fbpx
0 0 грн.

Що потрiбно знати при виборi скатертини?

Скатертина – це не лише прикраса, але й  важливий елемент сервірування столу. Саме тому, при виборі, потрібно враховувати ряд моментів, таких як: вид матеріалу, розміри та звичайно ж форма.

Варто також звернути особливу увагу на основні функції скатертини, від яких і будете відштовхуватися для правильного вибору.

scat2

Отже, такими функціями в першу чергу є естетична, адже погодьтесь, що без скатертини ваш стіл виглядає абсолютно не нарядним, і в деякій мірі пустим. Також, що дуже важливо, завдяки скатертині приглушується стук від столових приборів об стільницю та безумовну, запобігає ковзанню тарілок по столу.

На сьогоднішній день, ви зможете знайти безліч варіантів скатертин, навіть із додатковими елементами у вигляд наприклад салфеток, проте класичним матеріалом вважається бавовняне полотно або льон. Варто також зауважити, що вироби із натуральних волокон досить швидко мнуться, тому краще надавати перевагу скатертинам із додаванням синтетичних волокон, які також сприятимуть подовженню терміну служби.

scat3

Що ж стосується вибору форми скатертини, то у вирішенні цього питання потрібно відштовхуватися від форми вашого столу, проте допустимі і певні виключення. Звернемо увагу на них більш детально.

Якщо ви власниця овального столу, то кращим вашим вибором буде скатертина тієї ж овальної форми, проте як можливий варіант можна розглядати і прямокутну форму скатертини.

У випадку, якщо у вас є круглий стіл, то допустимим є застосування квадратної скатертини, проте найкращим варіантом, що додасть шарму, все ж буде округла скатертина.

У всіх інших варіантах столу, а саме – прямокутний та квадратний, найкраще підійде та скатертина, яка і відповідає формі столу.

Наступний момент на який варто звернути вашу увагу, так це розміри скатертини. Найчастіше можна зустріти такі стандартні розміри як: 130×160, 130×230 см (для прямокутних столів) и 130×150, 160 см в діаметрі (для округлих ).

Якщо ж говорити про колір скатертини, то напевно уже велику кількість років – білий колір не здає свої позиції, додаючи нарядності вашому застіллю.  У випадку, якщо ж ви плануєте неофіційне застілля, то чудово буде виглядати яскрава скатертина, яка додасть додаткового шарму та емоцій.

Отже, при виборі такого важливого елементу столу, потрібно враховувати усе до дрібниць. Саме у нашому інтернет-магазині, ви зможете обрати для себе скатертину вашої мрії!

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92