fbpx
0 0 грн.

Як правильно доглядати за постiльною бiлизною?

Напевно, кожну господиню цікавить питання як правильно доглядати за постільною білизною, щоб зберегти цю приємну свіжість? Які ж існують гігієнічні норми?Давайте пробуємо дати відповіді на ці актуальні питання.

posttt2jpg

Насправді ж, загальноприйнятою нормою вважається заміна постільної білизни 1 раз у тиждень. Проте чи правильно це? І таки в деякій мірі так, проте потрібно враховувати індивідуальні особливості. Якщо ж ви приймаєте душ або ванну двічі на день, у вас немає жодних домашніх тварин і ви спите у піжамі, то погодьтесь, що жодної необхідності змінювати постільну білизну щотижня немає. Саме тому, потрібно враховувати власні звички та відчуття.

Тепер перейдемо до більш практичних порад стосовно прання постільної білизни. Першим, на що потрібно звернути свою увагу так це на те, якого типу тканина, якого кольору та яка ступінь забруднення. Як правило, більшість бавовняних тканин дозволяється прати у пральній машинці.  До прикладу, постільну білизну із бязі, але за умови, що вона білого кольору можна прати при температурі більше 60 градусів, із застосуванням відбілюючого порошку. Таку ж кольорову постільну білизну варто прати при температурі 40 градусів максиму і з застосуванням порошку для прання кольорової білизни. У випадку, якщо з якихось причин ваша постільна білизна є дуже забрудненою, то варто замочити таку білизну перед пранням. Це сприятиме кращому результату вашого прання. Також перед пранням наволочки та підодіяльник вивертають назовні, щоб запобігти швидшій втраті кольору.

Шовковисту постільну білизну варто прати ТІЛЬКИ в делікатному режимі при низьких температурах 30 градусів, з від жимом максимум 400 оборотів за хвилину.  Можна, а іноді й потрібно застосовувати при пранні такої білизни кондиціонер, що містить антистатик – це сприятиме кращим враженням від вашого сну.581 2720969172

Також, обов’язково перед пранням зверніть увагу на етикетку, що може відкрити для вас багато нової інформації, адже той чи інший виробник може висувати певні додаткові вимоги, щодо тривалого користування білизни, яку виготовлено.

Отож, після правильного прання варто також і правильно попрасувати вашу постільну білизну. Найкраще, прасувати білизну поки вона ще дещо волога. Якщо виріб із вишивкою, то його потрібно прасувати навиворіт, а шовкову білизну прасують при температурі не більшу ніж 110 градусів.

Як бачите, порад є досить багато, проте пам’ятайте завжди, щоб правильно випрати постільну білизну, потрібно обов’язково ознайомитися з інструкціями на етикетках, та суворо їх дотримуватися. Тоді ви будете задоволені своєю постільною білизною тривалий час!

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92