fbpx
0 0 грн.

Еко стиль - втiлення природи i цiлющого спокою!

 

Інтер'єр в еко стилі виконаний з натуральних матеріалів, що дає відчуття свіжості і єднання з природою. На сьогоднішній день є одним з найбільш затребуваних сучасних стилів.

 

 Екологічний дизайн - це спроба відтворення природного середовища в місцях проживання людини. Сенс еко-дизайну полягає в самій назві. Інтер'єр виконаний у цьому стилі, оптимально гармонує з навколишнім середовищем. Саме в «екологічному» приміщенні людина може відчути всі переваги натуральних матеріалів і дійсно відпочити від задушливого міста. Еко стиль або натюрель виражається тільки за рахунок своєї ідеї, природного початку, природності матеріалів, кольорів і правильності форм.

 

 У цього стилю немає бурхливої ​​історії розвитку, а також знаменитих пам'яток архітектури. Стиль складно назвати унікальним, за рахунок запозичення форм і методів у інших стилів. Звернення до «еко» так чи інакше відбувається, але це лише змішання еко стилю з іншими. Наприклад, архітектор Алвар Аалто - «батько модернізму» проектував будинки з проростають крізь дахи деревами і обвивають їх в'юнами.

 

экостиль6

Про еко стилі заговорили наприкінці XX століття, коли люди втомилися від проблем екології і вирішили створити свій власний «чистий» світ в квартирі або будинку. Цей дизайн цікавий тим, що продиктований самою природою. Людина як частина світу і природи, не поспішає відмовлятися від неї, прагне зберегти її, відтворити її на заміській ділянці або квартирі, як в еко стилі.

 

Безумовно, звернення до природи зустрічалося і раніше в інших стилях. Воно виражалося в живопису, розпису, текстурах, архітектурних елементах і скульптурах. Найбільш яскраво природна тематика відбилася в модерні. Але якщо модерн, спирається на елементи класичних стилів, то еко стиль на сучасні, не гидуючи присутністю техніки та електроніки, вже ніяк не є природною.

 

Також частково кантрі є еко стилем, не рахуючи його відходу від сучасності. «Прародителями» еко стилю вважають скандинавських дизайнерів, які дали основу в з'єднанні природності матеріалу і новаторською форми, а також японських традиціоналістів.

 

За рахунок своєї позитивної енергетики, сприянню розслабленню, приділення уваги здоров'ю та правильності життя, еко стиль в інтер'єрі швидко знайшов собі прихильників і продовжує залишатися популярним в сучасних будинках і квартирах. Сьогодні дуже часто можна зустріти змішання інших стилів з еко стилем, іншими словами еко стилізація інтер'єру.

 

Для цього стилю пріоритетно використовуються такі кольори: бежевий, коричневий, білий (в контрасті з чорним або темним деревом), ніжні пастельні тони. Найчастіше використовують природні кольори: блідо-зелений, блідо-блакитний, кольору трави, води, каменю, дерева, ґрунту;

 

Створення еко стилю в інтер'єрі не можна підпорядкувати яким-небудь аксіомам, звичайно крім правила, яке говорить, що можна використовувати тільки нешкідливі і натуральні матеріали. Ваш характер, уподобання, звички, вік і навіть статус можна відобразити в створюваному інтер'єрі, при цьому його приналежність до еко-дизайну буде незаперечною. Еко стиль в інтер'єрі вельми популярний і широкий у застосуванні. Для облаштування підходить, як квартира, котедж, так і місце для відпочинку в офісі, і навіть переговорна. Головний принцип еко стилю - це природність у всьому. Тому, ніякого пластику і хромованого металу в меблів і предметах декору.

 

Одне з найбільш вагомих переваг еко стилю - це великі можливості для втілення ваших фантазій, Ви можете використовувати будь-які кольори і будь-які природні матеріали в обробці і меблюванню. Чудово підійдуть такі натуральні матеріали, як очеретяні або інші листяні шпалери, річкові камені, які можна використовувати в якості облицювання стін. В екологічному стилі зміст визначає форму: все оформлення складається з натуральних матеріалів. Цей стиль пропонує нам оцінити невинно чисту красу дерева, каменю, лози, бавовни, льону, вовни, обпаленої глини. Не обов'язково перевантажувати ці природні фактури різними візерунками, рельєфами, яскравими фарбами і оригінальними конструкціями. Нехай все буде просто і природно.

 

Тканини еко стилю ніколи не ставилися до розряду «багатих», традиційно вони символізували простонародний сільський побут. Сьогодні ж штори з рогожки і циновки вважаються верхом вишуканості. Прихильники екологічного стилю запевняють, що натуральні нефарбовані тканини навіть енергетику мають іншу. Вибирайте для штор і тканинної обробки речі з льону, ситцю, полотна, рогожки, з грубої вовни. Це дуже ефектна тканину для оформлення екологічного інтер'єру. З неї ви можете зробити штори, скатертини, оббивку для меблів. Крім того, є сенс доглянути плетені жалюзі-циновки: вони підійдуть як для оформлення вікон, так і просто в якості настінних килимків або розділових ширм.

 

экостиль7

Предмети декору в еко стилі: вази зі скла, найчастіше зеленого або глини, живі квіти, плетені кошики, скрині, гілки дерев, простий текстиль з льону або бавовни, декоративні фонтанчики, дерев'яні або солом'яні фруктовниці і сільнички. На кухні в еко стилі особливий затишок надають пучки сушеної трави і зв'язки лука. Кожен предмет в інтер'єрі еко стилі повинен підтримувати відчуття природного дотику, будь то картина або композиція із сухоцвітів.

 

Посуд в еко стилі повинна бути простою і однотонної м'яких кольорів. Складні малюнки не допускаються, найкраще підійде візерунок в етнічному стилі. Кращим матеріалом буде кераміка або кольорове скло. Гарні будуть дерев'яні приналежності, а також бавовняні серветки.

 

Стати ближче до природи, а значить і еко стилю, вам допоможе наявність не просто кількох квітів у горщиках, а створеного зимового саду або його міні-версія, коли квітами оформляється тільки одна зона. Декорувати можна навіть камінням, окремо лежачими або у вигляді саду каменів в невеликій зоні кімнати. Також прикрасять інтер'єр акваріум, тераріум або клітка з птахами. Кімната, виконана в еко стилі, повинна бути добре освітлена, в ній не просто світло, в ній відчувається своя погода, похмура або сонячна - все залежить тільки від вашого настрою. Для досягнення такого високого результату, як джерела світла застосовуються люмінесцентні лампи, які крім виконання основної функції ще й збережуть електроенергію.

 

Щоб оформити будинок у стилі натюрель, зовсім не обов'язково оббивати всю квартиру деревиною. Досить зробити з дерева щось одне - підлога, стіни, двері чи вікна. Основною помилкою є уявлення еко стилю у вигляді кантрі, з його великою кількістю декоративних елементів, різьбленням, мереживами, розписами. Не забувайте - еко стиль відображає сучасний інтер'єр, його мінімалізм, простоту і функціональність, що не захаращувати його і не перетворюйте його на будиночок у селі.

 

Еко стиль в інтер'єрі відмінно підійде особистостям, які відчувають свою відповідальність за середу, в якій вони живуть.

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92