із золотистою скоринкою.

 

Сковороди з мармуровим покриттям бувають двох-, трьох- і пятишарові. Чим багатошаровіше антипригарне покриття, тим воно міцніше, і тим довговічніше сковорода. Але тим і вище ціна. Висока ціна в порівняння зі звичайними тефлоновими сковорідками - це мінус сковорідок з мармуровим покриттям. І ще, часто виробники пропонують цікаві моделі сковорідок, але без кришки. Тобто покупцеві потрібно самому підбирати відповідну по діаметру кришку і купувати окремо.

 

Догляд за сковорідкою з мармуровим покриттям:

 

Сковороді з мармуровим покриттям не потрібен особливий догляд. Перед першим застосуванням її не потрібно прожарювати, досить просто вимити й висушити. Потім капнути рослинного масла на дно сковороди і розтерти, залишки прибрати паперовою серветкою. Таку процедуру рекомендується проробляти періодично, щоб поверхня довше зберігала антипригарні властивості.

 

Сковорідку можна мити в посудомийній машині, але все ж бажано чистити її вручну, щоб зберегти її позитивні властивості і продовжити «життя» вашої сковорідки. З цією ж метою не варто надовго залишати немиту сковороду, але і не рекомендується мити тільки що зняту з плити. Треба спочатку дати їй охолонути. Якщо в сковороді виявилися присохлі або пригорілі залишки продуктів, потрібно налити в неї гарячу воду, капнути трохи миючого засобу і залишити на деякий час. Не рекомендується наливати в розпалену сковороду холодну воду. Якщо в сковороді залишилась їжа, її краще прибрати, переклавши в інший посуд. Оскільки в основі сковороди знаходиться алюміній, якому властиво втрачати свою форму при перегріванні, то не варто довго тримати на гарячій плиті зовсім порожню сковороду, це може призвести до деформації дна і псування покриття.

 

Готуючи їжу в такій сковороді, бажано перевертати, помішувати її лопатками з дерева або пластику. Мити м'якою губкою, при необхідності можна додати миючого засобу. При зберіганні сковорідок не бажано складати всередину їх інший посуд. Переважно зберігати їх підвішеними за ручку. Дбайливе ставлення до даного посуду хоч і не є обов'язковим, але від нього залежить термін служби.

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92